Αθλητικά/Αθλητισμό

Παυλούς: ελκυστική και ασφαλής η διαδρομή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου

fgjdthx.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fgjdthx.jpg

 

Για την αθλητική γιορτή της 17ης Απριλίου 2016 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, με αφορμή τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο και των παράλληλων αγώνων, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και της Διοίκησης του κεντρικού ΣΕΓΑΣ κ. Μιχάλης Παυλούς, γράφει…

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σοβαρή προσπάθεια για μια διοργάνωση ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ με διεθνή χαρακτηριστικά και υψηλές προσδοκίες. Στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί να διοργανωθεί, σε συνεργασία Δήμου και του αθλητικού Σωματείου ΓΑΣ ΡΟΔΟΥ “Η ΥΓΕΙΑ”, ένας διεθνής μαραθώνιος χωρίς επιτυχία.

Ο Μαραθώνιος του 2016 (17/04/2016) έχει σαν διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδ/σου, τη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, τη ΜΚΟ “Roads to Rhodes Μarathon” και υποστηρικτή το Δήμο Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ και απευθύνεται πρωταρχικά στους πολίτες του νησιού της Ρόδου, που απέδειξαν με την πολυπληθή συμμετοχή τους στην εκδήλωση ”RHODES FOR LIFE” την αγάπη τους στο δρομικό κίνημα και την επιθυμία να σηκωθούν από τους…καναπέδες.

Πρωταρχικά, λοιπόν, καλούμε τον Ροδίτη και τη Ροδίτισσα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, είτε δηλώνοντας συμμετοχή σε μια από τις δρομικές αποστάσεις (Μαραθώνιος, 10.000μ, 5.000μ ), είτε να προσέλθουν στη πλατεία Δημαρχείου, δηλώνοντας τα παιδιά τους που είναι μαθητές Δημοτικών Σχολείων στον αγώνα δρόμου 1000μ. και επίσης να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα περατωθούν γύρω στις 14.30-15.00.

Η Οργανωτική Επιτροπή, μέσω ελκυστικών ΠΑΚΕΤΩΝ για Έλληνες και ξένους, προσδοκά στην προσέλκυση οργανωμένων ομάδων δρομέων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, αλλά και μεμονωμένων αθλητών, ν’ αγωνιστούν στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ. Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η Τουρκία, και ειδικά οι πόλεις στα τούρκικα παράλια (Σμύρνη -Αττάλεια), απ’ όπου είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση.

Παράλληλα, μέσω τουριστικών πρακτορείων, απευθυνόμαστε σε ευρωπαϊκές χώρες με παράδοση συμμετοχής στο δρομικό κίνημα, προκειμένου να συνδυάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας με συμμετοχή στο Μαραθώνιο ή στις άλλες παράλληλες αποστάσεις (10.000μ-5.000μ).

Για τους Ροδίτες και Δωδεκανήσιους, από τους οποίους περιμένουμε το μεγαλύτερο όγκο συμμετοχών, η νέα διαδρομή θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική και κυρίως ασφαλής, αφού θα είναι κλειστή για τα τροχοφόρα καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Για τους αθλητές και αθλήτριες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, πέραν της ασφάλειας στη διαδρομή και το εκπληκτικό παραλιακό μέτωπο της πόλης, αφού η διαδρομή διασχίζει και τις δύο πλευρές του παραλιακού μετώπου (προς Φανερωμένη και προς Καλλιθέα).

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την αθλητική εκδήλωση η μαζική παρουσία των πολιτών του νησιού στη παραλιακή λεωφόρο ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ και στη πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, απ’ όπου θα γίνεται η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των δρομικών αγωνισμάτων, θα μετατρέψει την εκδήλωση σε μια πραγματική ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ!»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε

 

 

ethse.jpg

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί φοβήθηκε ο Κωστένογλου;, του Γιώργου Αρκουλή
Όταν η  ανικανότητα παίρνει διαστάσεις… , του Γιώργου Αρκουλή        
Πού είναι τα ταλέντα;, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.