Συνεντεύξεις

Πύραρχος Ηλίας Τσαπούρας: “Δεν θα ήθελα ποτέ να ξαναζήσω συμβάν ανάλογο με της Ricomex”

Spread the love

 

  Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

 

 www.mel.gr 

 f-cooperation

 

 

36a706cc2734e0c1c9b313c9e6f9dbf1.jpg

 

 

 

 Πύραρχος Ηλίας Τσαπούρας: ο ήρωας με τα μπλέ

 

Έζησε τον καταστροφικό σεισμό του 1999 στην Αθήνα. Εξομολογείται ότι η ζωή του Πυροσβέστη είναι ταυτισμένη μόνο με τον ανθρώπινο πόνο γιατί καλείται για βοήθεια μόνο σε καταστροφές. Θεωρεί ότι το πιο σκληρό περιστατικό είναι η αντιμετώπιση συμβάντων που αφορούν σε νέους ανθρώπους και παιδιά, δεν θέλει να ξαναζήσει ό,τι έζησε στην οδό Χρυσολωρά και στη Ricomex και δεν μετάνιωσε που μπήκε στο Πυροσβεστικό Σώμα γιατί έγινε καλύτερος άνθρωπος ενώ ξεκαθάρισε μέσα του ποιες είναι οι πραγματικές αξίες της ζωής. 

 

Ο Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Ηλίας Τσαπούρας γεννήθηκε το 1965 στη Φθιώτιδα, είναι το τέταρτο παιδί μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας, είναι σύζυγος και πατέρας δυο γιών που σπουδάζουν και με αφορμή το τέλος της αντιπυρικής περιόδου και την ολοκλήρωση των καθηκόντων του ως Διοικητή της ΠΥΡ Ρόδου μετατιθέμενος στην Αττική φιλοξενείται στον Παλμό της Δωδ/σου και στην εκπομπή “Πρόσωπα και Τραγούδια” με την Τζίνα Δαβιλά. Μιλά για το λειτούργημα του Πυροσβεστικού Σώματος και ξετυλίγει τις μνήμες του από το δραματικό σεισμό του 1999 και την κατάρρευση των κτηρίων της οδού Χρυσολωρά, ενώ μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τόσο τον ίδιο, όσο και το πλαίσιο λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 

Είναι ευαίσθητος, ανθρώπινος, απλός, ευγενής, χαμογελαστός. Ένας γλυκός άνθρωπος, που εκπροσωπεί επαγγελματικά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που είναι αυτοδικαίως οι ήρωες της καθημερινότητας. Οι ήρωες με τα μπλέ!

 

H ραδιοφωνική συζήτηση μεταδόθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017 από τον Παλμό 99.5 της  Δωδεκανήσου, που εδρεύει στη Ρόδο και συνεργάζεται σταθερά με τον Real fm.

 

Ακολουθεί η συζήτηση σε μορφή Youtube

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Hwr8ICTlzII” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Συνέντευξη με το Χάρο Χάρου, του Χρήστου Μαγγούτα
Κοπή πίτας από την Δημοτική Κοινότητα Ρόδου-Η συνέντευξη του Προέδρου κου Μίλτου Παγκά
Ν.Μπόνης: “Εκπτώσεις-Απρόθυμοι για αγορές παρά τις εκπτώσεις παραμένουν οι καταναλωτές”, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.