Ανοιχτή πόρτα

Πολιτική ανυπακοή και το δικαίωμα της αντίστασης, του Νίκου Βασιλειάδη

llll.png
Spread the love

 

llll.png  

 

 Νίκος Βασιλειάδης

(Συντονιστής “Κέντρων Δια Βίου Μάθησης” Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Δημοσιότητας)

 

 

 

 

 

05s1vouli1-thumb-large--11-thumb-large.jpg

 

Για να σοβαρευτούμε λίγο, μετά την ραστώνη και το λαμπερό ύφος των εορτών. Αύριο θα κατατεθεί στην Βουλή Νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει διατάξεις περί πληστειριασμών της ακίνητης περιουσίας των πολιτών για χρέη από 500 (!!!!) ευρώ στο Δημόσιο καθώς και διατάξεις που ουσιαστικά καταργούν το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων.

 

Θυμάμαι τις μέρες του Σαμαρά όπου σε σταμάταγε η Τροχαία για έλεγχο και αν χρώσταγες στο δημόσιο έστω και 100 ευρώ σε πήγαιναν στο κρατητήριο, ή τότε που κατάσχεσαν τις κουρτίνες και μια καρέκλα από το σπιτάκι ενός παππού για ένα ασήμαντο χρέος.

Βλέπω πως και αυτή η Κυβέρνηση που η κα Μπαζιάνα ως απλή πολίτης εμπιστεύεται και κλαίει γιατί είναι τίμια και γιατί δεν μας είπε ποτέ ψέμματα και δεν μας κοροίδεψε ποτέ, βαδίζει ολοταχώς στα χνάρια του φασισμού της εποχής Σαμαρά και Βενιζέλου, δηλαδή με λίγα λόγια βαδίζει στην ολοκληρωτική της απαξίωση και καταστροφή όπως έγινε και με τους προκατόχους της.

 

Ακόμη και αν δεν σας μιλάνε για αυτό το όνειδος που θα κληθούν οι έλληνες Βουλευτές να ψηφίσουν να είστε σίγουροι πως θα μας το φορέσουν κουστουμάκι όπως και όλους τους άλλους αντισυνταγματικούς και ανελεύθερους Νόμους που έχουν περάσει 8 χρόνια τώρα.

 

Προς το παρόν σας κοιμίζουν με ένα ανύπαρκτο θέμα αυτό της ονομασίας των Σκοπίων. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια.

 

Είναι ένα θέμα που έχει λήξει εδώ και καιρό. Παντού εκτός Ελλάδος αυτό το κομμάτι γης το ονομάζουν Μακεδονία, είτε μας αρέσει είτε όχι και κάθε κουβέντα που γίνεται είναι για να μας κλείνουν τα μάτια και για επαναστατικό αυνανισμό και ΜΟΝΟΝ. Κάντε μια βόλτα μέσα στο διαδίκτυο και δείτε πως ονομάζουν τα Σκόπια Διεθνείς Οργανισμοί και Κράτη και θα καταλάβετε τι λέω. Αυτό που θέλουν είναι να σας αποπροσανατολίσουν για να περάσουν Νόμους απάνθρωπους που ούτε ηγεμόνες του Μεσαίωνα δεν τόλμησαν να περάσουν στους φτωχούς κολλήγους. Για μένα τα ” μνημόνια όπως συνεχώς αναθεωρούνται, με την «εκτελεστική» τους νομοθεσία, αποτελούν ένα νέο «παρασύνταγμα», ανάλογο με αυτό της μετεμφυλιακής περιόδου, γιατί η εφαρμογή τους προϋποθέτει αναγκαστικά τον παραμερισμό πολλών θεμελιωδών ρυθμίσεων του οικονομικού –και όχι μόνον– συντάγματος” όπως έγραψε κάποιος συνταγματολόγος που σήμερα το παίζει υπουργός αριστερός (Βλέπε Κατρούγκαλος) και όπως ο ίδιος σημειώνει και θέλω να του το θυμίσω …” Η πολιτική ανυπακοή προς το μνημονιακό παρασύνταγμα αποτελεί δημοκρατικό καθήκον. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριφορές, όπως, π.χ., η άρνηση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων να απογραφούν, η μη πληρωμή διοδίων από το κίνημα «Δεν πληρώνω» ή η κατάληψη κτιρίων από την ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων, αποτελούν συνταγματικά προστατευόμενη συμπεριφορά, εκδήλωση της αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται. Για το λόγο αυτό όσοι προσπαθούν να εξομοιώσουν ανόμοια πράγματα, όπως οι χρυσαυγίτικες δολοφονίες, ένα γιαούρτωμα ή μία μαχητική διαδήλωση (η οποία δεν αποτελεί βία, αλλά συνταγματικό δικαίωμα), στην πραγματικότητα δεν είναι αντίθετοι στη βία. Είναι αντίθετοι στο δικαίωμα της κοινωνίας να προστατεύει τον εαυτό της”.

Έτσι δεν είναι κύριε Υπουργέ;…που θέλω πολύ να δω τι ακριβώς θα ψηφίσεις μεθαύριο….
(Τα αποσπάσματα του άρθρου του κ. Κατρούγκαλου είναι από το περιοδικό Δημοσιογραφία του εκδίδεται από το Advanced Media Institute υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τεύχος 3).

 

 

26034478_1736792189679026_1511717917_n.jpg

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το παρόν που συνηθίζουμε, του Νίκου Βασιλειάδη
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Διάθλο από την Αίγυπτο ο Άγγελος Βασιλείου
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: περί ταμπακιέρας, κουβέντα καμιά!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.