Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, του Σταύρου Θεοδωράκη

Spread the love

 

Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη

 

 

 

* Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι επικεφαλής

της πολιτικής κίνησης “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

και βουλευτής Θεσσαλονίκης

 

 

sdfaw.jpg

– Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας. Τα κριτήρια για την άδεια είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην έγκριση του ΕΣΡ.

– Τέλος στην κατ’ εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις τράπεζες (δάνεια παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές – και όχι πολιτικές – προϋποθέσεις).

– Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

– Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς (η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από εμάς έχει 9 σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος 7)!

– Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της άδειας) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Λεφτά που πάνε κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την παιδεία.

Μεγαλύτερη διαφάνεια δηλαδή, περισσότερα λεφτά για την κοινωνία και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς.

Αυτές είναι οι πέντε – άμεσα εφαρμόσιμες – προτάσεις του Κινήματός μας για τα κανάλια. Το σπάσιμο, άλλωστε, των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών – τραπεζιτών – καναλαρχών ήταν πρότασή μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015. Τότε ο κ.Τσίπρας κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του. Τώρα η κυβέρνησή του, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες, προσπαθεί να προσδώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας σε μια διαβλητή και τραγελαφική διαδικασία.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article EXPRESSES  the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας: γνωρίζοντας τον Ανώτατο Θεσμό: οι Πρόεδροι, το Κτήριο Τσίλλερ, το Εθνόσημο, τα Τάγματα Αριστείας
Πολυθανάτωση, του Γιάννη Πανούση
ο “Κηπουρός” του ΠΑΣΟΚ, του Νικήτα Οικονόμου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.