Αναγνώστες

Συγγνώμη Ευρώπη για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Spread the love

 

annaDeligiannitsioulpa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά  

 

Και ξαφνικά τα μάτια όλων στράφηκαν στην Ελλάδα όχι για τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό, τη δημοκρατία αλλά για το χρέος απέναντι στους ξένους!
Εμείς ως Έλληνες ανήκοντες σε διάφορες κομματικές παρατάξεις κυρίως στα δύο κόμματα που για χρόνια άλλαζαν σκυτάλη, γεμάτοι αισιοδοξία περιμέναμε τα όσα επαγγέλλονταν οι «εξαίρετοι» πολιτικοί μας!

Αλλά, τεράστιες δαπάνες για εξοπλιστικά συστήματα, ανέλεγκτο των υπηρεσιών, διόγκωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα, συγκεντρώσεις, χειροκροτήματα, τραγούδια, χοροί, τραπεζώματα και το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» μετακυλίονταν από στόμα σε στόμα και από κόμμα σε κόμμα. Ο εμπνευστής του σίγουρα είχε άλλες βλέψεις !

Όμως ο ελληνικός λαός άρχισε να επωμίζεται τα βάρη. Ο χορός των εκατομμυρίων και όχι μόνο άρχισε!7,7 τρις.δρχ, 800 εκατ..δολάρια κλπ για εξοπλισμούς, για να κοιμόμαστε ήσυχοι εξαιτίας κυρίως των Ελληνοτουρκικών!

Με το χαμόγελο στα χείλη γινόταν η αποδοχή των αλλεπάλληλων προτάσεων αφού έπεφταν αμαχητί οι ανάλογες υπογραφές!

Έτσι , «Λαέ μου, καλέ και ηγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε…», όπως αναφωνεί Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός άρχισες να σηκώνεις τα βάρη της φορολόγησης χάριν εκείνων που πέτυχαν τους σχεδιασμούς τους και μας εξαπάτησαν!

Σημειώνω ότι δεν διαφωνώ με την άμυνα της χώρας αλλά με τα υπέρογκα χρέη και τον τρόπο που αυτά πέρασαν σε εμάς!

Και ενώ κάποιοι εξασφάλιζαν αμυντικά τη χώρα και για το πρώτο μισό του 21ου αιώνα ,άρχισαν τα όργανα με την εμπλοκή της πολιτικής στο τραπεζικό σύστημα. Ποιος υπολόγισε την κοινή γνώμη; Μπορεί ο Πλάτων να καθιστούσε υπεύθυνους τους πολίτες για τις πράξεις των πολιτικών, τότε! Σήμερα τα δίκτυα πληροφόρησης είναι άπειρα και η διαστρέβλωση της αλήθειας πολύ εύκολη!

Ποιος πολιτικός θυσίασε αλήθεια το προσωπικό του συμφέρον για το γενικό;

Ποιος πολιτικός σκέφτηκε το φτωχό λαό την ώρα που έβγαζε στο εξωτερικό εκατομμύρια ευρώ;

Εγώ θα το πω ανηθικότητα ή φιλοτομαρισμό το να κλέβεις το λαό σου μόνο για όφελος δικό σου!

Κλοπή ή υφαρπαγή θα πω τα χιλιάδες ευρώ ανά βουλευτή για κάθε εξυπηρέτηση ακόμη και για ευχετήριες κάρτες! Μόνο η δημοσιότητα ταρακούνησε κάποιους, αλλά ο λαός δεν σώθηκε .

Χάρηκε στην άμετρη δυσκολία του , ακούγοντας τη φράση «Λεφτά υπάρχουν» γιατί θεώρησε ικανή την ηγεσία να τα συγκεντρώσει. Έτσι μάζευαν τις ψήφους και εμείς μαζεύαμε στο καβούκι μας!

Λυπάμαι, που ενδώσαμε ,απληροφόρητοι για το πού πάμε, στο παιχνίδι των τραπεζών, που κάθε μέρα, μας τηλεφωνούσαν για να μας χορηγήσουν χαμηλότοκα δάνεια, στεγαστικά, εορτοδάνεια, καταναλωτικά! Εμείς εξυπηρετούμαστε, οι τράπεζες επίσης και οι πολιτικοί μας ήταν στα καλύτερα αφού κατά την άποψή τους όλα έβαιναν καλώς!

Οι φτωχοί έπαιρναν δάνεια και οι πολιτικοί δανείζονταν από το μέλλον των παιδιών μας!

Η Δημοκρατία και η Ελλάδα υπέφερε από τα συμφέροντα των πολιτικών σε σχέση και συνάφεια με διαπλεκόμενους!

Η Δημοκρατία και η Ελλάδα έχασαν το πρόσωπό τους, γιατί οι πολιτικοί για δεκαετίες είχαν απείρως περισσότερα δικαιώματα από τους πολίτες!

Ως Ελληνίδα, ζητώ συγγνώμη από τους λαούς της ΕΕ, γιατί μας εξαπάτησαν οι πολιτικοί, εκείνοι που συγκέντρωσαν εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού και βάζει ο φτωχός οικογενειάρχης το κεφάλι του στη θηλιά, αυτοκτονεί, εξαιτίας εκείνων που ψήφιζε, για το κακό του!

Ως Ελληνίδα, ζητώ συγγνώμη από τα κράτη-μέλη της ΕΕ γιατί η άμβλυνση των συνθηκών δημοσιονομικής πειθαρχίας αφορούσε πρώτα τους πολιτικούς της Ελλάδας!

Τώρα, αποφασίσαμε ως λαός να εκλέξουμε μια άλλη ηγεσία, η οποία σαφέστατα δεν ευθύνεται για το κακό που μας προκάλεσαν όλοι οι προηγούμενοι. 

Αν κάποιοι διασφάλισαν κερδοσκοπικούς συνδυασμούς που τους επέφεραν τεράστια κέρδη αυτοί δεν ήταν η σημερινή ηγεσία που εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση, προπάντων για το λαό, που ιδρώνει για να πληρώνει και βεβαίως για να μη διαρραγεί η Ενωμένη Ευρώπη!

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ζωγραφίζοντας στο Δημόσιο, του Φίλιππου Γαλιάσου
Πάσχετε από κατάθλιψη, της Μαριάννας Βασιλείου
11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg
Κι από Δευτέρα δίαιτα, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.