Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

profiterol V pasta flora…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Συνηθίζεται αυτό που προέκυψε χθες στην καλή βραδινή τηλεοπτική ζώνη από τα ιδιωτικά κανάλια. Ο ΑΛΦΑ έριξε στο πρόγραμμά του την Βουγιουκλάκη με το χιλιοπαιγμένο «Χτυποκάρδια στο θρανίο» (το υποδεέστερο β΄ μέρος του εξαιρετικού  «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο»), ενώ την ίδια ώρα το ΣΤΑΡ «απαντούσε» με την σπαρταριστή κωμωδία «Μια τρελή οικογένεια», με την Καρέζη στα καλύτερά της, και πλάϊ της την Μαίρη Αρώνη (έξοχη ως ‘πάστα φλώρα’), τον Αλέκο Αλεξανδράκη, την Κατερίνα Γώγου και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος πρωταγωνιστούσε και στην ταινία του ΑΛΦΑ, ως καθηγητής της Αλίκης!

Κατά την γνώμη μου, ήταν μία από τις λίγες φορές που η Καρέζη «νίκησε» (στο σινεμά) την Βουγιουκλάκη (γιατί στο θεατρικό σανίδι ήταν μόνιμα γκανιάν σε ποιότητα, αν όχι σε εισιτήρια). ‘Ηταν μια νίκη της γοητείας σε βάρος της τσαχπινιάς, αλλά και του σεναρίου, παρά το γεγονός ότι η σκηνή με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και το… προφιτερόλ του, έχει μείνει ως κλασική στην Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Μοναδικό πρόβλημα για το τηλεοπτικό κοινό, που είχε ήδη μπουχτίσει με την ειδησεογραφία της πανδημίας, το ατελείωτο μπλα μπλα για τις αμερικάνικες εκλογές και τις γνωστές απειλές του Ερντογάν, ήταν το γεγονός ότι τα δύο καλά φιλμ μεταδίδονταν  τ α υ τ ό χ ρ ο ν α, ακόμη και στις σφήνες της διαφήμισης, αλλά τα έχει αυτά η ιδιωτική τηλεόραση. Η οποία σπάνια σέβεται την εκλεκτή πελατεία…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μέσα τα κεφάλια λόγω… ευθύνης!, του Γιώργου Αρκουλή
«25 χρόνια μετά Ανδρέα μου…» από τον Κώστα Γιαννόπουλο και το “Χαμόγελο του Παιδιού”
Τα γενναία βατραχάκια, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.