Πόρτα στην Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: New deal για μια νέα αρχή

Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Spread the love

 

Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι επικεφαλής

της πολιτικής κίνησης “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

και βουλευτής Θεσσαλονίκης 

 

 

 

 

 

New deal για μια νέα αρχή για την Ελλάδα είναι η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη προς την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Σπεύδει όμως να εξαιρέσει από τον κάλεσμα για συμφωνία τους λαϊκιστές, τους οπισθοδρομικούς, τους πλιατσικολόγους.

 

«Μια πολιτική – οικονομική -κοινωνική – πολιτιστική συμμαχία για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Να δούμε χωρίς παραμορφωτικούς φακούς την πραγματικότητα, να ζυγίσουμε τα προβλήματα, να βάλουμε προτεραιότητες, να μεταφέρουμε «αποτελεσματικές πρακτικές» από το εξωτερικό, να δώσουμε μάχες εκεί που είμαστε πραγματικά δυνατοί. Από τότε που ξεκίνησε το Ποτάμι μίλησε για τη συνωμοσία του καλού. Τη συνωμοσία δηλαδή της λογικής, του ρεαλισμού, της γνώσης. Τη συνωμοσία του 51% της πραγματικής κοινωνίας – όχι απλώς ένα αριθμητικό ή βουλευτικό 51%».

 

Το κάλεσμα ο κ. Θεοδωράκης το απηύθυνε σήμερα (Σάββατο) στο συνέδριο της Δράσης παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα το επαναλάβει και αύριο μιλώντας στα στελέχη του από όλη την Ελλάδα που μετέχουν στην Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.

 

Σκοπός αυτής της προοδευτικής επανάστασης σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού θα είναι να έρθουν γρήγορα συντονισμένα αποτελέσματα στους τομείς που η χώρα είναι δυνατή. Τουρισμό, Γεωργία, Ναυτιλία και μυαλά (περιλαμβανομένου και του πολιτισμού) μπορεί να παράγει η χώρα.

 

Το new deal πρέπει να περιλαμβάνει μια συμφωνία και με τους εταίρους μας για να υπάρξουν από την πλευρά της Ευρώπης ειδικά μέτρα για τη μείωση της ανεργίας και απευθείας επενδύσεις με ευρωπαικά κονδύλια σε έργα υποδομών.

 

Στο εσωτερικό προϋποθέτει μια συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων και θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν αναλογικό μερίδιο από τα κέρδη. Μια συμφωνία πολιτικών και επιχειρηματιών που θα αποτρέψει την περαιτέρω φυγή επιχειρήσεων, με κίνητρα για πριμοδότηση της αύξησης των θέσεων εργασίας και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών.

 

Γι’ αυτό το new deal το Ποτάμι συνομιλεί και συνεργάζεται με φιλελεύθερους και αριστερούς μεταρρυθμιστές, πέρα απ’ τις ιδεολογικές ταμπέλες, χωρίς να τις υποτιμά, αλλά κρίνοντας της με βάση τις λύσεις, όχι τα συνθήματα. Γι’ αυτό καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή (δες ασφαλιστικό) και στην κοινωνία (δες καμπάνια «κόβουμε σπατάλες- κόβουμε φόρους»). Γι’ αυτό πρωτοστατεί στον διάλογο του κέντρου. Γι’ αυτό ενισχύει τη συνεννόηση των παραγωγικών δυνάμεων. Γι’ αυτό στηρίζει αυτούς που ξεχωρίζουν και προσφέρουν. Γι’ αυτό συμμαχεί με τους νεωτεριστές στις «αποκομμένες» τοπικές κοινωνίες.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
«Ζαλισμένοι» από τα led… «Χαμένοι» στις τράπουλες και το «διαζύγιο» με την κοινωνία… , του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρ.Αντιπ. Δωδεκανήσου]
«Ο ὐ κ   ἔ γ ν ω ς» ή αλλιώς “οι Άσχετοι”, του Αντώνη Χατζηιωάννου (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Το τείχος γράφει την δική του ιστορία, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.