Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Σήμερα γιορτή, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

* Πληροφορίες για την φωτογραφία: Φιλέρημος. Σταυρός ύψους 18 μέτρων. Βρίσκεται απέναντι από το θαυματουργό μοναστήρι της Παναγιάς όπου χτίστηκε το 13ο αιών από ένα μοναχό, που ήρθε από την Ιερουσαλήμ φέρνοντας μαζί του τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Λέγεται πως αγιογράφος της εικόνας ήταν ο ευαγγελιστής Λουκάς. (Φωτό: Τζίνα Δαβιλά)

 

Σήμερα γιορτή. Μία γιορτή για όλον τον κόσμο. Και μία γιορτή ξεχωριστή για τον καθένα. Για τον καθένα που περιμένει την Ανάσταση, για να νιώσει την Ανάσταση στην ίδια του την ψυχή. Γιατί πολλές φορές η αιτία υπάρχει, αλλά περιμένουμε ή ψάχνουμε την αφορμή. Και η αφορμή είναι δύσκολη τις περισσότερες φορές. Μόνο που αυτή τη μέρα η αφορμή έρχεται από μόνη της, και είναι τόσο δυνατή, που νιώθεις όλο σου το είναι, από τη θεία κατάνυξη, να ξεχειλίζει.

Σήμερα γιορτή. Μία μέρα που τη μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που επιλέξαμε και επέλεξαν να μοιραστούμε τα πρώτα χρόνια πολλά. Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να τσουγκρίσουμε τα ίδια ποτήρια, να σπάσουμε τα κόκκινα αυγά για το καλό και να ξεχάσουμε για λίγο την καθημερινότητα, τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τα δύσκολα. Δεν είναι εύκολο…

Σήμερα γιορτή. Ας μοιραστούμε λοιπόν, τη χαρά, την αγάπη και ότι όμορφο νιώθουμε, με τους ανθρώπους που επιλέξαμε και επέλεξαν να είμαστε σήμερα μαζί. Ας σταθούμε δίπλα τους με ένα χρόνια πολλά και ένα μεγάλο χαμόγελο.

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!

 

Αναστασία Φωκά

SHARE
RELATED POSTS
Οι τρεις ευχές, του Κωστή Α. Μακρή
Η μαυρίλα του θανάτου και η κλωτσιά, του Δημήτρη Κατσούλα
Τα Χριστούγεννα του κυρίου Ντίκενς, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.