Από το μπλογκ του Βαγγέλη

“Refugees Welcome. Stay Strong”, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

f0b4849041f96778b53308b54b0db5c3_L.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

01.jpg

 

 

Άλλα σκόπευα να γράψω σήμερα -για τον Brendan Behan, που γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα- μα το μάτι μου έπεσε σε μια είδηση στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ. Έβαλα κατά μέρος τον διάσημο Ιρλανδό ποιητή για τον οποίο θα γράψω αύριο και αναδημοσιεύω φωτογραφίες και απόσπασμα από το άρθρο της εφ/δας. Αξίζει να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ

Είναι η πρώτη φορά που αναδημοσιεύω κάτι μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν έχω άλλο να πω παρά μπράβο στα παιδιά και μπράβο στους καθηγητές τους. Τέτοιους νέους θέλουμε και τέτοιους δασκάλους. Εύγε, και πάλι!

“ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Μία πρωτότυπη δράση, με έντονο συμβολισμό και δυνατό μήνυμα, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ρόδου στον καταυλισμό προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων, στα παλιά σφαγεία, “στολίζοντας” τοίχους με γκράφιτι!

Το έναυσμα δόθηκε στους μαθητές από τον καθηγητή Γερμανικών κ. Μιχάλη Καρανικόλα και την καθηγήτρια καλλιτεχνικών κα Άσπα Μαστρογιάννη. Ο στόχος της δράσης αυτής είναι διπλός: Να ομορφύνουν το χώρο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στη Ρόδο και παράλληλα να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές είναι μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης Προσφύγων Ρόδου «Όασις» η οποία εδώ και μήνες έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες που έρχονται στη Ρόδο.

Τα παιδιά καλοδέχτηκαν την ιδέα των καθηγητών τους και έτσι την περασμένη Παρασκευή, οκτώ μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα των καλλιτεχνικών και δείχνουν ευαισθησία στο γκράφιτι, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, πήραν…τα σύνεργά τους και έκαναν ομορφότερο το νέο χώρο που βρίσκεται στο κτίριο των παλιών σφαγείων…………………………..”

 

The art students of the 6th High School of Rhodes together with their teachers payed a visit the other day to the facility which accommodates the Syrian refugees in town. I reproduce a couple of the graffiti created by the students, aiming at making the refugees feel welcome and as much at home as possible.

I can only congratulate students and teachers. This is the kind of young people we need and this is the kind of teachers. Congratulations to all, once again!

 

02.jpg

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.


The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Από τις κουζίνες του Θα, του Βαγγέλη Παυλίδη
.jpg
Πλοίο και Φάρος – Ship and Lighthouse, του Βαγγέλη Παυλίδη
NOVARTIS GREECE, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.