Ανοιχτή πόρτα

Πρόβατα για σφαγή, της Αναστασίας Φωκά

Αναστασία Φωκά
Spread the love

Αναστασία Φωκά

 

 

 

 

 

Αναστασία Φωκά

 

 

 

 

 

black-friday-villa-rental-stmaarten.jpg

 

 

 

 

Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Η χώρα που γέννησε το θέατρο, τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, τις επιστήμες. Η χώρα με την πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου. Η χώρα που έζησε την χρυσή εποχή του Περικλή, με μία Αθήνα να ανθίζει σε εποχές χωρίς τεχνολογία και μέσα δικτύωσης, και να μεταλαμπαδεύει όλα αυτά τα στοιχεία, σε κάθε γωνία του μέχρι τότε υπαρκτού κόσμου. Η χώρα που η παιδεία και η εκπαίδευση των νέων ήταν ο πρωταρχικός στόχος για την πρόοδο και την ευημερία της.

Αυτή η ίδια χώρα, πολύ αργότερα, μέσα από πολέμους και καταστροφές κατάφερε να σώσει την ιστορικότητα και τα στοιχεία που την έκαναν μοναδική. Η ίδια αυτή χώρα τον 21ο αιώνα καταναλώνει εύκολα την ξενόφερτη γιορτή του Black Friday. Οι Έλληνες ξεχύθηκαν στα καταστήματα σαν όχλος. Σαν πρόβατα σε σφαγή στον βωμό της κατανάλωσης, την ώρα που βιώνουμε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές υφέσεις. Δεν είμαι κατά σε μία φιέστα που σκοπό έχει να τονώσει την αγορά σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός της δημιουργίας της πριν χρόνια στην Αμερική. Είμαι κατά όμως, της απραγίας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια σαν έθνος. Κανείς δεν αντιδρά (καθένας από εμάς και όλοι μαζί σαν γροθιά), κανείς δεν κάνει κάτι, για τα ακόμα σκληρότερα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η πιο ψεύτικη κυβέρνηση που έχει περάσει από αυτή τη χώρα. Αυτή η πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση που ήρθε, με δική μας απόφαση δυστυχώς (αν και το 30% σύμφωνα με τη δημοκρατία είναι αυτό που καθορίζει το κυβερνών κόμμα, ακόμα και μέσα από σύμπραξη), και αποτελείωσε τους δύο βασικούς πυλώνες της κοινωνίας. Την παιδεία και την υγεία. Όταν αυτά τα δύο στοιχεία σε μία χώρα ευημερούν, τότε η χώρα με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην πρόοδο.

Ποιος τα περίμενε όμως όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμα, από την πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα; Ίσως λίγοι. ίσως, μόνο αυτοί που έχουν διαβάσει κατά καιρούς την ματωμένη ιστορία αυτής της χώρας για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Αριστερά. Κι αυτοί οι λίγοι δεν θα μπορούσαν να πεισθούν από κανένα ψέμα. Τουλάχιστον αυτοί οι λίγοι, και χωρίς αυτό να σημαίνει συμβιβασμό από μέρους τους, από τις άλλες κυβερνήσεις ήξεραν τι να περιμένουν, το είχαν ζήσει στην νεότερη και πρόσφατη ιστορία, για αυτό και ξεχύνονταν στους δρόμους σε κάθε δύσκολή περίοδο.

Αυτή η κυβέρνηση έκανε το χειρότερο όλων. Στέρησαν από τον λαό, τη μόρφωση, στέρησαν τον πολιτισμό, στέρησαν την κρίση, προσπάθησαν να στερήσουν την ενημέρωση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έφτιαξαν έναν λαό πρόβατο, που με λίγο χορτάρι πάει για σφαγή με μία τηλεόραση στη μασχάλη και το καινούργιο μπλου -τζιν σε τιμή προσφοράς.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Beautifuuuuul, του Αλέξανδρου Μπέμπη
manosstefanidis2.jpg
Κορίτσια κι Άλογα, του Μάνου Στεφανίδη
ΌΧΙ και “Όχι”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.