Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Réservée – Κος Κ. Καραμανλής, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis

 

Vangelis Pavlidis

  

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

 

tsatsos.jpg

 

 

 

 

Μια μέρα σαν σήμερα, 1 Ιουλίου 1899, γεννιόταν ο Κωνσταντίνος Τσάτσος. Διπλωμάτης, πανεπιστημιακός, ακαδημαϊκός, και πολιτικός, διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας απο το 1975 [εως το 1980.


Από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, στην ψηφοφορία που διεξάχθηκε στην Βουλή έλαβε 210 ψήφους σε σύνολο 295 ψηφισάντων. Από αυτές οι 210 ανήκαν πιθανότατα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που διέθετε 215 έδρες. Μοναδικός αντίπαλος ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που υποστηρίχθηκε από την Ένωση Κέντρου, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η Ενωμένη Αριστερά ψήφισαν λευκό. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Κ. Τσάτσος στα απομνημονεύματά του, για να τον προτείνει ο Καραμανλής είχε θέσει ως μοναδικό όρο ότι σε περίπτωση που θα ήθελε να μεταπηδήσει νωρίτερα από τα πέντε χρόνια στην προεδρία της δημοκρατίας, αυτός θα παραιτούνταν.

 

Ο Καραμανλής είχε τότε πολλή δουλειά : να φτιάξει το Σύνταγμά του και να βάλει την χώρα στις δικής του κατασκευής ράγες και να κρατά υπο έλεγχο τα χουντικά στοιχεία τα διάσπαρτα στην δημόσια και τοπική διοίκηση, τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Με άλλα λόγια τα “σταγονίδια” του Ε. Αβέρωφ.

 

Το σκίτσο που παραθέτω ειχε γίνει τότε για τον “Ταχυδρόμο” χωρίς όμως να δημοσιευτεί (άγνωστο γιατί), αν και εκ των υστέρων αποδείχτηκε απόλυτα εύστοχο.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
TSOUKATOS.jpg
Τα μαύρα ταμεία, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Ο ρήτωρ – The orator, του Βαγγέλη Παυλίδη
Η κυρία Γιακουμίνα και το Όργανο, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.