Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος: ηχηρή παρουσία στην Εκδήλωση “Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

P1011087.JPG
Spread the love

Εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης της Ελλάδας για την παραμονή της ή όχι στο ευρώ, ο Σπύρος Μερκούρης, Διευθυντής του «Αθήνα 1985» – χρονιά που έγινε θεσμός η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με προτροπή της Μελίνας Μερκούρη – αιρετικός και οραματιστής από άποψη, διοργάνωσε στις 22 και 23 Ιουνίου στο ίδρυμα Θεοχαράκη την διημερίδα για τα «30 χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Ευρώπης» με εκλεκτούς προσκεκλημένους του Θεσμού και εξειδικευμένους γνώστες του θέματος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ρόδος, που είναι μία από πολλές ελληνικές πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» είχε την πιο ηχηρή παρουσία, τόσο σε επίπεδο συντονισμού, όσο και σε επίπεδο πολιτικό. Από τις λοιπές υποψήφιες πόλεις παρουσία είχαν μόνο 5 εκπροσωπούμενες από ένα πρόσωπο. 

 

Φωτογραφία (από αριστερά): Τζίνα Δαβιλά (Δημοσιογράφος -Ποτάμι), Σπύρος Μερκούρης, Αλίκη Μοσχή (Γενική Συντονίστρια της υποψηφιότητας Ρόδου – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021), Τέρης Χατζηϊωάννου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρόδου), Νίκος Χατζηπαπάς (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της υποψηφιότητας Ρόδου – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021), Γιάννης Κούρτης (Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΔΕΡΜΑΕ, Πηγές Καλλιθέας)

 

 

 

P1011087.JPG

SHARE
RELATED POSTS
Παρουσίαση του βιβλίου της Τίτσας Πιπίνου “Το σπίτι με τις φοινικιές” στην Ρόδο
Η [άγνωστη] πρωτιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Σχολή Τουρισμού στη Χίο, της Τζίνας Δαβιλά
Στον Θανάση Αναπολιτάνο (ζωή-έργο) αφιερωμένο το 5ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.