Το σχόλιο της ημέρας

Ποιον τελικά βοηθά ο Μπόμπολας;, της Τζίνας Δαβιλά

 

Τζίνα Δαβιλά

  

Διάβασα την ειδηση στο azoum.gr. ως προτεινόμενη από τον Γιάννη Σιδέρη με το εξής σχόλιο: [Επί πρωθυπουργίας Θεοδωράκη δεν το πήρε; (καμιά σχέση δεν έχω με το Ποτάμι, ούτε καν ως ψηφοφόρος, αλλά το δούλεμα έχει όρια, καθώς είναι το δεύτερο έργο που παίρνει επί ΣΥΡΙΖΑ )].

Ο Γιάννης δεν στήριξε ΠΟΤΑΜΙ, προσωπικά στήριξα ΠΟΤΑΜΙ και πάντα έλεγα “Φέρτε αποδείξεις… τα λόγια πετούν, οι αποδείξεις μένουν.”

Δικαιώνεται ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙου;

Μα ποιος είπε οτι η αλήθεια δεν έχει τα πιο σταθερά ποδάρια;

“Νέες πληροφορίες σχετικά με το πώς πήρε ο Ελλάκτωρ, (οικογένεια Μπόμπολα) τη διαχείριση απορριμμάτων ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Θυμίζουμε ότι οι υπογραφές έπεσαν στις 10 Ιουνίου 2015.

Η συμφωνία είχε επιτευχθεί πριν από τις εκλογές με τους δημάρχους της περιοχής. Βασικός μοχλός ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Κοζάνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συμφωνήσει και μάλιστα την περίοδο που στελέχη του έβριζαν χυδαία τον εν λόγω εργολάβο.

Έμενε μόνο μία λεπτομέρεια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, κος Λεωνίδας Μπόμπολας, είχε εμπλοκές με το νόμο. Συγκεκριμένα, η φορολογική διοίκηση του είχε επιβάλει πρόστιμο 4,1 εκ. Ευρώ λόγω των ποσών που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ. Το πρόστιμο είχε μπει προεκλογικά. Η σύμβαση λοιπόν, για το ΣΔΙΤ θα ήταν άκυρη αν υπογραφόταν.

Υπήρχε μόνο μία λύση: Κατά παράβαση της διαχρονικής απαίτησης των δανειστών που απαγόρευαν χαριστικές πράξεις προς οφειλέτες άνω του 1 εκ. Ευρώ, η παρούσα κυβέρνηση νομοθέτησε τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων χαρίζοντας στους μεγαλοοφειλέτες πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν την επομένη της έκδοσης του ΦΕΚ, να προσέλθει ο κος Μπόμπολας στην εφορία και να καταβάλει μόνο 1,8 εκ. Ευρώ. Του αφαιρέθηκαν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις (2,3 εκ. Ευρώ). Τη «δουλίτσα» συντόνισε υπουργός του οικονομικού επιτελείου με εντολή Τσίπρα.”


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
42352_0.JPG
15-3-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη
Για κάθε άνδρα, χωρίς επιείκεια, της Δέσποινας Κοντάκη
13151741_10207909895578231_5093440124938901213_n.jpg
Το βίντεο της Τροχαίας στα χέρια των κορακιών-ΜΜΕ. Αυτός που το’δωσε θα τιμωρηθεί;, της Άννας Κοντοπίδη
1 Comment
  • Χαρα α.
    13 Οκτωβρίου 2015 at 14:19

    Και πόσοι το έμαθαν αγαπητή κ.Δαβιλα; Και πόσοι ΘΑ το μαθουν;
    Ολοι ομως “ξερουν” τον …υπάλληλο! Ειμαστε έξυπνος και ενημερωμένος λαός. Κατι λίγοι “”χαζοί” και απολιτικ υπαρχουν για να παρασύρονται… Αχ!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.