Πρόσωπα - Αφιερώματα

Στάθης και Βασίλης: αυτοί είναι οι “12ήχος”, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

 

1520769_1387615211492297_1841667409_n.jpg

 

 

 

Για να δημιουργηθεί για εταιρεία παραγωγής και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πρέπει ο στόχος να είναι ένας και μοναδικός: σεβασμός στον αποδέκτη. Αυτό και μόνο αρκεί για να γίνουν επιτυχημένες εκδηλώσεις, είτε αυτές αφορούν σε ονόματα παγκόσμιου βεληνεκούς, είτε σε μικρότερα καλλιτεχνικά σχήματα, όλων των ακουσμάτων και επιπέδων.

Το όνομα “12ήχος” προτάθηκε στους Βασίλη Αυγουστάκη και Στάθη Μανουσάκη, από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Τον σπουδαίο και αγαπημένο όλων των γενιών Βασίλη που σκέπτεται και δρα πάντα με την αρκαδική περηφάνεια και ανυστεροβουλία. Πάντρεψε τους ήχους με την Δωδεκάνησο, δεδομένου που η έδρα της εταρείας είναι η Δωδεκάνησος. Ο Βασίλης είναι μουσικός και γρλαφει στίους, ενώ ο Στάθης είναι οδοντίατρος Και οι δυό τους κατλαγονται από την Ίστριο Ρόου και προτού δημιουργήσουν τον “12ήχο” είχαν ασχοληθεί με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής διοργανώνοντας συναυλίες. 

Τα τελευταία δύο χρόνια που λειτουργεί ο “12ήχος” σειρά συναυλιών έχουν πραγματοποιηθεί στην Ρόδο με καλλιτέχνες, όπως η Αρλέτα, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ρένα Κουμιώτη, ο Γιάννης Αγγελάκας, η Τζοάνα Ντρίγκο, ο Βασίλής Καζούλης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Τάκης Βούης, ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Βασίλης Παπκωνσταντίνου και ο Gus. Οι τρεις τελευταίοι θα εμφανιστούν το επόμενο διήμερο στη Ρόδο.

Γιατί σας μιλώ για τους “12ήχος”; Γιατί οφείλω ως δημοσιογράφος να σας παρουσιάσω εκείνους που αξίζει να γνωρίζετε και που φροντίζουν να διασκεδάζετε και να ψυχαγωγείσθε.

• Αύριο Παρασκευή 24 Αυγούστου 2015 ο GUS G-Κώστας Καραμητρούδης, ο πιο διάσημος Έλληνας κιθαρίστας στο χώρο της Metal μουσικής με καριέρα στο εξωτερικό. Θα εμφανιστεί για μια και μοναδική συναυλία στο Colorado. Πρόκειται για τον βασικό κιθαρίστα του OZZY OSBOURNE (Από τους BLACK SABBATH) με τον οποίο κάνει περιοδεία ανα τον κόσμο μαζεύοντας πάνω από 50.000 άτομα στις συναυλίες του, έχει δική του δισκογραφία και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού του Tour με το συγκρότημά του έχει εντάξει και κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα, όπως η Ρόδος Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ – Τιμή εισόδου: 15 ευρώ

• Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Χρήστος Θηβαίος θα εμφανιστούν στο γήπεδο Έμπωνα για μια επίσης μοναδική συναυλία. Είσοδος: 12€ προπώληση, 15€ στην είσοδο. Σημαντική λεπτομέρεια: το απόγευμα της συναυλίας θα υπάρχουν Δωρεάν λεωφορεία από Σαν-Φραγκίσκο για την μετάβαση των θεατών στον Έμπωνα. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 6948863855 (κ.Θαρρενού) 6940978787 (κ.Σείτη). Βασική προϋπόθεση να έχετε εισιτήριο προπώλησης.

Λοιπόν, αυτοί είναι οι “12ήχος”. Δυο φίλοι που με διάθεση προσφοράς και σεβασμό στους συμπολίτες τους προσπαθούν για το καλύτερο. Με επίγνωση της οικονομικής κρίσης, αλλά και την συνειδητοποίηση ότι η ζωή χωρίς μουσική θα ήταν λιγότερο όμορφη (ένα σφάλμα, έλεγε ο Νίτσε). Κάνουν υπερβάσεις και ευχάριστες εκπλήξεις (ήταν τόσο επιτυχημένη η εμφάνιση της Ρένας Κουμιώτη στο café santane το χειμώνα που πέρασε) και προγραμματίζουν ό,τι δεν αντιβαίνει τόσο στην ποιότητα των καλλιτεχνικών επιλογών τους, όσο και στην ποιότητα που έχουν οι δυο τους ως χαρακτήρες και προσωπικότητες.

Βασίλη και Στάθη, οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά οι μάγκες στα ζόρια φαίνονται. Συνεχίστε με το βλέμμα και το ηθικό ψηλά. Εκεί που θέλουμε να ανήκουμε.

 

Υγ: Πολύς ντόρος έχει γίνει το τελευταίο διήμερο με τα λεγόμενα του Χρήστου Θηβαίου στην θεσσαλονικιά δημοσιογράφο. Δεν θα πάρω θέση στο γεγονός. Μόνο θα επισημάνω τούτο: ο καλλιτέχνης – τελικά – πρέπει να αποκόπτεται από την προσωπική του ζωή. Άλλο η καλλιτεχνική του παρουσία, άλλο η συμπεριφορά ή ο χαρακτήρας του. Αυτό.  

SHARE
RELATED POSTS
Ο Φίλπ Κερ που μετέφρασα και γνώρισα, της Κώστιας  Κοντολέων
Μια κατάθεση ψυχής στον Αλέξη Ζορμπά, του Μιχάλη Ναβροζίδη
Good Buy, φωνή της καρδιάς μας, του Δημήτρη Μπρούχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.