Πόρτα στην Πολιτική

Προς Πρόεδρο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Πολεμάω τον λαϊκισμό και τους συκοφάντες όπου τους συναντώ”, του Παναγιώτη Καρκατσούλη

Περιστολή δημόσιων δαπανών αντί φόρων, του Παναγιώτη Καρκατσούλη

Περιστολή δημόσιων δαπανών αντί φόρων, του Παναγιώτη Καρκατσούλη

 

 

 

 

 

 

 

 

  

*Ο Π. Καρκατσούλης είναι

 

Γραμματέας Κ.Ο στο Ποτάμι και τέως Βουλευτής Επικρατείας

 

 

 

 

d9bdd8138d7ffc11e001c9e2fc9864e2.jpg

 

 

Τον κ. Αδαμίδη δεν τον γνωρίζω. Ούτε αυτός με γνωρίζει. Ο κύριος αυτός τυγχάνει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Εγώ είμαι πολιτικός, από εκείνους που όταν μιλάνε ξέρουν τι λένε. Προσκόμισα κάποια στοιχεία για τους μισθούς στη ΔΕΗ και τα προνόμια των συνδικαλιστών. Παρουσίασα και τις πηγές μου. Είπα, βεβαίως, και την άποψή μου. Το θέμα πήρε έκταση. Και τότε παρουσιάστηκε ο κ. Αδαμίδης. Βγήκε και είπε την άποψή του για μένα και, δευτερευόντως, αμφισβήτησε τα στοιχεία μου: Είπε ότι ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ δεν είναι 3.425 αλλα 3.045 ευρώ (!) και ότι, ναι, υπήρχαν κάποιοι συνδικαλιστές- λίγοι- μεταξύ των οποίων και ο ίδιος που πήραν αναδρομικά επίδομα βάρδιας ενώ δεν έκαναν βάρδιες. Η φερεγγυότητα των στοιχείων του ήταν ο λόγος του. Τίποτα άλλο.

 


Όμως, ο κ. Αδαμίδης (ίσως, γιατί τα στοιχεία του δεν ήταν τόσο στέρεα για να αποδείξει ότι στη ΔΕΗ όλα καλά κρατούν) αμφισβήτησε την πορεία μου και τις επιστημονικές μου διακρίσεις, διατυπώνοντας κάποια «ερωτήματα»: Ποιος με βράβευσε, πού και με ποια διαδικασία. Επανέλαβε την συκοφαντική «κριτική» που είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την πολιτική και στην οποία πρωτοστάτησαν τα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ, βεβαίως, έχω αναρτήσει τα πάντα στους λογαριασμούς μου, όπου κάθε καλοπροαίρετος μπορεί να πληροφορηθεί για την διαδρομή μου και να με κρίνει.

 

Ο κ. Αδαμίδης, όμως, υιοθέτησε τη συκοφαντία που αποτελεί τη σίγουρη οδό δημιουργίας εντυπώσεων και παρέλκυσης του ενδιαφέροντος του κοινού από το πραγματικό ζήτημα σε άλλα, αδιάφορα.

Το ψέμα και η συκοφαντία αποτέλεσαν στη χώρα μας το μέσον ανόδου όχι μόνο συνδικαλιστών αλλά και πολιτικών ηγετών.

Εγώ έχω ταχθεί στην αντίπερα όχθη. Πολεμάω τον λαϊκισμό και τους συκοφάντες όπου τους συναντώ. Και η πρώτη πράξη σ’ αυτόν τον αγώνα είναι να τους αποκαλύπτεις και να τους στιγματίζεις.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

 

Η είδηση: 

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά τις καταγγελίες του γραμματέα της Κ.Ο του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη για τους μισθούς στη ΔΕΗ και τα «έξτρα» των συνδικαλιστών. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης έκανε λόγο για λάσπη, αμφισβήτησε και άφησε αιχμές για την την βράβευσή του κ. Καρκατσούλη ως καλύτερου υπαλλήλου. «Ποια ήταν τα κριτήρια και ποια επιτροπή τον βράβευσε;» διερωτήθηκε. Απαντώντας επί της ουσίας των καταγγελιών ο κ. Αδαμίδης είπε ότι ο μέσος μισθός στον όμιλο ΔΕΗ 3045 ευρώ μικτές αποδοχές που σημαίνει καθαρά 1480 ευρώ. Η σύνταξη ενός εργαζόμενου είναι 1400 ευρώ μετά από 35 χρόνια υπηρεσία. «Δεν χρωστάμε σε κανέναν δεν πήραμε από κανέναν το βόδι. Δουλεύουμε 365 μέρες το χρόνο» είπε ο κ. Αδαμίδης και συνέχισε ” Έχουμε μισθούς που αγγίζουν τα 2200 ευρώ καθαρά και μισθούς που μόλις αγγίζουν τα 600 ευρώ καθαρά». Ο κ. Αδαμίδης πάντως παραδέχθηκε ότι τέσσερις άνθρωποι στη ΔΕΗ περιλαμβανομένου και του ιδίου – μαζί με τρεις προέδρους εργατικών κέντρων – δικαιώθηκαν δικαστικά και πήραν το 2015 τις προσαυξήσεις βάρδιας που τους είχαν κοπεί αυθαίρετα όπως είπε από τη διοίκηση της ΔΕΗ όταν εξελέγησαν. «Δεκαοκτώ χιλιάδες εργαζόμενοι αποφάσισαν να τους εκπροσωπήσω όχι να μου κοπεί ο μισθός» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μιλώντας στο ραδιόφωνο του SKAI.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Iταλία: “οι εφημερίδες μολύνουν τη δημόσια συζήτηση” λέει ο επικεφαλής του M5S-Υπεραμύνεται της Ελευθερίας του Τύπου ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα
Το παρελθόν διδάσκει, του Νίκου Βασιλειάδη
Ευρωπαϊκή ή Εθνική Πολιτική;, του Δρ Βασίλειου Μαστρογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.