Από το μπλογκ του Βαγγέλη Πόρτα στην Πολιτική

PER ASPERA AD ASTRA, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Κύριο Ιάσωνα Φωτήλα
βουλευτή της ΝΔ,

Κύριε Φωτήλα,

πάνε λίγες μέρες που ήθελα να σας γράψω, μα άλλες πιο επιτακτικές ασχολίες δεν μου το επέτρεψαν. Το κάνω τώρα.
Πρόσφατα πέθανε ένας ΑΜΕΑ. Ήταν 75 χρόνων, με αναπηρία που ξεπερνούσε το 92%. Ταυτόχρονα, ήταν ακόμα ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες, από τα μεγαλύτερα μυαλά, των τελευταίων 50 χρόνων και βάλε. Ίσως να τον είχατε ακουστά -λεγόταν Stephen W. Hawking.

Λίγες μέρες πριν απ’ αυτό είχα διαβάσει δηλώσεις σας με τις οποίες διαμαρτυρόσαστε για κάποιον επίσης ΑΜΕΑ, 72 χρόνων, ο οποίος διορίστηκε ως υποδιοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ανάμεσα σε άλλα ωραία λέτε επι λέξηι: “«ξέρετε τι ψυχική και νοητική κατάσταση χρειάζεται να διοικήσεις νοσοκομείο; 92% αναπηρία σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι του. Δεν μπορεί να διοικήσει γιατί έχει 92% αναπηρία».

Μετά από αυτό μου γεννήθηκε η απορία: Ας υποθέσουμε πως ο Stephen W. Hawking έπερνε κάποια διευθυντική θέση στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Θα συναινούσατε άραγε ή θα δηλώνατε πως ο εν λόγω επιστήμονας δεν είναι στην κατάλληλη ψυχική και νοητική κατάσταση που χρειάζεται για να διοικήσει τον Δημόκριτο και πως 92% αναπηρία σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι του;

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένω απάντηση μια κι η ερώτησή μου είναι ρητορική. Σύμφωνα με τις δηλώσεις σας μπορώ βάσιμα να υποθέσω πως αν περνούσε από το χέρι σας ο Stephen W. Hawking θα ήταν καταδικασμένος σε κατ’ οίκον περιορισμό – σε μια σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου Καιάδα. Κι ούτε βέβαια γίνεται δεκτή η συγγνώμη που εκ των υστέρων ζητήσατε, αφού πρώτα ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών. «Γι αυτό, εάν άθελα μου έθιξα ή προσέβαλα οποιοδήποτε άτομο με ειδικές ανάγκες… ζήτω συγγνώμη”, λέτε. Μ’ αρέσει εκείνο το “ΕΑΝ… έθιξα ή προσέβαλα”. “ΕΑΝ” θίξατε ή προσβάλλατε! Αλήθεια, φαίνεται ότι αμφιβάλλετε. Όχι, κύριε, η συγγνώμη σας δεν γίνεται δεκτή μια και “γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει” και ο κρυφο-ρατσισμός σας βγήκε στην φόρα.
Αναρωτιέμαι, τέλος, αν εσείς προσωπικά ξέρετε “τι ψυχική και νοητική κατάσταση χρειάζεται” για είναι κανείς βουλευτής -ιδιαίτερα το δεύτερο;

Βαγγέλης Παυλίδης

Vangelis Pavlidis

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author.

Iporta.gr

pavlidiscartoons.com/blog.

 

SHARE
RELATED POSTS
01-16385723-14450509-170808KotziasNikos7-800-454.jpg
Ν. Κοτζιάς: Υποστηρίζουμε πλήρως και εμπράκτως τη σταθερότητα και την ασφάλεια της ΠΓΔΜ
Οι ήρωες και οι παραχαράκτες τους, του Μάνου Στεφανίδη
Τα φουσκωτά που…μας “φουσκώνουν”!του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.