Ανοιχτή πόρτα

Σκυλάδικα, αοιδοί και αηδία, του Μάνου Στεφανίδη

Μάνος Στεφανίδης
Spread the love

Μάνος Στεφανίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης

και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

 

 

 

 

   17457850_394285957594096_6784058743065318897_n.jpg

 

 

 

Συχνά με εξοργίζει η στρεψοδικία που κυριαρχεί στο φ.μπ. Αυτός ο δήθεν τσαμπουκάς που τον ήσσονα λόγο ποιεί κρείττω.Τώρα όμως η ανοησία και η εθελοτυφλία χτύπησαν κόκκινο. Και η υποκρισία επίσης.

Επειδή είναι οδυνηρά αληθές ότι η Ελλάδα κατασπατάλησε επί δεκαετίες, συστηματικά και με πολιτική άποψη ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, μεσογειακά προγράμματα, πακέτα Ντελόρ και τα ρέστα όχι σε επενδύσεις και παραγωγικότητα αλλά σε τρυφηλή ζωή, εορτοδάνεια, τζιπούρες, Μύκονο και λαγνεία. Από την λεωφόρο Συγγρού ως τις εσχατιές της αθώας και αμόλυντης ελληνικής επαρχίας γεμίσαμε στριπτιζάδικα και κωλόμπαρα ενώ στις εθνικές οδούς άνθιζαν τα σκυλάδικα δηλαδή ο τερπνός συνδυασμός μουσικής και σεξ. Κι όλα αυτά υπό τα όμματα και την συνέργεια της ελληνικής αστυνομίας και των οργάνων της που πρωτοστάτησαν στο τράφικιγκ των χιλιάδων γυναικών από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τη Ρουμανία κλπ. Της δικαιοσύνης μη απαλλασσομένης.

Προσεχώς Βουλγάρες διαφήμιζαν ευαγή ιδρύματα και ρηξικέλευθοι επιχειρηματίες που είχαν μόλις πτωχεύσει τα εργοστάσια τους και έστειλαν επειγόντως το μπαγιώκο στην Ελβετία. Ακόμη και οι στάνες μετατράπηκαν σε μυστικά πορνεία όπου εξεδίδοντο στανικά κορίτσια που είχαν έρθει για να γίνουν καμαριέρες ή γραμματείς. Μέχρι και αυτοκτονίες των εγκλείστων είχαν δει το φως τότε της δημοσιότητας. Κανείς από τους σημερινούς θιγομένους δεν άκουσε ποτέ τίποτε; Τουλάχιστον έχει δει τα Στούντιο που φυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια ακόμα και τώρα;

Και έπειτα μας πρόσβαλε ο ούτως ή άλλως δεδομένος βασανιστής μας, ο Ντάισενμπλουμ. Από πότε όμως είναι σεξισμός η αναφορά σε ένα πραγματικό γεγονός, την πορνεία και το απίστευτο χρηματιστήριο της και όχι το γεγονός το ίδιο που άλλαξε τα ήθη και τις συμπεριφορές της αγίας νεοελληνικής οικογένειας;

Γύρω στα μέσα του ’80 σημειώθηκε ολική επαναφορά στην ερωτική αγωγή των συμπατριωτών μας. Το νεύμα του γέρο Αντρέα προς τη Μιμή ολοκλήρωσε την σεξουαλική, καθυστερημένη μας επανάσταση. Επειδή πέραν των υποκριτικών εξυπνακισμών και του ξεθυμασμένου φεμινισμού για τις πουτάνες του Νότου, οι πόρνες εισάγονται μαζικά από τους πρώην πρώην σοσιαλιστικούς παραδείσους. Όπως θα καταντήσουμε δηλαδή οσονούπω.

Με το τίμιο χρήμα τους λοιπόν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλαδίτες και Κύπριοι ηλιοκαμμένοι αρσενικοί του Νότου ξαναέμαθαν τον έρωτα στις υποταγμένες σάρκες των κοριτσιών από την Ουκρανία, την Γεωργία την Μολδαβία…Εδώ να δείτε μπίζνες. Εδώ όχι ο Φρόιντ ή ο Φίλης αλλά ο Σαντ και ο Μαζόχ – ίσως και ο Μαζωνάκης – θα είχαν να μάς πουν πολλά. Εδώ να δείτε σεξισμό κυρία Σία μου. A propos πότε θα επαναπατρίσετε τις καταθέσεις σας από το εξωτερικό; Έχετε διατελέσει και στέλεχος της κυβέρνησης. Επειδή δεν μας ενοχλεί μόνο η ιταμότητα του Γερούν αλλά και η διπλοπροσωπία των γερόντιων της Κουμουνδούρου.

Ελλάδα, η χώρα που έβλεπε τις ευκαιρίες να περνούν μοιράζοντας αγροτικές επιδοτήσεις σε κατοίκους της Εκάλης και πρόωρες συντάξεις σε κομματόσκυλα και κρατικούς συνδικαλιστές. Η κατάντια της Ολυμπιακής Αεροπορίας αλλά και το άγος του Ελληνικού αποδεικνύουν τις επιχειρηματικές δυνατότητες του κράτους. Την εθνική παρακμή μας.

Από την άλλη πλευρά σαρκάζουμε χαιρέκακα τα σπιθαμιαία μεγέθη της Ευρώπης τύπου Σαρκοζί και Γερούν, ενώ, βλέπεις, εμείς διαθέτουμε τιτάνες τύπου Κωστάκη, Γιωργάκη, Γιάνη ή Αλέξη. Με μόνη τους πολιτική το ροκάνισμα του χρόνου, την παραπλάνηση τόσο της κοινωνίας όσο και των κοινοτικών κέντρων. Χρόνια τώρα. Και με μόνο και αποκλειστικό στόχο την διατήρηση στην εξουσία. Μοιραίοι, άβουλοι αλλά και ανήθικοι αντάμα. Είμαστε, εν τέλει, η χώρα όπου ανθούν οι αοιδοί, τα αιδοία και η αηδία.

 

ΥΓ 1. Ώστε αθώοι όλοι στο Βατοπέδι! Η Ορθοδοξία νίκησε! Όλοι δικαιωμένοι, όλα σκευωρία των προτεσταντών. Ζήτω μας και μπράβο μας.

ΥΓ 2. Προσθέστε στα παρεπόμενα της σεξουαλικής επανάστασης και τις 150 – 200.000 μυστικές (;) εκτρώσεις τον χρόνο προς 1000 € αδήλωτα τη φορά. Εδώ να δείτε Ορθόδοξη και αφορολόγητη μπίζνα αδελφοί!

 

Στην εικονογράφηση φωτομοντάζ – αυτοπροσωπογραφία του Λουκά Σαμαρά.

 

SHARE
RELATED POSTS
Συγχαρητήρια από κο Γλυνό στον κο Ηλιού, πρόεδρο του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) και υποψήφιο με την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου
Σε πορτοκαλί φούρνους…, του Γιώργου Αρκουλή
Τώρα που θα σβήσουν τα λαμπιόνια, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.