Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Πώς κατεβαίνουν οι ιδέες, του Βαγγέλη Παυλίδη

 

 

 

 

 

 

 

 Βαγγέλης Παυλίδης   

 

 

 

 

THE-STICK-CONVENTION.jpg

 

 

Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι οι ιδέες κατεβαίνουν ως εξ ουρανού επιφοίτηση, κάτι σαν εκείνον τον λαμπτήρα που άναβε πάνω από το κεφάλι κάποιου ήρωα κόμικ που τον λέγανε Κύρο. Όχι! Η ιδέα θέλει ή πολλή σκέψη ή κάποιο εξωτερικό ερέθισμα ή και τα δυο.
Η ιδέα για το σκίτσο μου κατέβηκε από μια σειρά γεγονότων και δηλώσεων. Διάβασα ας πούμε τα ονόματα εκείνων που συμμετείχαν στις διάφορες συγκεντρώσεις για την ανασυγκρότηση της Κέντροαριστεράς. Ήταν ένα WHO IS WHO όσων υπήρξαν βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από το 1973 μέχρι σήμερα. Τον μέσο όρο ηλικίας τους δεν τολμώ να τον υπολογίσω. Όπως δεν μπορώ να υπολογίσω και τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα τους, όχι μόνο για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ αλλά και της χώρας γενικότερα.

 

Ύστερα διάβασα την δήλωση της Φώφης, εκείνην που έχω κορώνα στο σκίτσο και την άλλη δήλωση, του Γιάννη Μπουτάρη: “Για να πούμε ζήτω η Ελλάδα πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να ξεκινήσουμε μια καινούργια πορεία. Νέοι είμαστε, ακόμα, έχουμε καιρό”. Η δήλωση Μπουτάρη είναι από μόνη της αστεία βρήκα όμως τον συνδυασμό των δύο δηλώσεων αστειότερο -κωμικοτραγικό ίσως.

 

Υπήρξε όμως και μια άλλη δήλωση, του Γιώργου Φλωρίδη, που κάπως έβαζε τα πράγματα στην θέση τους αν και δεν νομίζω πως της δόθηκε η δέουσα προσοχή: “Οι συνάξεις ιστορικών στελεχών και μόνο, χωρίς την αυτοκριτική για το παρελθόν, δεν οδηγούν σε κανένα μέλλον. Και πρέπει να σας πω ότι αυτή η παρουσία σας σήμερα είναι ακριβώς αυτή που πιστοποιεί τι είναι να προσκαλείς τους πρώην και τι είναι να προσκαλείς την κοινωνία”.

Τώρα ξέρετε πώς κατεβάζει ιδέες ένα σκιτσογράφος.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
f0b4849041f96778b53308b54b0db5c3_L.jpg
Frederick Chopin & Zrazy, του Βαγγέλη Παυλίδη
Όταν είναι κρύο… – When it is cold…, του Βαγγέλη Παυλίδη
Φοροδιαφυγή, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.