Πόρτα στον Κόσμο

Σας θαύμασα κυρία Στεενκάμπ, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Αξιοθαύμαστη η συμπεριφορά σας.

Αξιοθαύμαστη η ηρεμία και η κατανόησή σας.

Να αντιμετωπίσετε την δολοφονία της κόρης σας με πραότητα ζητώντας τη δικαιοσύνη για τον ανάπηρο παραολομπιονίκη Oscar Pistorious; Πραγματικά με ξεπερνά!

Να ομολογήσετε πως σε τρία χρόνια σχέσης η κόρη σας δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Pistorious; Ποιος ήταν άραγε ο μη φυσιολογικός; Γιατί δε λες νορμάλ την απουσία σεξ σε μια τρίχρονη σχέση. Δεν υπάρχει σχέση, αλλά κάτι άλλο.

Είναι μέγα προσόν να διατηρεί κάποιος την ψυχραιμία του. Ακόμα πιο σπουδαίο είναι να μετρά βίαιη απώλεια ζωής και να υποδεικνύει την δικαιοσύνη. Όταν μάλιστα η απώλεια είναι το παιδί του. Η μεγαλύτερη πληγή που μπορεί να νοιώσει άνθρωπος.

Σας κατηγορούν ότι επενδύετε στο βιβλίο που θα εκδώσετε στις 6 Νοεμβρίου και θα απαντάτε σε ό,τι απασχόλησε την κοινή γνώμη σχετικά με την δολοφονία της Ρίβα από τον παραολομπιονίκη.

Επενδύετε οικονομικά. Και χρησιμοποιείτε την Ρίβα ως μοχλό παραγωγής χρήματος. Μια και ο Πιστόριους χρηματοδοτούσε την οικογένειά σας. Έτσι λέει ο τύπος. Τι είναι ψευδές και τι αληθές; Εσείς το γνωρίζετε.

Δεν τολμώ να κατηγορήσω μια μάνα που θρηνεί το παιδί της για οτιδήποτε. Πόσω μάλλον όταν την κατηγορούν για κέρδος στο βωμό της δολοφονίας της κόρης της. Μου είναι κατανοητές όλες οι συμπεριφορές. Ακόμα και οι πιο παράλογες. Κατανοητές, όχι αποδεκτές. Η τρέλα δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει την πόρτα του καθενός. Και πόσο ανάποδα μπορεί να αποφασίσει κάποιος. Είναι δύσκολη υπόθεση η διαχείριση των συναισθημάτων.

Αλλά, πραγματικά, ο πολιτισμός και η ψυχραιμία σας με αφήνουν άφωνη. Ιδιαίτερα όταν ομολογείτε σε συνέντευξή σας στο «Sunday Times» της Νότιας Αφρικής ότι ο Πιστόριους ήταν αλαζόνας, κυκλοθυμικός, κτητικός, ένοπλος, ακατανόητος, πανούργος άνθρωπος που υπεκφεύγει. Πως η κόρη σας είχε αποφασίσει να τον εγκαταλείψει και δεν πρόφτασε γιατί την σκότωσε όταν διαπίστωσε πως τον εγκαταλείπει. Πως αν δεν σκότωνε την κόρη σας θα σκότωνε κάποιον άλλο. Και πως θέλετε την δικαιοσύνη για έναν ανάπηρο.

Υποκλίνομαι στην συμπεριφορά σας. Εδώ στην Ελλάδα οι άνθρωποι δρουν διαφορετικά. Με το θυμικό… Και αν πάτε προς Κρήτη και Μάνη…

Καλή δύναμη. Και καλή γαλήνη. Γιατί δεν ξέρεις ποτέ ποιες ανάποδες στροφές θα πάρει το μυαλό ενός ανθρώπου. Δεν προειδοποιεί αυτό. Αν και αρκετές φορές κάποιο καμπανάκι προειδοποιεί. Αρκεί να μάθουμε να το ερμηνεύουμε σωστά. Μάθημα που δεν μαθαίνεις ούτε σε δυο ούτε σε τρεις ζωές.

 

Τζίνα Δαβιλά

SHARE
RELATED POSTS
Παραχαράκτες…, του Γιώργου Αρκουλή
Tweets Τέρμα, του Γιώργου Σαράφογλου, – Tweets Over, by George Sarafoglou
Ρωσία, Grigory Yudin: «Στην Ευρώπη δεν έχετε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου»
1 Comment
  • Χρήστος Μ.
    29 Οκτωβρίου 2014 at 14:41

    Ετσι Τζίνα “μας”
    Επί των τύπων των ήλων. Με προσπάθεια κατανόησης αλλά και καταγραφή παράπλευρων κινήτρων.
    Ο,τι μπορεί να διακρίνει κανείς στη σκοτεινή άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής – σπάνια μερικές λάμψεις δευτερολέπτων.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.