Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Προεκλογικές υποσχέσεις, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Δεν χρειάζονται κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς πως η προεκλογική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας πείσει -εσάς και εμένα- πως όλα πάνε καλά και τέλος τα βάσανα, γι αυτό και πρέπει να τους ψηφίσουμε. Εσείς κι εγώ έχουμε γίνει στόχος ενός καταιγισμού “θετικών” ειδήσεων, ενός “πυρ ομαδόν και κατα ριπάς”. Το ένα “καλό νέο” έρχεται αμέσως μετά το άλλο: Πρωτογενές πλεόνασμα, κοινωνικό μέρισμα, διακανονισμός στεγαστικών δανείων, υποχώρηση της ανεργείας, έκπτωση στις κατασχέσεις… Και πάνω απ’ ΄ολα βγαίνουμε στις αγορές μετά βαϊων και κλάδων, Ομπάμα, Λαγκάρντ, Σόυμπλε μας σφίγγουν το χέρι (εδώ ανησυχώ) και η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα να εκφράσει την υψηλή της ευαρέσκεια.

Απο κοντά κι ο φιλοκυβερνητικός τύπος (ξέρετε τώρα, αυτός των μεγαλοεργολάβων) που συναγωνίζεται στο ποιός θα υπερθεματίσει: “Ανάπτυξη από το 2014 βλέπει το ΔΝΤ”, “Εκπτωση από 50%-70% σε κατασχέσεις”, “Θεαματική επιστροφή στις αγορές”, “Πράξη ανάκτησης της οικονομικής ανεξαρτησίας η έξοδος στις αγορές”, “Λύση για να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι άνεργοι και οι νέοι μελετά το υπουργείο Οικονομικών”, “Η Ελλάδα τώρα πετυχαίνει πρωτιές”, “Υποχώρηση της ανεργίας”, “ΕΛΣΤΑΤ: Επιβράδυνση της ανεργίας “, “Επιασαν τόπο οι θυσίες των Eλλήνων”, “Γέφυρα για την ανάπτυξη”.
Μερικοί σημερινοι (χτεσινοί) τίτλοι που μάζεψα. Άφησα τελευταία την δήλωση του Μπένι: “Η έξοδος στις αγορές είναι πρωτίστως έργο του ΠαΣοΚ”. Άφεριμ, Μπένι, αλλά ΠΑΣΟΚ; Ποιό ΠΑΣΟΚ ;

Μέσα σ’ αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους τοπικούς και περιφεριακούς υποψήφιους και άρχοντες, που κι αυτοί ζητούν την ψήφο μας. Γέμισε ξαφνικά ο τόπος απο ανασκουμπωμένους και ξεμπρατσωμένους άνδρες που, για να μας πείσουν για το ενδιαφέρον τους, καθαρίζουν πάρκα και παραλίες -έτσι, στα ξαφνικά. Καθαρίζουν ακόμα και πάρκα και παραλίες που μέχρι προχτές αγνοούσαν την ύπαρξή τους… τόσο ενδιαφέρον. Γέμισαν τα μέχρι τώρα εγκαταλημένα και ξεχασμένα χωριά απο άνδρες και γυναίκες που ως νέοι Κολόμβοι τα ανακάλυψαν και που τους υπόσχονται δρόμους και γεφύρια. Ως και Ευρωβουλευτές/τίνες βγήκαν στην γύρα. Να φανταστεί κανείς πως κάποιοι απ’ αυτούς ενδιαφέρθηκαν και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νότια Ρόδος με την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη και υποσχέθηκαν λύσεις. Αλήθεια, πότε πρωτακούσατε για την Λαχανιά και την Έμπωνα κυρία Βόζενμπεργκ; Μπορείτε άραγε να τις δείξετε στον χάρτη;

Μπα, μπα. Φοβάμαι πως δεν βγάζουν πουθενά οι προσπάθειές σας, κύριοι και κυρίες του συστήματος. Το πετσί μας έχει πια χοντρίνει τόσο πολύ που τα βλήματά σας δεν μας πιάνουν. Είμαστε άτρωτοι απο την προπαγάνδα σας γιατί εμείς ξέρουμε για την αληθινή ανεργεία, ξέρουμε για συντάξεις και μισθούς, ξέρουμε για τις επιχειρίσεις που κλείνουν, ξέρουμε για χαράτσια, για τα φάρμακα και τους γιατρούς που δεν υπάρχουν, ξέρουμε για τον αγώνα της αγροτιάς. Ας λέτε ό,τι θέλετε, εμείς ξέρουμε.

 

Βαγγέλης Παυλίδης

SHARE
RELATED POSTS
Chondrella.jpg
Μια νεαρή απο την Βυρτεμβέργη, Limerick, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Αρχαιολογία της Ερήμου – Desert Archaeology, του Βαγγέλη Παυλίδη
Wolfgang Schäuble, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.