Πόρτα στη Μουσική

Σεμινάριο Ορθοσωμικής – Άλλη μια πρωτοπορία του “Ροδίων Παιδεία” – Δηλώστε συμμετοχή

 

 

 

Γιατί η σπουδαιότερη επένδυση είναι τα παιδιά σας

 

 

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

 

 

 

 

  

 

 

orthosomikirodioniporta.gr.png

 

 

 

Διήμερο Σεμινάριο Ορθοσωμικής από το «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον»

 

Το «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον», στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του, ανοίγει έναν ευρύ κύκλο σεμιναρίων και εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε όλους τους μουσικούς: σπουδαστές μουσικής, καθηγητές, και performers.

Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η αναβάθμιση και εξέλιξη της μουσικής παιδείας, η ανάδειξη του μουσικού δυναμικού της Ρόδου, καθώς και η καλλιτεχνική συν-δημιουργία, έχοντας ως προσκεκλημένους- καλλιτέχνες και παιδαγωγούς με πλούσια εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δράση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρώτη δράση του «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον»,
το σεμινάριο ΟΡθΟΣΩΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ©
με εισηγητή τον κ. Χρήστο Νούλη, PhD, πιανίστα, καθηγητή ορθοσωμικής για μουσικούς

 

Το Διήμερο Σεμινάριο «ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ» θα πραγματοποιηθεί το 3ο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου 2016 και απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής (από 15 ετών και άνω), καθηγητές, ερμηνευτές-τραγουδιστές.
Το σεμινάριο Ορθοσωμικής για μουσικούς δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να μελετήσουν τις θεμελιώδεις αρχές που συμβάλλουν σε μια αβίαστη, εύκολη και ελεύθερη μουσική πράξη έτσι ώστε η δεξιοτεχνία να γίνει μια φυσική διαδικασία.

 

Επιγραμματικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 16:00-21:00,
Εισαγωγή στις θεμελιώδεις αρχές της Ορθοσωμικής για Μουσικούς
Πρακτική Εφαρμογή

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 10:00-13:00
Σύντομή ανασκόπηση θεωρητικών βάσεων
Πρακτική Εφαρμογή

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα υπάρχουν “Coffee Breaks”

 

Εκπαιδευτικοί Στόχοι του Σεμιναρίου

Βιωματική εξερεύνηση φυσικής χρήσης και λειτουργίας, Σωματική Τοπιογραφία, Εργονομία στην κίνηση του μουσικού, Εργονομία οργάνου και χώρου,Συναίσθημα και κίνηση,Τεχνικές καταπολέμησης άγχους της σκηνής, Τεχνικές απομνημόνευσης

 

Σύντομο βιογραφικό

O Χρήστος Νούλης εισήγαγε την Ορθοσωμική για Μουσικούς© στην Ελλάδα το 2003 παραδίδοντας διαλέξεις, σεμινάρια και τακτικά μαθήματα σε μουσικούς με στόχο την κινητική τους βελτίωση και τη συνειδητοποίηση των σωματικών τους δυνατοτήτων. Έκτοτε, μία πληθώρα μαθητών, εκπαιδευτών και ερμηνευτών μουσικής έχουν επωφεληθεί από τον πλούτο των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων που παρέχει η Ορθοσωμική για Μουσικούς© έχοντας εκπληρώσει τις δεξιοτεχνικές τους απαιτήσεις και έχοντας απαλλαγεί από σωματικά ζητήματα. Είναι απόφοιτος του Royal College of Music του Λονδίνου, του Μακεδονικού Ωδείου και του Birmingham Conservatoire όπου και ολοκλήρωσε την διδακτορική του έρευνα με επιτυχία επάνω στην συμβολή των σωματικών μεθόδων στην μουσική ερμηνεία. Είναι επίσης διπλωματούχος των μεθόδων Rehabilitation Pilates, Yoga Therapy και Alexander Technique. Έχει παρουσιάσει διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια όπως το «1ο και 2ο Διεθνές συνέδριο για την Ιατρική των Μουσικών», το διεθνές συνέδριο ISME 2012 (International Society for Music Education), στο Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος και σε πληθώρα ωδείων και μουσικών σχολών ανά την Ελλάδα. Είναι καθηγητής πιάνου και Ορθοσωμικής για Μουσικούς© στο Μακεδονικό Ωδείο και διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ για την ένταξη του μαθήματος της Τεχνικής Αλεξάντερ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Κόστος Σεμιναρίου: 35€

To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Πληροφορίες Εγγραφές: Κεντρική Γραμματεία «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» , τηλ.: 22410 01400.
Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Εσείς θέλετε όνειρα; Ακούστε πρώτοι το “Θέλω όνειρα” των Μιχάλη Κουμπιού – Βασίλη Λέκκα
Γεωργία Νταγάκη & Δημήτρης Λάππας σήμερα στη Νίσυρο!
Ὁ Μίκης Θεοδωράκης ἀλλιῶς, του Γεροτάσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.