Αναγνώστες

Σχολικοί Διευθυντές μιας θητείας, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

annaDeligiannitsioulpa.jpg
Spread the love

annaDeligiannitsioulpa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά 

 

Αν το μέλλον της εκπαίδευσης αποτελεί βασικό στόχου κάθε κυβέρνησης ,τότε θα πρέπει να αλλάξουν πολλά! Δεν μιλάμε πλέον για συγκυρίες, συνιστώσες και όσα άλλα είχαμε κατά νου μέχρι χθες, αλλά για ριζικές αλλαγές με εντελώς νέες συνταγές.

Κύριοι υπουργοί, τοποθετήσατε του νέους περιφερειακούς διευθυντές με εκείνα τα μέτρα που, ξαφνικά δανειστήκατε από το παρελθόν των δύο κομμάτων, και δεν συνάδουν με τις εξαγγελίες σας! Τώρα αφού ταχτοποιήθηκαν οι «αγωνιστές» της επικράτησής σας ανακοινώνετε τις προθέσεις για νέες ρυθμίσεις. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό εκείνων των πολυετών πολιτικών που άφηναν την εκπαίδευση μετέωρη μεταφέροντας τις προτάσεις μας και τις διαμαρτυρίες μας στις ελληνικές καλένδες!

Η προθυμία και η υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών ακυρώνεται, όταν απογοητεύονται από δικές σας επιλογές ,σαφώς και κατηγορηματικώς δηλωμένες, που δεν έχουν βεβαίως σχέση με το πρόγραμμα πρόκλησης ψήφου εν ονόματι της λαϊκής εντολής διακυβέρνησης της χώρας!

Απεγκλωβιστείτε από τα λάθη των προκατόχων σας, μην προωθείτε επαγγελματίες του τύπου εδώ σήμερα διευθυντής ,εκεί αύριο σύμβουλος!

Οι κομματικές επιλογές ,οι πελατειακές σχέσεις, έδωσαν στα σχολεία της χώρας διευθυντές δια βίου, διευθυντές που αραμένουν μέχρι σήμερα στις θέσεις τους μετακυλώντας το φοβερό άλλοθι «ήμουν διευθυντής»!

Σας ομιλώ από τη μάχιμη εκπαίδευση, που δεν υπολογίζεται η γνώμη μας, αλλά τολμώ από αγανάκτηση ,βλέποντας ότι είμαστε εντός της πεπατημένης και ουδόλως παρεκκλίνουμε από αυτήν. Σπεύδω να τονίσω την αγανάκτησή μου και την έκπληξη μπροστά στο φαινόμενο ,εκπαιδευτική πολιτική και διοίκηση σχολικών μονάδων.

Εδώ και τώρα ,να ορίσετε μία τετραετή θητεία θέσης διευθυντή για να διοικούνται τα σχολεία από ανθρώπους με όρεξη οι οποίοι δεν θα αποκτούν ισχύ επιβολής λόγω πολυετούς πείρας!

Εμπιστεύομαι τον άνθρωπο που έχει μια δεκαετία στην εκπαίδευση, επιθυμεί να διοικήσει μια σχολική μονάδα , για μια τετραετία και δεν λαμβάνεται υπόψη άλλο προσόν, γιατί απλώς δεν χρειάζεται. Γνωρίζω εκπαιδευτικούς που υπήρξαν διευθυντές και ήσαν άριστοι, χωρίς περγαμηνές! Σε τι άραγε θα ωφελήσει το δεύτερο πτυχίο ,το συγγραφικό ίσως έργο ,οι ξένες γλώσσες όταν όλα διεκπεραιώνονται μέσω Η/Υ; Ο έλεγχος που άρχισε για την εγκυρότητα των απαραίτητων για τη διευθυντική θέση προσόντων, έφερε στο φως στοιχεία τα οποία φανερώνουν επινοημένους τρόπους εξασφάλισής τους!

Το σύγχρονο σχολείο, για να ξεφύγει από τα δημοσιοϋπαλληλικά γρανάζια θέλει διευθυντές που το αγαπούν γιατί τρέφουν απέραντη εκτίμηση στα παιδιά ,στον άνθρωπο ,που δεν είναι τυπολάτρες αλλά έχουν τη γνώση και τη δυνατότητα να βοηθήσουν να αναπτυχθεί πνεύμα αγωνιστικό, συνεργασίας και προόδου!

 

 

SHARE
RELATED POSTS
annaDeligiannitsioulpa.jpg
Διαπραγματεύσεις με μακριά ουρά, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Η ζήλεια σου (με αφορμή τον Παντελίδη), του Χρήστου Βασιλείου
Τιθασεύεται η απληστία των πολιτικών!, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.