Ανοιχτή πόρτα

Stan Greenberg: «Ο Κασσελάκης, δεν είναι αμελητέα ποσότητα, Κυριάκο», του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Κι ενώ ο πρωθυπουργός έχει πάρει αμπάριζα όλους τους καφενέδες ανά την Ελλάδα με σκοπό «την ανάδειξη του παραχθέντος έργου της Κυβέρνησης», το άγρυπνο όμως «μάτι» του 79χρονου Αμερικανού συμβούλου του-επικοινωνιολόγου Stan Greenberg επεσήμανε ότι υφίστανται κενά στις περιοδείες του Κυβερνήτη μας, τα οποία πρέπει άμεσα ν’ αναπληρωθούν. Σε δυο – προς το παρόν – κατά βάση σημεία εστίασε ο κύριος Stan: α) «Ο Κασσελάκης δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αμελητέα ποσότητα διότι προχωρεί ακάθεκτος προς το εκλογικό σώμα καταρρίπτοντας το αφήγημα της κυβέρνησης, το οποίο χρήζει άμεσης ανανέωσης και β) Ο νομός Χίου ο οποίος εκπροσωπείται από τον βουλευτή Νότη Μηταράκη, δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του χωρίς την παρουσία σου, κύριε Μητσοτάκη».  

Το είδε από την μια του πλευρά ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε την γνώμη των στενών του συνεργατών από την άλλη, συμβουλεύτηκε και την άποψη της αδελφής Ντόρας ως εμπείρου σε τοιαύτα θέματα – παρά το ότι οι «κακές γλώσσες» λένε ότι μόνο μια «Καλημέρα» ανταλλάσουν – έριξε τόπο στην οργή, κατέβασε την κεφαλή και απεφάσισε εν τέλει να μεταβεί στην Χίο στις 10/5/2024, αφού πρώτα ενημέρωσε τον άλλοτε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, τον αποπεμφθέντα από την κυβέρνησή του τον Ιούλιο του 2023 – τότε που ενώ η Ελλάδα καιγόταν από άκρου εις άκρον κι αυτός παραθέριζε στην Πάτμο όπου εθεάθη να κάνει τις βόλτες του επί ταχυπλόου σκάφους – καταφθάνοντας στο νησί καταχειροκροτούμενος από το μέγα πλήθος το οποίο είχε συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο μιας Τράπεζας, κινητοποιούμενο από τον άλλοτε υπουργό Μηταράκη. 

Μεταξύ των άλλων θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, επόμενο ήταν ν’ αναφερθεί και στον οικοδεσπότη του Μηταράκη,  εξάροντας  το έργο το οποίο άφησε ως παρακαταθήκη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: «…Και με τη συνδρομή του Νότη Μηταράκη ως πρώην Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, έχουμε καταφέρει και αυτό το δύσκολο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη το οποίο έχουμε βάλει σε μια τάξη, ώστε να μπορούμε εμείς ως Ελληνική Κυβέρνηση, ως Ελληνική Πολιτεία να ελέγχουμε ποιοι μπαίνουν στην πατρίδα μας και όχι οι λαθροδιακινητές». Πάλι καλά που δεν αναφέρθηκε σε «λαθρομετανάστες», κάτι το οποίο έχει γίνει ψωμοτύρι στην γλώσσα των υπηκόων της παρατάξεώς του. Όλες οι υπόλοιπες «ιδέες» του τέως Υπουργού Μηταράκη «περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων με τους ειδικούς φρουρούς» καθώς και η «Ίδρυση έφιππης αστυνομίας», διόλου δεν αναφέρθηκαν – ούτε για αστείο – από τον κατά τα άλλα  λαλίστατο ρήτορα Μητσοτάκη. 

Συμπέρασμα: Αυτόν που σαν τρίχα από το ζυμάρι Μηταράκη μέσα σε  μια ώρα πέταξε από την κυβέρνησή του διαγράφοντάς τον, γύρισε και τον «προσκύνησε», ο δε διαγραφείς, ως υποτακτικό του όργανο δια της στάσεως που τήρησε κατά την συγκέντρωση, ήταν υπόδειγμα φρόνιμου βουλευτού… 

Το βίντεο που ακολουθεί, αδιάψευστος μάρτυρας: 

 

SHARE
RELATED POSTS
Όταν η Υγεία δείχνει το καλό της πρόσωπο, του Γιώργου Αρκουλή
Ομιλούμε ελληνικά;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Αλλοπρόσαλλον το της Μυρσίνης κράτος, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.