Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΔΗΡΑΣ Κω, του Γιώργου Κατσάβαρου

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Γιώργος Κατσάβαρος είναι δημοσιογράφος στο ΔΗΡΑΣ Κω

 

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Κω οι εργαζόμενοι στο ΔΗΡΑΣ απευθυνόμαστε στην Κωακή κοινωνία, στην οποία και εμείς ανήκουμε, προκειμένου να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση.

Οφείλουμε σε όλους τους συνδημότες μας να ξεκαθαρίσουμε ότι:

– Ιδιοκτήτης των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης είναι ο Δήμος Κω και όχι οι 14 εργαζόμενοι σε αυτά. Με δικές του αποφάσεις ιδρύθηκαν, στηρίχθηκαν και λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, τις δυνατότητες του Δήμου και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Λειτουργούν υπό την ευθύνη και εποπτεία Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και το εργασιακό καθεστώς του προσωπικού διέπεται από την Ελληνική εργατική νομοθεσία. Οι εργαζόμενοι λειτούργησαν και λειτουργούν εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου και των υπεύθυνων σύμφωνα με την οριζόμενη ιεραρχία.

– Οι εργαζόμενοι στα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, στα πλέον των 25 ετών χρόνια λειτουργίας τους, συμβάλλαμε με τεράστιο προσωπικό και οικογενειακό κόστος στη λειτουργία τους δίχως να σκεφτούμε χρόνο εργασίας, ωράριο, αμοιβές και οποιοδήποτε κόπο. Αποδεχθήκαμε λειτουργία έξω και πέρα από τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την εργασία μας και την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας. Δεχθήκαμε εθελουσίως χαμηλότερες αμοιβές επί σειρά ετών, εξαήμερη εργασία, δίσπαστο και τρίσπαστο ωράριο, απλήρωτη υπερωρία και εργασία Σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες, δίχως την παραμικρή αμοιβή πέραν του βασικού μισθού. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο λάθος μας.

– Γι αυτό που δε μετανιώνουμε είναι ότι αγαπήσαμε την εργασία μας, πιστέψαμε στη δύναμη της κοινωνίας μας και στον καλό λόγο των συμπολιτών μας. Στηρίξαμε την κοινωνική συνοχή δίχως ακρότητες και γίναμε σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη Κω. Την Κω της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης.

– Λειτουργήσαμε με υπερβάλλοντα ζήλο, πρώτα από όλα ως δημότες και μετέχοντες στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας και όχι ως απλοί εργαζόμενοι, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Στηρίξαμε, παρά τις κατά καιρούς αντιξοότητες, υποκειμενικές και αντικειμενικές αδυναμίες, τη δημοκρατία στον τόπο μας, τον ελεύθερο διάλογο, τις δημιουργικές προσπάθειες των συνδημοτών μας.

– Αγωνιούμε κι εμείς μαζί με όλους τους συμπατριώτες μας για το μέλλον της Κω, των οικογενειών και των παιδιών μας. Είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι στην τοπική κοινωνία, ως δημότες και εργαζόμενοι σε Δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης, με καθημερινή έκθεση στην καλόπιστη αλλά και κακόπιστη δημόσια κριτική, με ατομικές και οικογενειακές υποχρεώσεις όπως όλοι οι συνδημότες μας. Με οικογένεια, παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτή την κοινωνία, συγγενείς, φίλους και πάνω από όλα με σεβασμό σε κάθε πολίτη, με πίστη στη δημοκρατία και στην προοπτική της κοινωνίας μας.

– Καταφέραμε να ζήσουμε με λειψά εισοδήματα, διάγουμε βίο ταπεινό και ποτέ δε διεκδικήσαμε αυτά που δικαιούμαστε σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Πολιτείας. Δεν μπορούμε όμως να επιβιώσουμε δίχως καν τη στοιχειώδη αμοιβή της εργασίας μας και το γεγονός ότι παραμένουμε επί τρίμηνο απλήρωτοι μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Η επίσχεση εργασίας στην οποία προχωρήσαμε, σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αποτελεί έσχατο διάβημα σε όλες τις κατευθύνσεις.

Οι σε Επίσχεση Εργασίας εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣ Κω


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Γάκης: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου, στελέχωση και εκσυγχρονισμός
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
Στο αεροδρόμιο Μαριτσών τελικά ο αγώνας circuit στη Ρόδο με παρέμβαση Δημάρχου Φ.Χατζηδιάκου
Προνοιακά – Αναπηρικά Επιδόματα & προγράμματα Οικονομικής Ενίσχυσης: Εξυπηρέτηση δημοτών σε ολόκληρο το νησί

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.