Ανοιχτή πόρτα

Παραιτηθείτε, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

 

 

 

Κώστας Σκανδαλίδης 

 

 

660x440.jpg

 

 

 

 

 

Σε δεύτερο ενικό πρόσωπο


Σε ξέρουμε αγανακτισμένε καλά,

που τώρα σε πειράζει το «παραιτηθείτε»!

 

-Φωνάζεις μέρες του θεού τώρα σ’ αυτούς που σε κυβερνούν, να παραιτηθούν!

-Από πού κι ως πού! Και ποιος είσαι εσύ που απαιτείς να παραιτηθούν!

-Εγώ ποιος είμαι ή εσύ ποιος είσαι! Ξέχασες ρε που δε ξεκολλούσες σαράντα τόσα χρόνια από τα πεζοδρόμια και τους δρόμους; Ξέχασες που με δεκαπέντε δρεπανηφόρους δίκην σημαιοφόρων έκλεινες την Πανεπιστημίου και ακινητοποιούσες όλες τις συγκοινωνίες της χώρας;

…Ξέχασες, ναι ρε εσύ ρε φατσόμουτρο με την κοτσίδα πίσω και το σακίδιο στην πλάτη και την αξύριστη ξινισμένη μούρη, ριποφόρε και όζοντα που κατέβαζες ένα και μόνο διακόπτη κι έσβηνες τα φώτα όλης της χώρας;

…Ξέχασες παραμονές πανελλαδικών εξετάσεων που προκήρυσσες απεργίες διαρκείας για να ακυρώσεις τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης δεκαετίας των παιδιών μας ή τα εξάμηνα επί εξαμήνων που έχαναν οι φοιτητές μας από μια ομάδα αιώνιων επαγγελματιών φοιτητών που όποια ώρα ήθελαν κατελάμβαναν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχτιζαν στην κυριολεξία -ναι έχτιζαν!- μέσα στα πρυτανεία τους πρυτάνεις ως σύγχρονους Τουταγχαμών σε πυραμίδες;

…Ξέχασες ρε άθλιo κακέκτυπο αντίγραφο παλιοσταλίνα παραμονές εορτών που έκλεινες όλες τις αεροπορικές συγκοινωνίες για να μην μπορεί να κάνει κανείς γιορτές στον τόπο του και να διαλύεις όποια στιγμή και ώρα εσύ αποφάσιζες μια ολόκληρη χώρα, χωρίς καμιά τιμωρία;

…Ναι σε σένα τα λέω άθλιε που διατείνεσαι πως σε κυβερνούσαν άλλοι για σαράντα χρόνια, ενώ στην ουσία εσύ αποφάσιζες και διέτασσες τα πάντα, κρατώντας ως παντοκράτορας τα κλειδιά λειτουργίας αυτής της κακοστημένης διοικητικά και λειτουργικά χώρας!

…Ναι, σε σένα τα λέω παλιόμουτρο, που κάποιοι άλλοι σε διόρισαν όπως σε διόρισαν στο ελληνικό δημόσιο, είτε με «δημοκρατικά» προσόντα είτε με αγωνιστικά των προγόνων σου είτε με μόρια του κώλου, που δε σου έφταναν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας σαράντα και πλέον χρόνια, τώρα πήρες και το κράτος μέσω του κόμματος και της κυβέρνησης -γιατί ως γνωστόν στην πατρίδα μας κόμμα, κυβέρνηση, κράτος είναι ένα και το αυτό- και καταδυναστεύεις πλέον ένα ολόκληρο έθνος ως παλιοσταλίνα των δεκαετιών του 1920 και του 1930!

…Σε σένα τα λέω ψεύτη και απατεώνα που κρατώντας λάβαρα και ρόπαλα φώναζες και εισέβαλλες στα προπύλαια του Κοινοβουλευτικού Μεγάρου με την απειλή «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»!

…Σε σένα τα λέω άθλιε παλιοψεύτη, που μέχρι την παραμονή κατάληψης της εξουσίας, πουλούσες φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες για να ξεγελάσεις τους χαχόλους και ευκολόπιστους ψηφοφόρους κι είπες τόσα ψέματα εδώ κι ενάμισι χρόνο, τόσα όσα δεν έχουν ειπωθεί όλα τα μεταπολεμικά χρόνια σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα. Και τι δεν έταξες! Και τώρα για να δικαιολογηθείς βαφτίζεις την πάπια ψάρι σαν τους ρασοφόρους του μεσαίωνα!

 

…Ναι σε σένα τα λέω! Μη γυρίζεις τα μούσια σου από την άλλη μεριά! Για ιδές λίγο τη φάτσα σου ως κουασιμόδος στον καθρέφτη, μπας και στραβωθείς την καμπούρα σου, που τώρα αρέσκεσαι να ξεφωνίζεις όλους τους άλλους ως ψεύτες και σε πείραξε δήθεν το κίνημα «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» και άραγε ποιος το έκανε η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ! Ενώ ρε παλιόμουτρο εσύ όταν για δεκαετίες φορούσες τη μάσκα του αγανακτισμένου και του αδικημένου, που όμως τον είχαν διορίσει στο κωλοδημόσιο κάποιοι Γερμανοτσολιάδες, όταν κι εσύ φιλούσες κατουρημένες ποδιές για να μπεις στον Ο.Τ.Ε., στη Δ.Ε.Η, στον Δήμο, στο Δημόσιο! Και μας το έπαιζες ως πλειοδότης ηθικών πλεονεκτημάτων και άλλων πράξεων ιερών, παρακαταθηκών, αντιστασιακών αγώνων θιασώτης και έμπλεος αξιών και δεξιοτήτων και επιστημοσύνης.

 

…Ου να μου χαθείς παλιόμουτρο, που θα μου πεις πως έχεις και ηθικό πλεονέκτημα!

…Έχεις αριθμήσει ποτέ σου σαν πόσοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ;

…Πρέπει δα να γνωρίζεις πόσο καλά σε γνωρίζουμε ακόμα και με την ταυτότητά σου ηθικέ και πανάξιε της ανήθικης και πανάθλιας παράταξής σου που τώρα σας άνοιξε και η όρεξη να γίνετε και καθεστώς!

…Τουλάχιστον να ξέρεις, ότι σε ξέρουμε σαν κάλπικη λίρα χωρίς αντίκρισμα!

…Έχετε όλοι σας μνήμη κοντή. Είστε όλοι σας κοντοπίθαρα!

 

Ρόδος, 12.6.2016

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η Ευδοκία Αποστολίδη-Πάττα με τον κο Στράτο Καρίκη για τον Δήμο Ρόδου
Το Σουρουπόνι και η Ανατολή (Αταίριαστοι δεσμοί), του Κωστή Α. Μακρή
Ένας μοιραίος Αύγουστος!, του Θάνου Ασκητή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.