Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πέντε υπερσύγχρονα μηχανήματα και 1.500 κάδοι στον τομέα της καθαριότητας και ανακύκλωσης Ρόδου

anakyklosi.jpg2.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anakyklosi.jpg2.jpg

 

anakyklosi.jpg

 

 

 

 

Νέα εποχή για την Ρόδο στον τομέα της καθαριότητας και ανακύκλωσης

 

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κ. Χατζηδιάκου Φώτη και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α), παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παλαιολόγου Μιχαήλ και του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας κ. Πόκκια Γεώργιου, σύμβαση συνεργασίας για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και την προώθηση της ανακύκλωσης στο νησί της Ρόδου.

Πριν την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Χατζηδιάκος και ο κ. Παλαιολόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την εταιρία KAOUSSIS η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων και να δουν από κοντά τα νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα τα οποία θα παραλάβει ο Δήμος Ρόδου έως το τέλος Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της σύμβασης με την Ε.Ε.Α.Α (επιπλέον των 20 απορριμματοφόρων και 1.400 πράσινων κάδων της σύμβασης για την καθαριότητα και των 5 απορριμματοφόρων που θα προμηθευτεί ο Δήμος με leasing) μεταξύ άλλων προβλέπεται η προμήθεια και παράδοση στο Δήμο Ρόδου άμεσα 5 νέων απορριμματοφόρων ανακύκλωσης τελευταίας τεχνολογίας καθώς και την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε συνεργασία με τον Δήμο. Να σημειωθεί πως ήδη έχουν παραληφθεί και βρίσκονται στην Ρόδο 1.500 μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

Στο προσεχές διάστημα οι δημότες της Ρόδου θα καλούνται να τοποθετούν τα απόβλητα συσκευασίας που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (όπως αλουμίνιο, χαρτί και πλαστικό) στους μπλε κάδους που θα τοποθετηθούν στο νησί ενώ το γυαλί στους μπλε κώδωνες. Έπειτα τα απόβλητα συσκευασίας θα συλλέγονται με ευθύνη του Δήμου και θα μεταφέρονται προς αξιοποίηση στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ) του Δήμου Ρόδου.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως «με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης και την σύμβαση για την αποκομιδή η Ρόδος μπαίνει σε μια νέα εποχή στον τομέα της καθαριότητας και ανακύκλωσης αποκτώντας έντονη περιβαλλοντική ταυτότητα και προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και πολυάριθμους επισκέπτες της. Καλούμε κάθε πολίτη του Δήμου μας να σταθεί αρωγός και να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινή του συνήθεια και τρόπο ζωής».

anakyklosi.jpg4.jpg

 

anakyklosi.jpg3.jpg

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η μεγαλοπρέπεια της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου στους θησαυρούς της Unesco από τη Γαλλική tv – Η Ρόδος παντού!
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στη Ρόδο 13-20 Οκτωβρίου – Spotlight στη Λουκία Ρικάκη
Με το musical “Mamma Μia” κλείνει το σχολικό έτος το “Ροδίων Παιδεία” – 20 Ιουνίου 2018

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.