Ανοιχτή πόρτα

Στα μέζεα του Κολοσσού, του Κώστα Σκανδαλίδη

 

Κώστας Σκανδαλίδης 

 

 

 

 

col1.jpg

 

Τρέμει η καρδιά μου σήμερα, ένα πράμα.

 

Έχω την εντύπωση πως ζω στην ελληνιστική εποχή, λέει, και πως βρέθηκαν, λέει, τα 300 τάλαντα, για να φτιάξουμε τον Κολοσσό, όχι στο Μαντράκι, αλλά στο μεγάλο λιμάνι των κρουαζερόπλοιων, με το ένα πόδι στον πύργο του Ναγιάκ (θα τρίζουν τα κόκαλα του Αυγουστάκη) και το άλλο θα ανοιγοκλείνει, λέει, κάτι σαν τη γέφυρα του Ευρίπου, για να εισερχοεξέρχονται τα μεγάλα πλοία των 5000 επισκεπτών με τα φρἀγκα ή μαεδιά.

 

Κάποιος μάλιστα με ενημέρωσε ότι ακριβώς εκεί που είναι τα μέζεα (βλέπε Ζουράρις) του νέου Κολοσσού θα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου για λήψη φωτεινών αποφάσεων, οι οποίες θα φωτίζονται από τον τηλαυγή φάρο που θα έχει επί της φαλακρής κεφαλής του το περίλαμπρον άγαλμα και θα ειδοποιεί ως φρυκτωρία όλα τα νησιά ότι εδώ στο νησί μας βρέθηκε σε ανασκαφή ο Χάρης ο Λίνδιος, ο οποίος βάλθηκε να μας κουβαλάει φρἀγκα ή μαεδιά.

 

Το μόνο θέμα που απομένει προς συζήτηση, είναι τίνι τρόπω θα αναζητηθούν προκειμένου να ευρεθούν οι καμήλες για να μας επιστρέψουν τον χαλκό με τον οποίον ήσαν φορτωμένες και να ανακατασκευάσουμε έτσι τα μέζεα (βλέπε Ζουράρις) του Κολοσσού. Πρέπει, λέει, να είναι μπακιρένια τα μέζεα. Πού να χωράει τόσος κόσμος μέσα τους! Εύκολο το ‘χετε;

 

 * Το άρθρο απηχεί στις απόψεις του συντάκτη του. 

 

iPorta.gr 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Σκίτσα εξ Αμερικής 5ο, του Γιώργου Σαράφογλου
Καινοτομία του ΓΕΣ: ηλεκτρονική εφαρμογή οικημάτων για Στελέχη του Στρατού Ξηράς-Δείτε την ιστοσελίδα
Ένας χρόνος από τη σύλληψη των δύο Στρατιωτικών – αναπάντητα τα ερωτήματα, του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου (Αντγος ε.α.)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.