Πόρτα στην Πολιτική

Πουλάτε και συγχωροχάρτια;, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

 

tsipras_12_0.jpg

 

Βλέπω το μίσος με το οποίο ρίχνεστε στον Τσίπρα μερικοί από σας. Δε λέω ότι έχετε άδικο. Αλλά τόσο εύκολα πουλάτε συγχωροχάρτια; Ο Τσίπρας ήταν αρκετά αφελής ή ασυνείδητος να πάρει την καυτή πατάτα που τους έριξαν οι άλλοι. Και οι γκαρδιακοί μας φίλοι, οι απόγονοι του Ντελόρ, ήθελαν μια αριστερή κυβέρνηση για να περάσουν τα δύσκολα και να μην τα φορτωθεί η δεξιά.

 

Μήπως μερικοί από σας πάθατε αμνησία; Μήπως έχετε αισθήματα ενοχής και τα ρίχνετε στον Τσίπρα; Ας πάρουμε μόνο δυο μεγάλα προβλήματα, το μεταναστευτικό και το χρέος.

Το 1996 ζούσαν στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες. Όλοι το ξέρατε ότι είναι παράνομοι. Στην περιοχή μου ξέρω ότι και ο δήμαρχος και οι πρόεδροι χρησιμοποιούσαν παράνομους μετανάστες. Ακόμα και οι αστυνομικοί ξέρω ότι το ήξεραν – είναι μικρή η Ελλάδα, όλα μαθαίνονται. Ουσιαστικά όλοι τούς χρησιμοποιούσαν.

 

Όταν ζητούσα από Έλληνες να μου κάνουν κάποια δουλειά μου έλεγαν «δεν παίρνεις κάναν Αλβανό;». Και το κράτος το ήξερε, αλλά έκανε στραβά μάτια για να ικανοποιεί τους αγρότες ή και κάθε άλλον που ήθελε φτηνή σκλαβίστικη δουλειά. Καμιά φορά βέβαια έβαζε μερικούς στην κλούβα και τους πήγαινε στην Κακαβιά.

 

Ένας Αλβανός που είπε ότι ξαναγύρισε στην περιοχή πιο πριν από την αστυνομική κλούβα γιατί όλα ήταν ρυθμισμένα. Οι ταξιτζήδες σχεδόν είχαν πρόγραμμα δρομολογίων: ποιος θα πάει στη Θράκη, ποιος στη Στερεά Ελλάδα, ή τη Μακεδονία, ή στη Αθήνα. Ξέρω ακόμα και μεγαλώνυμους πολιτικούς που χρησιμοποιούσαν Αλβανούς. Όταν ρώτησα κάποια κυρία γιατί, μου απάντησε: Τον πληρώνω 300 ευρώ το μήνα, ο νόμιμος θέλει 600 και οι Έλληνας δεν έρχεται.

 

Η Ελλάδα είχε απλώσει παντιέρα σε όλο τον κόσμο που έγραφε: «Είμαστε ξέφραγο αμπέλι, μπάτε σκύλοι αλέστε, όσους σας θέλουμε». Φυσικά όρμησαν από παντού και τώρα κάνουν ακριβώς το ίδιο, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα λόγω των ειδικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή. Σταμάτα λοιπόν να μιλάς για τους μουσουλμάνους που «θα κατακτήσουν την Ελλάδα», που «τους ταΐζουν και αφήνουν νηστικούς τους Έλληνες». Εσύ τους πούλησες την Ελλάδα.

 

Αλλά τότε ήταν η εποχή της χρυσόσκονης Ντελόρ. Έμπαινε πολύ χρήμα και δε χρειαζόταν να κάνεις τις σκληρές δουλειές, αφού μπορούσες να βάλεις ένα Αλβανό, λες και οι Αλβανοί δεν είναι μουσουλμάνοι (εκτός βέβαια από εκείνους που ελληνοποίησαν στο άψε σβήσε κάποιο στην εκεί ελληνική διπλωματική μας αρχή, έναντι αμοιβής ασφαλώς, τι δωρεάν θα τους άλλαζαν θρησκεία;)

 

Να όμως που τώρα που ήρθε η καρβουνόσκονη Μέρκελ και θα πληρώσεις διπλά και τρίδιπλα όσα πίστευες ότι σου τα έδιναν δωρεάν, επειδή έχεις ένδοξουςπρογόνους.

 

Αν ήταν τέτοιος ο καπιταλισμός θα ήμουν ο πρώτος υπέρμαχος. Τώρα λοιπόν προχώρα στο δρόμο που χάραξες. Θα μου πεις ότι είναι η γεωγραφική θέση που κάνει την Ελλάδα ευάλωτη στην εισβολή μεταναστών και ότι χώρες όπως ο Καναδάς δεν κινδυνεύουν, π. χ. επειδή τον προστατεύουν τρεις ωκεανοί. Μύθος είναι. Την ίδια εποχή με την Ελλάδα είχαν ορμήσει στον Καναδά σαπιοκάραβα από τη ν Κίνα, όσα δε βούλιαξαν δηλαδή. Απλά τα ακτοπλοϊκά του Καναδά τους μάζευαν, τους έβαζαν σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια και τους γύριζαν στην Κίνα, όπου τους έδιναν μια αίτηση να μπουν νόμιμα στον Καναδά – δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

 

Ναι κόστισε λεφτά αυτό στη αρχή αλλά σε λίγους μήνες δεν υπήρχε Κινέζος που θα έμπαινε παράνομα στη χώρα γιατί ήξερε ότι ήταν χαμένη υπόθεση. Αν το έκανε αυτό η Ελλάδα και αν καταδίκαζε με βαρύτατα πρόστιμα όσους χρησιμοποιούσαν παράνομους μετανάστες θα είχε λυθεί από χρόνια το πρόβλημα, μια και ακόμα αν κάποιος κατόρθωνε να μπει στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να ζήσει εκεί. Ναι ο Καναδάς είχε πρόβλεψη για όσους ήταν πολιτικοί πρόσφυγες ή για ανθρωπιστικούς λόγους. Συνολικά κάπου 200,000 το χρόνο είναι οι νόμιμοι μετανάστες και 20,000 οι ειδικές περιπτώσεις. Βρίσε όσο θες τώρα, εσύ τους άνοιξες διάπλατα τις πόρτες και τώρα είναι αδύνατο να τις κλείσεις.

Για το χρέος; Το 2000 ήταν ήδη αρκετά υψηλό ώστε να μην μπορεί να αποπληρωθεί. Δεκάρα δεν έδινες, λες και χρεωνόταν εχθρική χώρα. Και βέβαια η Αθήνα ήθελε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήτοι 16 δις κόστος σε 16 μέρες, όταν το δημοτικό Συμβούλιο του Τορόντο, μιας πόλης με ίσως πενταπλάσια οικονομική δύναμη, απέρριψε την πρόταση, γιατί είχε διδαχτεί από το Μόντρεαλ που πλήρωνε ακόμα και μετά το 2000 για τους Ο.Α. του 1976.

Οι πολιτικοί σου τα ήξεραν αυτά. Κι εσύ τα ήξερες. Αν δεν τα ήξερες γιατί δεν τους βρίζεις τώρα που τα έμαθες; Μήπως είσαι συνένοχος; Μήπως αυτούς ήθελες για πολιτικούς για σε καταλάβαιναν στην κονομισιά σου; Γιατί δε λες πια τίποτα, ας μιλήσουμε από το 2000 και μετά, για τον Σημίτη, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Σαμαρά; Μήπως είναι δικοί σου και πονάει; Ο Τσίπρας μπορεί να είναι χειρότερος αλλά έχουν πρώτα άλλοι σειρά.
Τετριμμένο αλλά σωστό: κάθε λαός φτιάχνει τους πολιτικούς και τη χώρα του κατ΄ εικόνα και ομοίωση. Ζήτα τώρα συγνώμη από τα παιδιά και τα εγγόνια σου και έπειτα βρίσε όσο θέλεις τον Τσίπρα.

 

***

Λυπάμαι όταν γράφω τέτοια άρθρα γιατί ξέρω πόσο πληγώνουν τους φίλους μου που δε φταίνε για την κατάντια της Ελλάδας, αλλά μάχονται το μάταιο αγώνα να τη σώσουν. Θα τους στενοχωρήσω ακόμα πιο πολύ: νομίζω ότι η Ελλάδα δε σώζεται.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Δήμος Πεντέλης: Αγγελική Βούλγαρη υποψήφια με τον Δήμαρχο Στεργίου-Καψάλη. Νέα παρουσία με έργο σε παιδιά και ενήλικες με ειδικές δεξιότητες
Το δύσκολο άθλημα, του Μάνου Στεφανίδη
Για το Φως που λέει τ’όνομά του, για τον τόπο που αγάπησε περισσότερο από την οικογένειά του, του Γιώργου Χατζηδιάκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.