Ανοιχτή πόρτα

Σκοτάδι και Φως, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Alexandra Karakopoulou - Zisser
Spread the love

Alexandra Karakopoulou - Zisser

 

 

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

 

 

 

gGg.jpg

 Η υπερπανσέληνος που έρχεται να μας δώσει τα φώτα της στις 14 του Νοέμβρη, πραγματοποιείται στην 22η μοίρα του σταθερού Ταύρου. Η αντίθεση μεταξύ του Σκορπιού και του Ταύρου, ο Ήλιος και η Σελήνη κατά την συγκεκριμένη Πανσέληνο, είναι μια όψη που δεν θα αφήσει κανέναν από εμάς ανεπηρέαστο.

 

Ένας λόγος παραπάνω για να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην έντονη επιρροή αυτής της μοναδικής Σούπερ Σελήνης, είναι το γεγονός πως το Φεγγάρι θα πλησιάσει τον πλανήτη μας 356.000 χιλιόμετρα (κανονικά τον Οκτώβριο απέχει 406.000 χιλιόμετρα από την Γη), κάτι που θα επαναληφθεί άλλη μια φορά σε αυτόν τον αιώνα και συγκεκριμένα στις 25 Νοέμβρη 2034.

 

Ο μυστικοπαθής Σκορπιός, όπου βρίσκεται ο Ήλιος, είναι ένα ζώδιο που έχει παραδοσιακά σχέση με ότι πιο σκοτεινό, πλουτώνιο. Η σκιά του χαρακτήρα μας έρχεται στην επιφάνεια μαζί με όλα εκείνα τα καλά κρυμμένα μυστικά που δεν θέλουμε να μοιραστούμε με τον καθένα σε καμία περίπτωση. Όσο πιο πολύ αρνούμαστε να αποδεχθούμε τις αλήθειες μας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αποδεχθούμε το Φως, τόσο πιο πολύ θα βυθιζόμαστε στο Σκοτάδι.

 

Ο Ταύρος μας υπενθυμίζει την σημασία της οικονομικής ασφάλειας, την ύλη, την καλοπέραση, τον αισθησιασμό, αλλά την σκοτεινή τους πλευρά. Ο Σκορπιός ρίχνει την Σκιά του σε ότι πιο σημαντικό για εμάς αυτή την δύσκολη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η υλική και η συναισθηματική μας ασφάλεια έρχονται σε σύγκρουση άμεσα επηρεαζόμενες από τις δύσκολες όψεις που θα ακολουθήσουν μέχρι και το 2019.

 

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας ξεκαθαρίσματος. Μετά από αυτή την έντονη Πανσέληνο, που θα κληθούμε όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να έρθουμε αντιμέτωποι με τις σκοτεινές μας πλευρές, μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να αλλάξουμε τα δεδομένα. Στις 29 Νοεμβρίου ο σκοτεινός αλλά μεταμορφωτικός Πλούτωνας σχηματίζει Τετράγωνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό και μας ωθεί στο να αναθεωρήσουμε σχέσεις και αξίες. Δεν το γλιτώνουμε…

 

Όταν το σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις τ’ αστέρια

(Charles Austin Beard, 1874-1948, Αμερικανός ιστορικός)

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

 The article expressesthe views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Όταν ο Χάξλεϋ συνάντησε τον Σαίξπηρ, του Νίκου Βασιλειάδη
12647838_1513093565662838_954043335_n.jpg
Η Ομόνοια κάποτε…
«Τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν…, του Δημήτρη Ι. Μπρούχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.