Πρόσωπα - Αφιερώματα

Πλήρης στήριξη της Νάνας Μούσχουρη στο Σάκη Ρουβά για το «Άξιον Εστί»

Spread the love

Τις ευχές της για καλή επιτυχία έστειλε στον Σάκη Ρουβά η Νάνα Μούσχουρη, η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια και μία από γις γυναίκες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων διεθνώς, μόλις πληροφορήθηκε ότι το σάλο που ξέσπασε επειδή ο δημοφιλής ποπ σταρ θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Αξιον Εστί.
Οπως τον ενημερώνει σε επιστολή που του έστειλε, αν και δεν θα καταφέρει να είναι παρούσα στη συναυλία που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, με την σκέψη της θα είναι συνεχώς κοντά του.

Η επιστολή της Νάνας Μούσχουρη έχει ως εξής:

«Αγαπημένε μου Σάκη,

Έμαθα ότι θα τραγουδήσεις το “Άξιον Εστί” και σου εύχομαι καλή επιτυχία. Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ένα βαρύ χρέος, γιατί είμαστε εμείς που παίρνουμε την ευθύνη να γνωρίσουμε τα μουσικά έργα στο κοινό. Βλέπω συχνά στην αγαπημένη μας χώρα ότι υπάρχει μια δικτατορική εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών. Και αναρωτιέμαι: πού θα ήταν σήμερα τα Παιδιά του Πειραιά χωρίς την Μελίνα; Ή ο Ζορμπάς, χωρίς την εισαγωγή του Ζαμπέτα;

«Ψήφος εμπιστοσύνης» από τη Νάνα Μούσχουρη στο Σάκη Ρουβά για το «Αξιον Εστί»

Η μουσική είναι θεία σε οποιαδήποτε μορφή της. Πόπ, ρόκ, λαϊκή, παραδοσιακή, κλασσική, διεθνής ή τοπική. Δε χωρίζεται σε «έντεχνη» και «μη έντεχνη». Εξαρτάται πώς και γιατί την ερμηνεύεις. Η αλήθεια του κάθε τραγουδιού αποκαλύπτεται όταν το προσεγγίσεις με σεβασμό, αγάπη, ειλικρίνεια και ενθουσιασμό.

Σε παρακολουθώ σε όλα τα μουσικά βήματά σου και χαίρομαι που η καριέρα σου εξελίσσεται σοβαρά και όμορφα, γιατί είναι υποχρέωση κάθε καλλιτέχνη, για να μη μείνει στάσιμος, να δοκιμάζει και άλλα είδη μουσικής, στα οποία μπορεί να δώσει μια άλλη πνοή, νεώτερη.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι παρούσα στην παράστασή σου, αλλά θα είμαι εκεί με τη σκέψη μου. Με το ταλέντο σου, την ειλικρίνεια, το σεβασμό και την αγάπη σου για τη μουσική θα προωθήσεις στη δική σου γενιά και στο μέλλον ένα μεγάλο μουσικό έργο.

Καλή σου επιτυχία.

Με αγάπη.

Νάνα»


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δήμαρχος Στεργίου: “Άλλος νίκησε, άλλος θα διοικήσει. Μετά από 21 έτη, θα πάψω να ασχολούμαι με το συμφέρον των πολιτών”
Σάν σήμερα τό 1933, τοῦ Τάσου Γέροντα
Νίκος Νάζαρης: η τέχνη του τσαγκάρη, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.