Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αιγαίου: Λέμε “Ναι” την Κυριακή

 

 

ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Προοπτική της Ελλάδας

 

Οι Αυτοδιοικητικοί Εκπρόσωποι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, εκφράζοντας τις τοπικές μας Κοινωνίες, απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα το διχαστικό και παραπλανητικό δημοψήφισμα, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή ύπαρξη της Πατρίδας μας και την αποκόπτει από τον φυσικό της χώρο : Την Ευρώπη και τη ζώνη του Ευρώ!

Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται εκτός του ευρωπαϊκού δικτύου προστασίας, και σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών των διεθνών μας υποχρεώσεων, οι εικόνες αναξιοπρέπειας, πανικού, ντροπής και απελπισίας που κάνουν το γύρο του κόσμου, προσβάλλουν την περηφάνια της Πατρίδας μας, του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας, της κάθε Νησιώτισσας, του κάθε Νησιώτη.

Ο τουρισμός που αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί για την Ανάπτυξη της Χώρας μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο εθνικό ΑΕΠ, κατακρημνίζεται με ανυπολόγιστες και πολλαπλασιαστικές συνέπειες τόσο για τα Νησιά μας, όσο και για τη Πατρίδα μας.

Ο πρωτογενής τομέας, το εμπόριο, η ναυτιλία, η συνολική οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας, βρίσκεται υπό καθεστώς πλήρους κατάρρευσης με τις κλειστές τράπεζες και τη έλλειψη ρευστότητας.

Η κυβέρνηση της Χώρας, έχει λάβει νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί σκληρά με τους Θεσμούς, με τους Εταίρους μας, να επιτύχει τη καλύτερη δυνατή συμφωνία, με μοναδική και απαράβατη προϋπόθεση: η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ! Ο,τιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο, θέτει εν αμφιβόλω τη προοπτική της Πατρίδας μας, την Εθνική μας Κυριαρχία και αποτελεί ταφόπλακα για το μέλλον μας!

Είναι αδιανόητο, η Χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η Χώρα στην οποία όλοι υποκλίνονται για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της, να απομονώνεται και να εγκλωβίζεται στην εσωστρέφεια, το διχασμό, τη διεθνή ανυποληψία και τον οικονομικό μαρασμό!

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όλοι οι Δήμαρχοι των νησιών μας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το δημοψήφισμα!

Να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ και να συμφωνήσει άμεσα με τους εταίρους μας τη καλύτερη δυνατή συμφωνία, που θα διασφαλίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, ανήκει στη ζώνη του Ευρώ!

Και ΣΤΗΡΙΖΕΙ με όλες τις δυνάμεις της το ΝΑΙ στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας!

Είναι η μόνη εγγύηση επιστροφής στην ομαλότητα

 

***

 

Κοινή δήλωση των συμμετεχόντων σε ανοιχτή, ευρύτατη σύσκεψη των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, σήμερα, Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2015:

 

«Ενωμένοι , κοινωνία και κόσμος της εργασίας απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το δημοψήφισμα που μολύνει με το μικρόβιο του διχασμού την ελληνική κοινωνία και την αποκόπτει από την θέση όπου ανήκει. Τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

 

Το δημοψήφισμα, εκ των εξελίξεων πλέον, είναι άνευ αντικειμένου. Αν η κυβέρνηση δεν το ανακαλέσει, είναι βέβαιον ότι οδηγούμαστε σε μια άλλη, τριτοκοσμική Ελλάδα.

 

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, διατρανώνουμε με όλους τους τρόπους και με κάθε μέσο την πίστη μας στο «NAI» και ότι θα παλέψουμε γι αυτό.

 

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι το «NAI» δεν είναι «ορφανό», είναι υπερήφανη και υπεύθυνη θέση από όλους εμάς, που δεν διαπραγματευόμαστε την συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης .

 

Διότι ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης και το ευρώ είναι μονόδρομος για την Ελλάδα και μη διαπραγματεύσιμο κεκτημένο για τους ευρωπαίους Έλληνες πολίτες.

 

Διότι δεν παραδίδουμε την χώρα στην ραγδαία φτωχοποίηση, που θα μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε ανθρώπινα ερείπια.

 

Διότι δεν θα ανεχθούμε άλλο τον εγκληματικό λαϊκισμό που οδήγησε την Ελλάδα στα σημερινά αδιέξοδα.

 

Εδώ και λίγες ώρες, έχει γίνει πραγματικότητα το αδιανόητο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, σε οικονομικό, νομικό και πολιτικό κενό.

 

Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτήν τραγωδία. Να επιστρέψει η χώρα και η ζωή των Ελλήνων πολιτών στην κανονικότητα.

 

Ο μόνος τρόπος είναι ένα γενναίο, καθαρό, υπερήφανο «ΝΑΙ».

Το «NAI» που σηματοδοτεί για τον ελληνικό λαό το τέλος των ψευδαισθήσεων, το τέλος του εγκληματικού λαϊκισμού, την επιστροφή στην αλήθεια ως μόνη οδό σε ένα δρόμο αναστροφής της οικονομικής και ηθικής κατάπτωσης, την επάνοδο στην ομαλότητα και την κανονικότητα, την επανάκτηση της αξιοπρέπειας που πεθαίνει καθημερινά μπροστά στα ATM.

 

Οι συνυπογράφοντες:

 

Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

Φώτης Χατζηδιάκος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου

 

Ιωάννης Μαχαιρίδης, τ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

Χατζής Χατζηευθυμίου, πρώην Δήμαρχος Ροδίων

 

Ιωάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

Αντώνιος Καμπουράκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

 

Κώστας Κωνσταντινίδης, Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ

 

Μιχαήλ Μιχαήλ, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

Νικόλαος Μπόνης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

 

Παναγιώτης Καραγιάννης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου

 

Παναγιώτης Τοκούζης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου

 

Γιώργος Ματσίγκος, Πρόεδρος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

 

Χαράλαμπος Παλογιαννίδης, Διευθυντής ΠΡΟΤΟΥΡ

 

Κωνσταντίνος Σαρρής, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

 

Κώστας Κατσίβας, Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων

 

Νικόλαος Τσούλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου

 

Ιωάννης Κλούβας, Πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου

 

Κατερίνα Παπασάββα, Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ. Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Απαντήσεις από ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ ζητεί ο Δήμαρχος Ρόδου Φ.Χατζηδιάκος για τα αίτια της απαράδεκτης διακοπής ηλεκτροδότησης
Α-Dama και άνθρωποι…, του Σπύρου Ντασιώτη
Ανακοίνωση Ιδρύματος Γ.Διαμαντίδη (ΠΡΟΟΔΟΣ) από τον Νομικό Σύμβουλο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.