Πόρτα στον Κόσμο

Σουαζιλάνδη: Θα χόρευαν γυμνόστηθες με την ελπίδα ότι θα τις «ξεχώριζε» ο μονάρχης. Δεν πρόφτασαν…

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε χρόνο χιλιάδες γυμνόστηθες νεαρές γυναίκες παρθένες της φυλής Μπαντού με πολύχρωμες κοντές φούστες και καλάμια στα χέρια χορεύουν μπροστά στον απόλυτο μονάρχη και τη βασιλομήτωρ. οι περισσότερες γυναίκες που συμμετέχουν στην παρέλαση - ακόμη και κορίτσια πέντε ετών - δηλώνουν υπερήφανες για την παρθενία τους και το κάνουν με την ελπίδα πως θα αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο αν τις διαλέξει ο βασιλιάς για γυναίκες του.

 

. Ο βασιλιάς Μουσουάτι ο τρίτος έχει περιουσία πάνω από  300 εκ. δολάρια και κατέχει 15η θέση στους πιο πλούσιους βασιλιάδες του κόσμου.

 

 

Τη ζωή τους έχασαν 65 νεαρές στη Σουζιλάνδη που μεταφέρονταν -στο πίσω μέρος ανοικτού φορτηγού- στο παλάτι του βασιλιά της χώρας για τον «Χορό των Καλαμιών», στον οποίο κάθε χρόνο κοπέλες χορεύουν γυμνόστηθες μπροστά στον μονάρχη. Τις πρώτες ώρες, ακόμη και αναφορές για το τραγικό δυστύχημα συναντούσαν «δυσκολίες» να βρουν το δρόμο τους για τη δημοσιότητα.Το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες κορίτσια ταξίδευαν προς το παλάτι για να χορέψουν στην ετήσια εκδήλωση για ανύπανδρες γυναίκες.

Οι περισσότερες κοπέλες που συμμετέχουν κάθε χρόνο ελπίζουν πως θα ξεχωρίσουν και θα επιλεγούν από το βασιλιά για να «εμπλουτίσουν» τη λίστα με τις συζύγους του – ο Μσουάτι Γ” έχει «ανακαλύψει» 13 από τις συζύγους του στην τελετή, σύμφωνα με την οργάνωση Δίκτυο Αλληλεγγύης Σουαζιλάνδης (SSN), κίνημα υπέρ κατάλυσης της απόλυτης μοναρχίας στη χώρα, οι κοπέλες στο τραγικό δυστύχημα.

Επέβαιναν στο πίσω μέρος ενός ανοικτού φορτηγού το οποίο προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο όχημα στη λεωφόρο που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, Μπαμπάν και Μαντζίνι.«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 65 κορίτσια σκοτώθηκαν στο τροχαίο αυτό. Θέλουμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους» ανακοίνωσε το SSN.

Οι αρχικές αναφορές, από την ίδια οργάνωση, μιλούσαν για τουλάχιστον 38 θύματα.Στο περιθώριο εγκαινίων εμπορικής έκθεσης στο Μαντζίνι, ο βασιλιάς Μσουάτι Γ” έκανε λόγο για «τραγωδία για τη χώρα». «Θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες των θυμάτων ότι η χώρα θα τις στηρίξει μέχρι τέλους. ΚιΑΝ για τις τραυματίες χρειάζονται νέες θεραπείες, θα τις μεταφέρουμε σε άλλα νοσοκομεία ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι» δήλωσε.

 

Ο Μσουάτι διαδέχθηκε στο θρόνο τον πατέρα του σε ηλικία 18 ετών και ήταν ένας από τους 67 γιους του. Έχει περιουσία πάνω από 300 εκ. δολάρια και κατέχει 15η θέση στους πιο πλούσιους βασιλιάδες του κόσμου. Εκείνος ζει στη χλιδή και οι υπήκοοι του, 2 εκ άνθρωποι πεινάνε, περνάνε με 50 σεντς την ημέρα και ζουν κατά μέσο όρο μόλις 32 χρόνια.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το τραγικό περιστατικό, ο Μσουάτι δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χουλεκάνι Μάμπα επίσης περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι «υπάρχουν θάνατοι», χωρίς να ανακοινώσει τον απολογισμό των θυμάτων.

«Οι νέες κοπέλες εκείνη την ώρα εκπλήρωναν το βασιλικό τους καθήκον. Υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούνται πριν δώσουμε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες αυτές» ανέφερε.

Η είδηση του πολύνεκρου τροχαίου δεν μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και δημοσιογράφοι εμποδίστηκαν να πάρουνΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ από το σημείο του φοβερού τροχαίου, σύμφωνα με τοπικό δημοσιογράφο.

 

Κάθε χρόνο χιλιάδες γυμνόστηθες νεαρές γυναίκες παρθένες της φυλής Μπαντού με πολύχρωμες κοντές φούστες και καλάμια στα χέρια χορεύουν μπροστά στον απόλυτο μονάρχη. Οι περισσότερες γυναίκες που συμμετέχουν στην παρέλαση δηλώνουν υπερήφανες για την παρθενία τους και το κάνουν με την ελπίδα πως θα αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτεροΑΝ τις διαλέξει ο βασιλιάς για γυναίκες του.

Ο Χορός των Καλαμιών, η πιο δημοφιλής λαογραφική εκδήλωση, διαρκεί οκτώ ημέρες και προσελκύει ετησίως έως και 40.000 νέες κοπέλες που παρελάσουν στολισμένες με φούντες στα εθνικά χρώματα αφήνοντας να διακρίνεται το γυμνό στήθος τους.

 

Ο πολυγαμικός βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Μσουάτι Γ” διατηρεί το δικαίωμα με την ευκαιρία της γιορτής να επιλέξει μια από τις νέες αυτές. Η Σιντισούα Ντλαμίνι, η 14η και τελευταία μέχρι σήμερα σύζυγός του, είχε επιλεγεί στο Χορό των Καλαμιών το 2013.

Η Σιντισούα Ντλαμίνι, η 14η και τελευταία μέχρι σήμερα σύζυγός του, είχε επιλεγεί στο Χορό των Καλαμιών το 2013.
Ο Μσουάτι Γ΄στέφθηκε βασιλιάς μετά το θάνατο του πατέρα του το 1982. Κυβερνά ως απόλυτος μονάρχης από το 1986 με τη στήριξη ενός φιλοβασιλικού κοινοβουλίου σε μια χώρα όπου ο πολυκομματισμός παραμένει απαγορευμένος και η υπερπολυτελής ζωή του βασιλιά και των συζύγων του προκαλεί διεθνή αγανάκτηση.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο Καθρέφτης! (The Mirror)!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
“All the President’s Men”! – «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου»!*, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με Πρόεδρο Τραμπ και Αντιπρόεδρο Πενς

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.