Τα λιπαρά γεύματα εκθέτουν τα δόντια σε κινδύνους. Δεν αρκεί μόνο να τα βουρτσίζουμε επιμελώς αλλά καλό είναι να καταναλώνουμε συχνότερα τροφές φιλικές σε αυτά.
Μήλα και αχλάδια «καθαρίζουν» τα δόντια, σε αντίθεση με τις μπανάνες.
Προτιμήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη.
Γλυκά και καραμέλες καταστρέφουν τα δόντια καθώς το οξύ που παράγει η ζάχαρη που περιέχουν διαλύουν την αδαμαντίνη τους.
Φυσικοί χυμοί ξινών φρούτων διατηρούν το PH του στόματος σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Αντίθετα τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη, με τις γνωστές βλαπτικές συνέπειες.
Πείτε ναι στα τυριά μετά το δείπνο ή το γεύμα, καθώς μειώνουν την παραγωγή οξέων από τα βακτήρια της πλάκας.
Τα γαλακτοκομικά ωφελούν χάρη στο ασβέστιο που περιέχουν.
Ο καφές «λεκιάζει» τα δόντια!
Κρασί και τσάι μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο στόματος χάρη στα αντιοξειδωτικά τους.
Ξεδιψάστε με νερό!
Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φθόριο, όπως σαρδέλες, μπακαλιάρο και κοτόπουλο.
Τα ωμά λαχανικά – καρότα, σέλινο, πιπεριές, κουνουπίδι- αυξάνουν την παραγωγή σάλιου και έτσι εξουδετερώνονται τα οξέα στην στοματική κοιλότητα.