Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πρώτη παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας από την ACT για τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό

EUROPEMEDITERRANEANGREECERHODESDES_000923IXIAATRIUMPLATINUMSPARESORT.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUROPEMEDITERRANEANGREECERHODESDES_000923IXIAATRIUMPLATINUMSPARESORT.jpg

act-atrium.JPG

 

 

 

 

 

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και του American College of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργου Ματσίγγου να  διεξήχθη έρευνα για τη Ρόδο ως τουριστικού προορισμού.

 

Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει, συντονίστηκε από το ACTκαι διήρκεσε μέχρι την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, με στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών της Ρόδου, συγκεντρώνοντας και αξιολογώντας έγκυρες και επίκαιρες υποδείξεις τουριστών.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2017 στο Atrium Platinum, ένα θαυμάσιο ξενοδοχείο αρχιτεκτονικά, τοπογραφικά του οποίου το προσωπικο λειτουργεί με έναν απίθανο συντονισμό κινήσεων, εξυπηρέτησης και ευγένειας στην εντέλεια (!!!).

 

Υπενθυμίζουμε ότι τον αύγουστο 2017 το Atrium Platinum βραβεύτηκε για την ποιότητα του Ξενοδοχείου και την τελειότητα του προσωπικού του.

 

 

Μεταξύ άλλων, επιχειρεί να εντοπίσει τα βασικά σημεία ικανοποίησης των επισκεπτών, τα σημεία που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον τους, το ποσό που ξόδεψαν τόσο κατά την αγορά του πακέτου όσο και κατά την παραμονή τους στη Ρόδο, το είδος καταλύματος που επέλεξαν, τον βαθμό ικανοποίησης τους από την νέα και μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, από την καθαριότητα, συγκοινωνίες, εστιατόρια και ταβέρνες αλλά και από τα ίδια τα ξενοδοχεία.

 

Τέλος οι επισκέπτες απάντησαν αν θα ξαναέρχονταν στη Ρόδο σε κάποιο επόμενο ταξίδι τους και αν θα τη σύστηναν σε άλλους.

Η έρευνα προσεγγίσει τα 3.000 άτομα και σύμφωνα με τα όσα ανέπτυξε στις 31 Οκτωβρίου 2017 ο κ. Ανέστης Αναστασίου, υπεύθυνος Προγραμμάτων Τουρισμού του ACT π σημειώνονται τα εξής: 

• το 70% των τουριστών επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Ρόδο

• Η μέση διάρκεια παραμονής τους είναι 10 ημέρες (9 τον Ιούλιο, 10 τον Αύγουστο, 11 τον Σεπτέμβριο)

• Οι κύριες χώρες προέλευσης του δείγματος είναι η Γερμανία, Ρωσία, Μ. Βρετανία

• Πηγές πληροφόρησης είναι κατά προτεραιότητα: Ίντερνετ, πρακτορείο, συγγενείς και φίλοι

• Κριτήρια επιλογής προορισμού κατά προτεραιότητα: παραλίες – φύση, Ιστορία – Πολιτισμός, σχόλια και κριτικές στο Ίντερνετ, τιμή πακέτου

• Στο δείγμα το είδος πακέτου είναι κατά κύριο λόγο all inclusive, ημιδιατροφή, και ακολουθούν τα υπόλοιπα πακέτα

• Κόστος πακέτου. Το 32% του δείγματος επέλεξε πακέτο αξίας 1.000– 1.500 ευρώ, το 20% επέλεξε πακέτο 750 – 1.000 ευρώ και το 8% επέλεξε πακέτο άνω των 2.000 ευρώ

• Επιπλέον έξοδα κατά τη διάρκεια της παραμονής. Το 33% του δείγματος απάντησε ότι ξόδεψε 200 – 400 ευρώ, το 21% ξόδεψε 100 – 200 ευρώ και το 19% ξόδεψε 400 – 600 ευρώ. Μόνο το 3% του δείγματος ξόδεψε ποσό άνω των 1.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο.

Ενδιαφέρον προκαλεί το υψηλό ποσοστό των επισκεπτών του δείγματος που δεν έχει επισκεφθεί τη μεσαιωνική πόλη (29%) και τη νέα πόλη (26%) αντίστοιχα.

 

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των τελευταίων ερωτηματολογίων της σεζόν. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την περαιτέρω επεξεργασία και ανάλυση των ερωτηματολογίων θα δημοσιοποιηθούν μελλοντικά. Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΔΞΡ και του ACT, το οποίο προβλέπει και άλλες κοινές πρωτοβουλίες όπως διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων, ανταλλαγής τεχνογνωσίας κ.α.

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/DJ8G736mP1w” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Γλυνός-“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”:”Από Περιφέρεια χειμερίας νάρκης σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών”
RICHeS: για το εισιτήριο στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου (Ναός Πύθιου Απόλλωνα-Μόντε Σμιθ)
«Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον Νοικοκύρη», κ. Καμπουράκη! Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του θανατηφόρου τροχαίου;

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.