Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Πρωτομαγιά, του Βαγγέλη Παυλίδη

Αρχείο: 30-4-2017

Ναι, ναι το ξέρω, η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή των αγώνων της παγκόσμιας εργατιάς, είναι απεργία κι όχι αργία και νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (ας πούμε). Αυτά όμως είναι αύριο κι επειδή τυχαίνει η ίδια μέρα να είναι και γιορτή της φύσης καλό είναι να το θυμηθούμε κι αυτό το πανάρχαιο, προχριστιανικό έθιμο.

Διαβάζω λοιπόν πως με διατάξεις διαφόρων συναρμόδιων υπουργείων “Από 01-05-2017 έως 31-10-2017 απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους … κλπ, κλπ, κλπ ”.

Ωραία αυτά, τα επαναλαμβάνουμε πανομοιότυπα κάθε χρόνο και κάθε χρόνο θα βρεθεί ο ηλίθιος που θα ψήσει παϊδάκια στην εξοχή ή θα βρει ευκαιρία να καθαρίσει με φωτιά το χωράφι του. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, το απέραντο μαύρο τοπίο εκεί που κάποτε ήταν πράσινο μαρτυράει την αλήθεια. Μιλάω ειδικά για την Ρόδο μας μα το ίδιο συμβαίνει παντού.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι μόνο το πόσο σπάνια συλλαμβάνονται οι ένοχοι της καταστροφής μα και, αν τυχόν και πιαστούνε, οι πόσο δυσανάλογα μικρές σε σχέση με το έγκλημα είναι οι ποινές που τους επιβάλλονται.

Έρχεται κάποια στιγμή που όλα αυτά τα στεφάνια και τα λουλούδια και οι γιρλάντες και οι εκδηλώσεις που δήθεν τιμούν την φύση φαίνονται τόσο, μα τόσο υποκριτικά.

Βαγγέλης Παυλίδης

Vangelis Pavlidis

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author.

Iporta.gr

pavlidiscartoons.com/blog.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Γαλλία – France, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία – Greece, France, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
5 Ιουνίου 1945, η 5η Στρατιά στην Ρώμη, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.