Πόρτα στον Πολιτισμό

Σταύρος Μπένος: ο άξιος Πρόεδρος του “Διαζώματος”- Ακούστε την ομιλία του

mpenos.jpg
Spread the love

 

 

 

 

Η Πόρτα στηρίζει όλες τις δραστηριότητες του “Διαζώματος”. Ακούστε την ομιλία του Προέδρου και Ιδρυτή του “Διαζώματος” κου Σταύρου Μπένου. 

 

 

{youtube}Nu2EQtmgB6Y{/youtube}

 

 

 

Αγαπητοί μας φίλοι,

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι του «ΆΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», της νεότερης δηλαδή γενιάς του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

 

Σε ένα χώρο συμβολικό για το σωματείο μας, στο Αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αφού εκεί είχε γίνει και η επίσημη ανακοίνωση της σύστασης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

 

Συνοδοιπόροι σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι θα είναι όλοι όσοι είναι νέοι ή αισθάνονται νέοι.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νεότερα μέλη του σωματείου διηγήθηκαν τη δική τους προσωπική ιστορία γνωριμίας με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», καθώς και τις δράσεις που αναπτύσσουν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το σωματείο.

 

Επίσης, οι ομιλητές απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτοβουλία «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ», προκειμένου όλοι μαζί να οραματιστούμε για το μέλλον του σωματείου μας.

 

Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τις δικές σας προτάσεις και ιδέες, προκειμένου να συνεχίσουμε το ταξίδι του «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

 

Ο πρόεδρος

Σταύρος Μπένος

 

mpenos.jpg

 

 

Header_GR_b.jpg

 

 

Παρακάτω μπορείτε να περιηγηθείτε στις σημαντικότερες ειδήσεις του Σωματείου μας το τελευταίο διάστημα:

 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του Θεάτρου της Κασσώπης.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, κου Στράτου Ιωάννου, η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης και συνολικής ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.
29 Μαΐου 2015

 

Υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του Ρωμαϊκού Θεάτρου της Νικόπολης.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 υπεγράφησαν στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, κου Στράτου Ιωάννου, συμβάσεις για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του Ρωμαϊκού Θεάτρου της Νικόπολης.
29 Μαΐου 2015

 

Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς… θέμα Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Όλοι εμείς οι άνθρωποι του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» είμαστε περήφανοι για τον «καθηγητή μας» και γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου μας, κο Βασίλη Λαμπρινουδάκη. Tο θέμα που επέλεξαν σήμερα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα, προέρχεται από την έκδοση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» του 2009: «Διάζωμα κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων»
18 Μαΐου 2015

 

Διάλεξη για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης»
Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης».Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στον κύκλο του ομιλιών που συνδιοργανώνει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus και έγινε με την αρωγή του Δήμου Ορχομενού Βοιωτίας.
18 Μαΐου 2015

 

Το πρώτο Άνω Διάζωμα
Την Κυριακή 17 Μαΐου του 2015, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, χώρο συμβολικό για το ΔΙΑΖΩΜΑ-Το 2008 εκεί έγινε η επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του- πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Άνω Διαζώματος, της νεότερης γενιάς των Διαζωματικών μελών.
18 Μαΐου 2015

 

Η δύναμη και η μαγεία των συνεργιών: εκδηλώσεις για την ανάδειξη των μνημείων της Πάτρας
Με στόχο την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων και την υποκίνηση των απαιτούμενων συνεργιών για την προώθηση μιας Πολιτιστικής Διαδρομής στους αρχαιολογικούς χώρους κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, καθώς και για το σχεδιασμό του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πάτρας, βρέθηκε στην Πάτρα ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος.
18 Μαΐου 2015

 

Οι μαθητές του Αρσάκειου Γυμνασίου Ιωαννίνων υιοθετούν το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων

Το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων» που συνδιοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων.
15 Μαΐου 2015

 

‘ΥΙΟΘΕΣΙΑ’ Αρχαίων μνημείων

Σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση Πολιτών “ΔΙΑΖΩΜΑ”, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00 ετοιμάζει εκπαιδευτική δράση επί τόπου σε τμήμα της αρένας του ρωμαϊκού αμφιθέατρου – Σταδίου της Πάτρας, επί του πεζοδρομίου της οδού Ηφαίστου.
11 Μαΐου 2015

 

Διάζωμα. Η αξία και η μαγεία των συνεργιών

Ο Σταύρος Μπένος πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών “ΔΙΑΖΩΜΑ” θα μιλήσει τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.
11 Μαΐου 2015

 

Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων διοργανώνουν το Σάββατο, 09.05.2015 και ώρα 19:00 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων».
7 Μαΐου 2015

 

Οι Μελιγγοί φρόντισαν τη Δωδώνη

Η αναγγελία, πριν από μήνες, της ημερομηνίας για την πανελλήνια δράση του Let’s Do It Greece σήμανε για πολλούς χωριανούς την έναρξη της προετοιμασίας για τη φετινή εξόρμηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Όλοι όσοι ρωτήθηκαν απάντησαν (υπερ)θετικά στο να οργανωθεί και φέτος εθελοντική ομάδα που θα βοηθήσει στον ευπρεπισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.
30 Απριλίου 2015

 

Ανέβα κι εσύ στο Άνω Διάζωμα!

Κυριακή 17 Μαΐου, αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης, 11.30
Η δύναμη του Διαζώματος είναι οι άνθρωποί του. Το δικό σας όραμα, η δική σας αγάπη μας δίνει την πολύτιμη ενέργεια για διανύσουμε ένα μεγάλο ταξίδι που έχει αρχή, αλλά δεν έχει τέλος. Επιθυμούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τη νέα γενιά των «Διαζωματικών» μας και να συζητήσουμε τις νέες προοπτικές που μας ανοίγονται μέσα από συνεργασίες και συνέργειες με τα νεότερα ή και εν δυνάμει μέλη μας.

 

«Αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας» Συζήτηση
13 Μαΐου 2015/19:00
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς προωθεί τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη σύνδεση σε ένα ενιαίο σύνολο τριών κορυφαίων μνημείων: του αρχαίου θεάτρου, του Μυκηναϊκού Ταφικού μνημείου (που είναι γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύα») και ενός βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα, της Παναγίας της Σκριπούς.
28 Απριλίου 2015

 

Δύο εμπνευσμένες ομιλίες

Κατά τη διάρκεια της 2ης Συνάντησης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη στη Μεσσηνία ακούσαμε από τους καθηγητές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» δύο εμπνευσμένες ομιλίες, με τις οποίες αποτύπωσαν για μια ακόμη φορά τη βασική φιλοσοφία του «Διαζώματος».

21 Απριλίου 2015

SHARE
RELATED POSTS
Τα αποκαλυπτήρια του “Άγγελου” του αρμένιου γλύπτη Γκάγκιν Αλτουνιάν στον Άλιμο και η πολεμική από Έλληνα γλύπτη, του Μάνου Στεφανίδη
davipapero2-thumb-large.jpg
Το ποίημα της ημέρας: Βασίλης Παπαμιχαλόπουλος, της Τζίνας Δαβιλά
800.jpg
Η Άλκηστις στη Ρόδο 24 & 25 Αυγούστου-Κερδίστε 20 [10+10] προσκλήσεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.