Πόρτα στην Πολιτική

Πόσα ψέματα ν’ αντέξουμε για τον ένα χρόνο Αριστερά, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

Spread the love

 

Κώστας Σκανδαλίδης 

 

 

 

 

61543_1.jpg

 

 

Πόσα ψέματα ν’ αντέξουμε, Θεέ μου για τον ένα χρόνο Αριστερά!

 

Επέτειος γαρ, σήμερα. Ένας χρόνος με μια κυβέρνηση δικομματική στην εξουσία την οποία ψήφισε το 36,34% + 4,75% (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντίστοιχα) = 41,09% του ελληνικού λαού. Αν υπολογίσουμε την αποχή η οποία κυμάνθηκε στο 36,38%, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η κυβέρνηση αυτή εν πάση περιπτώσει εκπροσωπεί το 26,141% του συνόλου του ελληνικού λαού.

 

Αλλά ας είναι. Αυτός είναι ο εκλογικός νόμος κι ας μην τον ήθελα οι αριστεροί σύντροφοι στα επάρατα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ας τον ήθελαν μετά όταν πλησίαζε η ώρα να γίνουν οι ίδιοι κυβέρνηση κι ας μην τον θέλουν τώρα που οσμίζονται τη χασούρα και τον καταποντισμό τους. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά λοιπόν στις υποσχέσεις και στα έργα τους, τελείως τηλεγραφικά. Δηλαδή ποιο απλά, πώς εξαπάτησαν αυτό το 26,141% του πραγματικού ελληνικού πληθυσμού:

1.-Κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο.

2.-Πολύμηνη διαπραγμάτευση, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

3.-Παραστάσεις Βαρουφάκη εντός και εκτός Ελλάδος με τις δημιουργικές ασάφειες και την κατάργηση λεκτικά της τρόικας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΕΕ) και την αντικατάστασή της με τη λέξη θεσμοί.

4.-Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, 13η σύνταξη, 100 δόσεις στα δάνεια και άλλα τινά.

5.-Σύνοδοι κορυφής, Brussels Group μεταξύ Βρυξελών και Παρισίων σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση επί μήνες.

6.-Απειλές για επιστροφή στη δραχμή από Λαφαζάνη.

7.-Η καθυστέρηση των αναμενόμενων ευρωπαϊκών εισ-ροών και η αναζήτηση από τον πρωθυπουργό χρημάτων έστω σε ρούβλια ή σε γουάν στη Μόσχα και στο Πεκίνο.

8.-Το Grexit πάει κι έρχεται από την Ευρώπη στην Αθήνα.

9.-Capital control, με της αλήστου μνήμης ουρές στα ATM των τραπεζών, τα οποία ακόμα μέχρι ισχύουν.

10.-Δημοψήφισμα Ιουλίου, όπου το ΟΧΙ παίρνει 61,3% και το οποίο ουδείς γνώριζε σε τι μεθερμηνεύεται.

11.-Απειλές περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

12.-Ο Βαρουφάκης εκπαραθυρώνεται και ο Τσακαλώτος τον αντικαθιστά.

13.-Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται για 17 ολόκληρες ώρες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 12.7.15 και υπο-γράφει το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, αλλιώς η χώρα έβαινε προς τη χρεοκοπία.

14.-Η κυβέρνηση χάνει 32 βουλευτές που καταψηφίζουν τα μέτρα στη Βουλή.

15.-Εκλογές και πάλι στις 20.9.15 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές όπως αναφέρουμε στην αρχή και σχηματίζει ξανά κυβέρνηση και πάλι με τους ΑΝΕΛ.

16.-Αλλά και μετά τις εκλογές χάνει ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από τη δύναμή του τον Στάθη Παναγούλη και οι ΑΝΕΛ τον Ν. Νικολόπουλο.

17.-Η Κυβέρνηση για πολλοστή φορά επανέρχεται για να διώξει το ΔΤΝ, αλλά και πάλι υποχωρεί κάτω από την πίεση της Ε.Ε.

18. Και ακριβώς πάνω στο χρόνο, η χώρα βρίσκεται μετέωρη ως πελαργός στο ένα πόδι, χωρίς να μπορεί να εισπράξει ούτε ένα ευρώ, αφού η ΕΕ κρίνει ότι η Ελλάδα δεν τηρεί όσα η ίδια συμφωνεί μαζί της και υπογράφει κι από την άλλη ένας κοινωνικός αναβρασμός είναι σε πλήρη εξέλιξη χωρίς να γνωρίζει ουδείς πού θα οδηγήσει τη χώρα. Η απεργία της γραβάτας με τους επιστήμονες και τους ελευθεροεπαγγελματίες καλά κρατά, ενώ τα τρακτέρ με τους αγρότες περιπολούν στους εθνικούς δρόμους και τις πλατείες από το ένα άκρο της χώρας το άλλο.

19.-Το ασφαλιστικό ουδείς γνωρίζει -ούτε η ίδια η κυβέρνηση- που θα καταλήξει, με τα συνδικάτα να καραδοκούν ανά τας οδούς και τας ρύμας.

20.-Ουδείς επενδυτής πλησιάζει τα ελληνικά σύνορα προκειμένου να επενδύσει.

21.-Μια επένδυση που ήρθε προ ολίγων μόλις ετών εκεί στη Χαλκιδική, ενώ φαίνεται να δικαιώνεται συνεχώς ακόμα και στον τρίτο δικαστικό βαθμό, εκπαραθυρώνεται συνεχώς και αδιαλείπτως από την ίδια την κυβέρνηση.

22.-Δεν περιγράφω ιδιαιτέρως το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας με τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων και τα καμώματα των κυβερνητικών εταίρων με Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Μακρή, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλη, Ήσυχο, Βαλαβάνη, Λεουτσάκο, Καμμένο κ.ά., μια για τον έρωτα με τη Λατινική Αμερική, μια για τις τζάμπα μαγκιές και τους μεγαλοϊδεατισμούς τους και τις αριστεροσύνες τους, μια θα σας δείξουμε εμείς ποιοι είστε και ποιοι είμαστε.

23.-Το μόνο τελικώς παρήγορο είναι ότι ευτυχώς κανένα παιδί στα ελληνικά σχολεία δεν λιποθυμά πλέον λόγω της πείνας που υπήρχε πριν να αναλάβει η Αριστερά μετά της Α-κραιφνούς Δεξιάς, αλλά ούτε έστω και μία αυτοκτονία δεν συντελείται στη χώρα λόγω οικονομικών προβλημάτων των πολιτών της ή ίσως και ελλείψει σχοινίου και σαπουνίου!

 

Αυτά εν ολίγοις και εν πολλοίς είναι τα ενιαύσια κατορθώματα της Αριστεροδεξιάς κυβέρνησης, η οποία μάλιστα επί τη σημερινή επετείω συνεορτάζει με το 26,141% ή έστω -4% ή έστω +8,1%, δεν γνωρίζω, θα σας γελάσω! Τώρα, τι ακριβώς εορτάζουν ή πανηγυρίζουν ή μνημονεύουν, επίσης δεν γνωρίζω, θα σας γελάσω!

Ρόδος 24.1.2016

 

* Το άρθρο απηχεί στις απόψεις του συντάκτη του. 

 

iPorta.gr 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Ο πανωλεθρίαμβος, του Πάνου Μπιτσαξή
b4c198d9d184bf1e54db9cda1a27ac0f_Generic.jpg
Τα κακομαθημένα, του Σταύρου Θεοδωράκη
Το φάντασμα της «Αριστερής παρένθεσης» και το κυνήγι μαγισσών, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.