ΕΥ ΖΗΝ

Πολύτιμοι και ημι-πολύτιμοι λίθοι: ιαματικές ιδιότητες σε φόντο της Φύσης!

magic_stones.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

magic_stones.jpg

 

Είτε σε κόσμημα [βραχιόλι, κολιέ, δαχτυλίδι, σκουλαρίκια] είτε σε κομπολόϊ, είτε σε διακοσμητικό στοιχείο οι πολυτμές και ημιπολύτιμές πέτρες, με τα μαγικά χρώματα της Φύσης εκτός από τις θεραπευτικές κατά πολλούς και λυτρωτικές τους ιδιότητες, δημιουργούν και καλαισθησία. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις ιαματικές τους ιδιότητες.

 

Μαργαριτάρι Βρίσκεται σε αρμονία σε σχέση με τα συναισθήματα, το νερό και τις γυναίκες, ιδιαίτερα αυτές που εγκυμονούν. Συμβολίζει το αγνό μυαλό, την αγνή καρδιά, την αθωότητα και την πίστη.

 

Ζαφείρι Είναι ο λίθος της πίστης. Ενεργοποιεί τις ψυχικές ικανότητες, δλινει διαύγεια και έμπνευση, προάγει τη δύναμη της θέλησης και δίνει πίστη στην κρίση μας.

 

Σαρδόνυχας Είναι περισσότερο γνωστός για την επίδρασή του στα κόκαλα και στους πνεύμονες. Συνιστάται η χρήση του κατά της κατάθλιψης και σε θέματα αγάπης.

 

Ρουμπίνι Ο υπηρέτης των υπηρετών χρησιμοποιείται για τη συντήρηση του σώματος και βελτίωση της νοητικής υγείας. Αποτελεί το έμβλημα του πάθους της δύναμης και της μεγαλειότητας, ενώ αφαιρεί τα εμπόδια και προωθεί την ηρεμία.

 

Διαμάντι Ο υπέρτατος θεραπευτής και ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Εξαγνίζει σώμα και πνεύμα, αναδεικνύει την προσωπικότητα και εμπνέει αθωότητα, αγνότητα, πιστότητα, αφθονία και γαλήνη.

 

Σμαράγδι Αντικατοπτρίζει την έμονευση και τη διαίσθηση. Είναι ο λίθος της ανιδιοτελούς αγάπης. Αναδεικνύει το θεϊκό στοιχείο μέσα μας. Μεσολαβεί στην αγάπη, την αυτοπεποίθηση και τη μνήμη.

 

Αχάτης Είναι ο λίθος «Φωτιά», που φέρνει μία αίσθηση κουράγιου και γενναιότητας, που ενδυναμώνει το σώμα και το μυαλό, που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την αλήθεια, αλλά και να δεχτούμε το πεπρωμένο.

 

Αλεξανδρίτης Ο λίθος αυτός είναι εμπλουτισμένος με τη δυναμική της ανάπτυξης. Είναι χαρά και αγάπη για ζωή. Επιδρά στο νευρικό σύστημα, στη σπλήνα και στο πάγκρεας, βοηθώντας να επανέλθουν σε ισορροπία, τα συναισθηματικά και νοητικά επίπεδα.

 

Αμαζονίτης Ο λίθος «στοχαστής» καταπραϋνει το νευρικό σύστημα, ενδυναμώνει την καρδιά και το σώμα, αλλά και εξισορροπεί το νοητικό με το πνευματικό επίπεδο. Μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και δημιουργικά και μας δίνει την προοπτική να απαλλαγούμε από τα βλαβερά μας χαρακτηριστικά.

 

Αμέθυστος Είναι ο «ανυψωτής των λίθων» καθώς συμβάλει σημαντικά στην πνευματική φώτιση. Ταιριάζει στους διαλογιστές, εμπνέει την εξιδανικευμένη αγάπη και ενισχύει την έμπνευση και την προαίσθηση.

 

Απατίτης Είναι ο λίθος που διεγείρει τις σκέψεις και τις ιδέες. Προάγει το νου, την αυτοσυγκέντρωση, τη μάθηση, τη διαύγεια και αντιπροσωπεύει την παραδοχή, την ωκεάνια συνείδηση και την ασυμβίβαστη αγάπη.

 

Ακουαμαρίνα Βελτιώνει την εικόνα του εαυτού μας και φέρνει την εσωτερική ηρεμία. Για αυτό και ονομάζεται «γαλήνια». Δίνει διαύγεια μυαλού, βοηθά στην προσωπική δημιουργηκότητα και χαλαρώνει τις φοβίες.

Αβεντουρίνη Είναι ο «ερευνητής» λίθος. Χαλαρώνει από άγχη και φοβίες, βοηθώντας στην αναζήτηση των αιτιών. Είναι η πέτρα της επιτυχίας. Εμπνέει την ανεξαρτησία και την υγεία και ενδυναμώνει τη θέληση, τη δημιουργικότητα και την αίσθηση του σκοπού.

 

Αιματίνης Ο λίθος αυτός, αναπαριστά το «Αίμα του Χριστού» ή τον «εξαγνισμό της γης». Μειώνει το στρες, μας κρατάει συγκεντρωμένους και εμπνέει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και την πνευματική ευστάθεια.

 

Αιματίτης Ο λίθος της Ευτυχίας. Είναι ένας αισιόδοξος εμπνευστής της θέλησης, του κουράγιου και του προσωπικού μαγνητισμού.

 

Ασβεστίτης Είναι ο «εξισορροπιστής» λίθος, που εμπνέει χαρά, ελαφρότητα του είναι και βελτίωση της αστρικής προβολής. Ανακουφίζει από τους φόβους και το στρες. Μας βοηθά να προσγειώνουμε στη γη, τους υπερβάλλοντες ενθουσιασμούς μας.

 

Γρανάδα Είναι η ονειροπόλα λίθος, που φέρνει αγάπη, συμπόνια και διεύρυνση της φαντασίας. Ισορροπεί τις γενετήσιες ορμές και τη συναισθηματική δυσαρμονία.

 

Κορνεόλη Λίθος του «πάθους», που δίνει καλή αυτοσυγκέντρωση, ανοίγει την καρδιά μας, φέρνει χαρά, κοινωνικότητα, ζεστασιά και πάθος.

 

Σιτρίν Ο χαλαζίας των εναγκαλισμών. Μοιάζει με την προστασία της μητέρας στο παιδί της. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και διευκολύνει τη γνωριμία με τον εαυτό μας. Δίνει ελπίδα, χαρά, ζεστασιά, ενέργεια και αφθονία.

 

Νεφρίτης Είναι ο ενάρετος λίθος, που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των γυναικείων προβλημάτων. Ακτινοβολεί Θεία και Ανιδιοτελή Αγάπη. Δίνει κουράγιο, σεμνότητα, σοφία και βοηθά στη δικαιοσύνη και τη διαύγεια.

 

Ιασπίς Είναι ο λίθος Φυλαχτό. Κατά την παράδοση τη χρησιμοποιούσαν οι θεραπευτές για φωτισμένες διαγνώσεις. Δίνει ισορροπία πνεύματος.

 

Λαμπραντορίτης Ο αγχολύτης λίθος. Μας βοηθά στην απώλεια του στρες αλλά και του βάρους.

 

Φεγγαρόπετρα Είναι μία καθαρά θηλυκή λίθος. Απαλύνει τους γυναικείους πόνους και δίνει έμφαση στη γονιμότητα και την κύηση. Είναι η «μητέρα» λίθος που εμπνέει σοφία. Διατηρεί την ισορροπία των συναισθημάτων.

 

Οψιδιανός Γνωστός σαν «μαύρο βελούδο», οι αρσενικές ιδιότητες του οποίου, προσελκύουν τις πνευματικές καταδιώξεις. Φέρνει σοφία και αγάπη.

 

Ονυχας Ικανός να εξισορροπήσει τις αρσενικές με τις θηλυκές πολικότητες. Ανακουφίζει από το στρες, προάγει την ισορροπία και τον αυτοέλεγχο. Εμπνέει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.

 

Οπάλιο Είναι ο λίθος «ουράνιο τόξο» και βοηθά στην ισορροπία. Είναι ο λίθος της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Προάγει τη διαίσθηση, εμπνέει αυτοπεποίθηση, ενδυναμώνει την αποφασιστικότητα και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα.

 

Περιδότης Ο λίθος «εκκίνηση» βοηθά στην επαφή με τον εσώτερο εαυτό μας. Μειώνει το στρες, επιταχύνει την προσωπική ανάπτυξη, διεγείρει το νου και ανοίγει καινούργιες πόρτες στην ευκαιρία και την αφθονία.

 

Χαλαζίας Λαμβάνει, ενεργοποιεί, εμπεριέχει, εξαγνίζει και μεταδίδει την ενέργεια. Χρησιμοποιείται ως εργαλείο στη θεραπεία και βοηθάει στην επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό μας.

 

Ροζ χαλαζίας Είναι ο λίθος της αγάπης, καθώς βομβαρδίζει την καρδιά με δόσεις συγχώρεσης και συμπόνιας. Εναρμονίζει τη σεξουαλική και συναισθηματική δυσαρμονία. Αυξάνει τη γονιμότητα.

 

Ροδονίτης Βελτιώνει τη μνήμη, ηρεμεί το νου, μειώνει το άγχος, δίνει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Βοηθά στην εξισορρόπηση από τις πιέσεις της καθημερινότητας.

 

Σοδαλίτης Ανακουφίζει το φόβο, ηρεμεί και καθαρίζει το νου. Εξισορροπεί το μυαλό με το σώμα και οδηγεί σε άνθιση τη δημιουργική μας έκφραση.

 

Μάτι του τίγρη Εμπνέει γενναιότητα και προσφέρει καθαρότερη αντίληψη και ενόραση.

 

Τοπάζι Είναι ο λίθος της αφθονίας. Είναι ηρεμιστικός, ειρηνικός και γαλήνιος. Βοηθά στη διαίσθηση και τη σοφία.

 

Τουρμαλίνη Τονώνει την ευαισθησία και την κατανόηση, διασπώντας το φόβο και την άρνηση. Ενδυναμώνει τη θέληση του ανθρώπου, ώστε να αντιμετωπίσει ευκαιρίες και προκλήσεις.

 

Τυρκουάζ Είναι ο οικολογικός λίθος, που προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση και ειδικότερα τη ραδιενέργεια. Προάγει τη δημιουργική έκφραση, την ηρεμία του νου, τη συναισθηματική ισορροπία, την επικοινωνία, τη φιλία και την πίστη.

 

Ζιργκόν Παρέχει προστασία ενάντια στην αϋπνία και την κατάθλιψη. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και ενδυναμώνει το νου, κάνοντας μας πιο ευχάριστους και σοφούς.

 


Κεχριμπάρι Ως Μνήμων λίθος είναι γνωστός, γιατί θεωρείται ότι βοηθά στην απλή απώλεια μνήμης. Βοηθά ακόμη, να ανακαλύψουμε την καλοσύνη μέσα μας και το μυαλό να βρει τη ψυχή.

 

Σεληνίτης Είναι ο αναγεννητής. Βοηθά στη γονιμότητα, στην ελαστικότητα του δέρματος, στην αναδόμηση του ιστού, στην αντιμετώπιση του στρες. Έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια στον καρκίνο και λέγεται ότι σταθεροποιεί τις επιληπτικές διαταραχές.

 

Σερπεντίνης Προσφέρεται για διαλογισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει όλες τις σκοτεινές περιοχές και ειδικότερα αυτό της καρδιάς.

 

Καπνιάς Ο ονειρικός λίθος είναι ήπια χαλαρωτικός και εξισορροπεί τη σεξουαλική ενέργεια. Προάγει τα όνειρα και τις επικοινωνιακές ικανότητες.

 

Αραγκονίτης Είναι ο «ανανεωτής» λίθος. Δίνει σταθερότητα, κατανόηση και καθαρή αντίληψη, χωρίς θυμό και ψέματα. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο νέοι.

 

Αζουρίτης Βοηθά τη ροή της ενέργειας δια μέσου του νευρικού συστήματος. Ενεργοποιεί εκ νέου τις ικανότητες που έχουν αδρανήσει, εμπνέει τη δημιουργικότητα και βοηθά στην καλή υγεία του σώματος.

 

Χρυσοπράσιο Καλμάρει τους σεξουαλικούς προβληματισμούς και απομακρύνει την κατάθλιψη. Φέρνει ηρεμία, ευθυμία, χαρά και αναδεικνύει τα κρυφά ταλέντα.

 

Φθορίτης Ο μοβ αποτελεί καλή επιλογή για μουσικούς, καθώς φέρνει άμεση επαφή με το μουσικό όργανο. Ο κίτρινος χρησιμοποιείται για την ίαση σε φυσικό επίπεδο. Εξισορροπεί τη χοληστερίνη. Το ουράνιο τόξο ενδείκνυται για το χώρο εργασίας, αν έχουμε ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή. Ο πράσινος βοηθά στην ίαση γενικότερα, σώματος και πνεύματος.

 

Κανζανίτης Μας ανοίγει την καρδιά και μας παραδίδει στον ανώτερο εαυτό μας. Προάγει την αυτοπεποίθηση, την ανοχή και την αποδοχή. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.

 

Λαπις Λαζουλι Λίθος της νύχτας, που φέρνει ζωτικότητα και χαλάρωση του μυαλού και του σώματος. Δυναμώνει τις δυνατότητές μας και μας δίνει φώτιση.

 

Μαλαχίτης Δίνει κουράγιο, δύναμη, υπομονή και αντοχή. Είναι ένας εξαίρετος εξισορροπιστής σε συναισθηματικό και φυσικό επίπεδο.

 

Ροδοχρωσίτης Είναι ο λίθος του θάρρους. Μας κάνει δεκτικούς, μας βοηθά να βρίσκουμε κουράγιο, μας εμπνέει συγχώρεση και συμπόνια. Φέρνει ελπίδα.

 

Ρουτίλος Προάγει τη δύναμη της ζωής, ενεργοποιεί τη νοητική δραστηριότητα και καταπραΰνει την κατάθλιψη. Μετατρέπει την αρνητικότητα.

 

Φράουλα Μία σπάνια μορφή χαλαζία, που γεμίζει τον άνθρωπο με την απόλυτη αγάπη.

 

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

 

Πνευματικός λίθος, σύντροφος στο Διαλογισμό. Φέρνει διαύγεια στο νου, καλμάρει την ταραγμένη σκέψη, διώχνει τη σύγχυση, τη θλίψη και το φόβο. Από την αρχαιότητα θεωρείται ότι προστατεύει τον κάτοχό του από τη μέθη. Καταπολεμάει τις εξαρτήσεις και κυρίως τον αλκοολισμό. Προσφέρει βοήθεια σε μεταβατικές περιόδους και περιόδους απεξάρτησης από σωματικούς ή ψυχικούς εθισμούς. Διώχνει την αυπνία και τους εφιάλτες και φέρνει ωραία όνειρα. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και εξασφαλίζει εσωτερική γαλήνη. Ενδυναμώνει την πίστη στις ερωτικές σχέσεις και στεριώνει τις φιλίες. Φορεμένος, πιστέυεται ότι προσελκύει το αντίθετο φύλο.

 

ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ

Ο λίθος της Πνευματικής Γαλήνης. Συντονισμένος με τις δονήσεις του ωκεανού, προσφέρει ηρεμία και πνευματική διαύγεια. Απομακρύνει τις φοβίες, χαρίζει κουράγιο και αυτογνωσία. Ενισχύει την αίσθηση του σκοπού, δίνει έμπνευση και δημιουργικότητα για την επίτευξή του. Ενισχύει την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας. Προστατεύει όσους ταξιδέυουν στη θάλασσα.

 

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ

Ο λίθος της επιτυχίας. Ενισχύει τη δημιουργικότητα, την αντίληψη και τη φαντασία. Προάγει την προσωπική εξέλιξη και σταδιοδρομία. Χαλαρώνει τα άγχη και τους φόβους χτυπώντας τα στη ρίζα τους. Μας βοηθάει να κυνηγήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς να χάσουμε τις ισορροπίες μας. Φέρνει πλούτο, αφθονία και καλή τύχη.

 

ΑΧΑΤΗΣ

Ο λίθος της δύναμης και της αποφασιστικότητας. Φέρνει θάρρος και ενέργεια και διατηρεί την νοητική ισορροπία διαχωρίζοντας το συναίσθημα από την λογική. Δίνει δύναμη και πίστη στις σχέσεις, ζωτικότητα και αυτοπεποίθηση.

 

ΑΧΑΤΗΣ (μπλε)

Ο λίθος της ηρεμίας. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο να ανακαλύψουμε και να δεχτούμε την αλήθεια. Βοηθάει στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων. Καταπολεμάει το θυμό, απορροφά τις εντάσεις από το χώρο και από το ταραγμένο πνεύμα, και μας δίνει την ικανότητα της αποδοχής και της συγχώρεσης. Φέρνει ισορροπία και αρμονία, δημιουργεί πίστη στις σχέσεις και στο γάμο, προσελκύει πιστούς φίλους.

 

ΑΧΑΤΗΣ ΚΑΡΝΕΟΛΗΣ

Ο λίθος του πάθους.”Σπάει το καβούκι μας”, ενεργοποιεί τα συναισθήματά μας, τονώνει τη σεξουαλική ενέργεια, μας χαρίζει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και κοινωνικότητα. Ανοίγει την καρδιά μας στη χαρά και μας φέρνει θετική σκέψη. Μας ενθαρρύνει να αποκαλύψουμε τα ταλέντα μας, να κυνηγήσουμε τους στόχους και τις βαθύτερες επιθυμίες μας.
κολιέ άγγελος με καρνεόλη

 

ΚΙΤΡΙΝΗΣ

 

Ο λίθος του Φωτός. Φέρνει τη ζεστασιά του Ήλιου, φωτίζει τα πιο σκοτεινά σημεία του μυαλού, διώχνει την κατάθλιψη και την εσωστρέφια. Εξισορροπεί το νευρικό σύστημα και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Διώχνει το φόβο και χαρίζει ελπίδα, όρεξη για ζωή και αισιοδοξία. Ακτινοβολεί θεραπευτική θετική ενέργεια και εξοντώνει την αρνητικότητα. Προσελκύει πλούτο και ευημερία. Φέρνει καλή τύχη, επιτυχία στην καριέρα και αφθονία στις επιχειρήσεις και το εμπόριο.

 

ΚΡΥΣΤΑΛΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Ο Ανώτερος όλων των λίθων. Λαμβάνει και πολλαπλασιάζει κάθε μορφή ενέργειας για θεραπεία, κάθαρση, ενεργοποίηση. Ελκύει τις δυνάμεις του Φωτός, εξαγνίζει την αρνητική ενέργεια.

Εξισορροπεί την ενέργεια του σώματος, λύνει το ενεργειακό μπλοκάρισμα, Ανοίγει την επικοινωνία με τον Ανώτερο εαυτό μας. Προστατεύει σε όλα τα επίπεδα, φέρνει αναζωογόνηση, αρμονία, θάρρος, δύναμη, σοφία. Καθαρίζει τη σκέψη και την καθοδηγεί στην αναγνώριση της αιτίας. Ύψιστος βοηθός στο διαλογισμό.

 

ΓΡΑΝΑΤΗΣ (Γρανάδα)

Ο λίθος που δυναμώνει την αυτοπεποίθηση, κατάλληλος για ανθρώπους με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν φοριέται σαν κόσμημα ενισχύει την ερωτική έλξη και δίνει γοητεία και δύναμη σε εκείνον που το φοράει. Ανοίγει τα κανάλια επικοινωνίας με τους ανθρώπους με θεαματικά αποτελέσματα σε ερωτικές αλλά και επαγγελματικές επιτυχίες.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ JADE (ΙΑΔΕΪΤΗΣ)

Αυξάνει την ικανότητα επικοινωνίας και βελτιώνει την κοινωνική ζωή. Ευνοεί την επίτευξη των στόχων και χαρίζει αυτοπεποίθηση. Βοηθάει στην πραγματοποίηση των επιθυμιών μας. Φέρνει τύχη και αφθονία. Βοηθάει στην επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων.

 

ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ

Ισχυρός Λίθος Θεραπευτής. Απορροφά και διαλύει την αρνητική ενέργεια, δημιουργεί ασπίδα προστασίας, εξισορροπεί το πνεύμα. Φέρνει αισιοδοξία, δύναμη και θέληση, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Ξυπνάει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας, μας προτρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι ποθούμε και διστάζουμε, αλλά και ό,τι μας μπλοκάρει και μας κρατάει δέσμιους των φόβων μας.

 

ΧΑΟΥΛΙΤΗΣ

 


Ο λίθος της ηρεμίας. Απορροφά το θυμό, γαληνεύει το μυαλό και τα συναισθήματα. Διδάσκει υπομονή και ψύχραιμη δημιουργική σκέψη. Χαρίζει διαύγεια.
Σημαντικός βοηθός κατά της αϋπνίας.

ΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ

Ένας λίθος μεγάλης προστασίας, φωτοφόρος, με εκπληκτικούς ιριδισμούς. Μας συνδέει με την ενέργεια του σύμπαντος και ενισχύει τις ψυχικές μας δυνάμεις. Έχοντας κοντά μας ένα λίθο λαβραδορίτη μπορούμε να εναρμονιστούμε με τα μυστήρια του κόσμου και του πνεύματος, να αποκτήσουμε ανοιχτή και καθαρή σκέψη, σοφία, διαίσθηση και διορατικότητα. Ιδανικός για το διαλογισμό και την επικοινωνία με τις Ανώτερες Δυνάμεις.

 

ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ


Ο λίθος της Σοφίας. Ιερός λίθος κατά την αρχαιότητα, δίνει φώτιση, πνευματική διαύγεια, ενισχύει το μυαλό και τη σκέψη.
Καταπολεμάει την κατάθλιψη και το στρες, ηρεμεί τα νεύρα και βοηθά στην υγιή εκδήλωση των συναισθημάτων. Δυναμώνει τα δεσμά ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπιούνται, ενώ απότελεί ισχυρό αφροδισιακό. Ισχυροποιεί τη φιλία, ελκύει νέους φίλους και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Είναι έντονα προστατευτικός λίθος, ασπίδα κατά της βασκανίας και προστάτης των παιδιών.

 

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

Ο λίθος των επιθυμιών, της διαίσθησης και της ψυχικής ισορροπίας. Συνδέεται με τη Σελήνη, αντανακλά το φως της και εκπέμπει θηλυκή ενέργεια. Ισορροπεί τα συναισθήματα, καταπραϋνει τις εξάρσεις, καλμάρει και προσφέρει κατανόηση. Κρατάει ζωντανή την επαφή με το συναισθηματικό μας κόσμο. Διευρύνει το νου και τη διαίσθηση, αυξάνει τις ψυχικές ικανότητες και τις μαντικές δυνάμεις. Φέρνει διαυγή και προφητικά όνειρα. Προσκαλεί τον έρωτα. Όταν η σελήνη είναι σε γέμιση, προσελκύει άτομα του αντίθετου φύλου. Επανενώνει εραστές που έχουν χωρίσει. Ευνοεί τη γονιμότητα. Βοηθάει στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

 

ΟΝΥΧΑΣ

Ισχυρά προστατευτικός Λίθος. Δημιουργεί Ασπίδα Προστασίας, εμποδίζει τη διαρροή της ενέργειας από το σώμα και καταπολεμάει την αδυναμία. Ηρεμεί τα ταραγμένα συναισθήματα και βοηθάει σε περιόδους έντονου στρες. Βοηθάει να απαγκιστρωθούμε από σχέσεις που έχουν τελειώσει και να κλείσουμε τις παλιές πληγές. Χαρίζει δύναμη, αντοχή, κουράγιο, επιμονή και αυτοέλεγχο. Μας βοηθάει να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας.

Οψιδιανός 

 

Προστατευτικός λίθος που απορροφάει την αρνητική ενέργεια και φέρνει τύχη και καλή εξέλιξη σε θέματα που μας απασχολούν. Θεραπεύει τις συναισθηματικές πληγές και φέρνει πίσω τη χαμένη σιγουριά και αισιοδοξία ενώ ενδυναμώνει και καθαρίζει την αύρα από μπλοκαρίσματα. Ισχυρός σύμμαχος για όσους ασχολούνται με την μεταφυσική και τις μαντικές επιστήμες.

 

ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Ο λίθος της αγάπης. Δείχνει το δρόμο και ανοίγει την καρδιά για να βιώσει και να δεχτεί την αγάπη. Τη βαθιά, άδολη, αδιαπραγμάτευτη αγάπη σε κάθε μορφή της. Την αγάπη μεταξύ συντρόφων, την πατρική και μητρική αγάπη, την αδελφική αγάπη και την αγάπη προς τους γονείς, την αγάπη προς τον κόσμο και τους ανθρώπους μα και προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Προσφέρει θεραπεία και καταφύγιο στα πληγωμένα συναισθήματα, βοηθάει στην ικανότητα της συγχώρεσης και της αποδοχής. Υποστηρίζει το ερωτικό και σεξουαλικό ταίριασμα και βοηθάει στη γονιμότητα.

 

ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΣΕ ΖΩΙΣΙΤΗ

 

Λίθος που φέρνει πάθος και έρωτα, κατάλληλος και για αναθέρμανση σχέσεων. Θεραπεύει την ψυχή, τονώνει την αυτοπεποίθηση. Διώχνει τους φόβους και εξουδετερώνει κακόβουλες πράξεις και μαγεία. Φέρνει λάμψη, θάρρος, αγάπη, κυριαρχία.
Αυξάνει τον πλούτο και τη φήμη.

 

ΠΡΕΝΙΤΗΣ

 

Ο λίθος θεραπευτής. Βοηθός στο διαλογισμό, μας συνδέει με τον πνευματικό κόσμο και τον ανώτερο εαυτό μας.

Προάγει τον οραματισμό, θωρακίζει την αύρα δημιουργώντας προστατευτική ασπίδα. Φέρνει γαλήνη και προστασία στο πνεύμα και στο χώρο. Αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στο σύμπαν και καταπολεμά τους βαθιά ριζωμένους φόβους.

 

ΚΟΡΑΛΙ

Ένα από τα ισχυρότερα φυλαχτά, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για να διώχνει τα κακά πνεύματα. Θεωρείται ιδανικό για να προστατεύει τα παιδιά και τις νεαρές κοπέλες. Απορροφά την αρνητικότητα, βελτιώνει τη ζωή και φέρνει ηρεμία. Ηρεμεί τα νεύρα και χαλαρώνει τις εντάσεις. Διώχνει την κατάθλιψη και οδηγεί σε πνευματική ισορροπία. Φέρνει τύχη και ευτυχία.

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΑΣΠΙΣ

 

Λίθος Γήινης Δύναμης και Προστασίας. Γειώνει, θρέφει και δυναμώνει το σώμα και την ψυχή. Δίνει αντοχή σε όσους κουράζονται πολύ, σωματικά ή ψυχικά. Πολύτιμος σε περιόδους ανάρρωσης ή έλλειψης ενέργειας.

Προωθεί το αίσθημα δικαίου και δίνει σωστή κρίση, οργάνωση και ισχύ για την ηγεσία και τη διοίκηση. Δυναμώνει την πίστη και την αφοσίωση, δίνει αποφασιστικότητα και κουράγιο για την πραγματοποίηση των στόχων. Προστατεύει από κακές επιρροές και εισβολή αρνητικής ενέργειας.

 

ΚΑΠΝΙΑΣ (Καπνώδης χαλαζίας)

Ο λίθος φύλακας. Αποτελεί δυνατή ασπίδα προστασίας σε ψυχικό και νοητικό επίπεδο. Σύντροφος στην εσωτερική αναζήτηση, δημιουργεί γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης, βοηθάει να βγούμε από το σκοτάδι στο φως. “Σπάει” τους αρνητικούς φραγμούς, διαλύει τα αρνητικά συναισθήματα, βοηθάει να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη και τις φοβίες. Δίνει ελπίδα και γαλήνη, και στο τέρμα του ταξιδιού, χαρά και υπερηφάνεια.

ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ

BLACK TOURMALINE

Προστατεύει από κάθε μορφής κακή ενέργεια, διώχνει το θυμό και τα ανεπιθύμητα συναισθήματα, απελευθερώνει από το σκοτάδι. Μας δίνει σοφία και πνευματική καθαρότητα και οδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας σε φωτεινές ατραπούς.

 

ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ

 


Ο λίθος της γενναιότητας. Χαρίζει θάρρος, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ενισχύει τη δύναμη της θέλησης για να κατακτήσουμε τους στόχους μας και να στεφθούμε νικητές. Μας δίνει ισορροπημένη σκέψη και σωστή αντίληψη των καταστάσεων. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε πότε είναι η ώρα για διαλογισμό και υπομονή, και πότε για δράση.

Είναι ιδιαίτερα προστατευτικός λίθος απέναντι στην αρνητική ενέργεια και τη βασκανία.

 

Προσελκύει τον πλούτο και την αφθονία και φέρνει καλή τύχη.

 

ΛΕΥΚΟ JADE (ΙΑΔΕΪΤΗΣ)


Συγγενής του Νεφρίτη, πολύ σημαντικός λίθος στην Κινέζικη παράδοση, όπου είχε τεράστια αξία, μεγαλύτερη από το χρυσό. Ανυψώνει τη συνείδηση, φέρνει γαλήνη και ηρεμία. Μας χαρίζει το δώρο της σοφίας.

 

ΣΟΔΑΛΙΤΗΣ

 

Προσελκύει φίλους, διευρύνει την αντίληψη και καθαρίζει τη σκέψη. Παρέχει συναισθηματική ισορροπία και διαίσθηση. Δίνει ευεξία, αυτοπεποίθηση και διώχνει την μελαγχολία. Κατάλληλος για πνευματικές εργασίες και διαλογισμό.

 

SHARE
RELATED POSTS
Γιάννης Καραχισαρίδης: Ας ξανασυστηθούμε πριν συναντηθούμε! (αρχείο Δεκ.2017)
Λέσχη Γελοιογράφων: η αλήθεια για τη λογοκριμένη έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο
og-image-ianos.jpg
Δημιουργική Γραφή με τον Μάνο Κοντολέων: δωρεάν συμμετοχή στο Εργαστήριο του ΙΑΝΟΥ για έναν αναγνώστη του iPorta.gr

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.