Πόρτα στην Πολιτική

Στ. Κοντονής: Ανθρωποκτονίες και βιασμοί εξετάζεται να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του ν. Παρασκευόπουλου

03-21145017388701s.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

03-21145017388701s.jpg

 

 

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά την εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) και τα εγκλήματα του βιασμού. Τα παραπάνω ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη.

 

Ο κ. Κοντονής υπεραμύνθηκε του νόμου του προκατόχου του, διευκρινίζοντας πως «θα συνεχίσει να ισχύει» – δήλωσε ωστόσο πως εξετάζεται να προστεθούν οι περιπτώσεις των ανθρωποκτονιών (με ορισμένα χαρακτηριστικά) και του βιασμού, στην ισχύουσα από τον νόμο εξαίρεση του κακουργήματος σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

 

«Για μας η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσον για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και δυνατότητας δράσεων. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, γιατί ο χώρος των φυλακών πρέπει να είναι χώρος σωφρονισμού και αποκατάστασης αξιών», ανέφερε ο κ. Κοντονής, προς τον βουλευτή της ΝΔ.

 

Από πλευράς του, ο Κ. Καραγκούνης στράφηκε κατά του νόμου Παρασκευόπουλου, αναφέροντας παραδείγματα κρατούμενων που αποφυλακίστηκαν κάνοντας χρήση των διατάξεων και εγκλημάτησαν εκ νέου. Απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός, καταλόγισε στον βουλευτή «λαϊκισμό» και «περιπτωσιολογία» και σημείωσε ότι πολλοί κρατούμενοι από τις περιπτώσεις που επικαλέστηκε ο βουλευτής, θα είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

 

Εξάλλου, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι υπάρχει επίγνωση πως ορισμένοι κρατούμενοι μπορεί να υποπέσουν σε νέα παραπτώματα – όπως παγκοσμίως συμβαίνει – δεν είναι δυνατόν όμως, να ακυρωθεί μια σωφρονιστική πολιτική, η οποία κρίνεται επιτυχημένη.

 

ΑΠΕΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Αντίστροφη λογική;, του Γιάννη Πανούση
Giannis Sideris
Η κυβέρνηση ψάχνει «παγίδα» για όσους παρακινούν τους πρόσφυγες σε γιουρούσια, του Γιάννη Σιδέρη
Τα νησιά μας μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, της Κατερίνας Διακογεωργίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.