Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Παραιτήσου κ. Γάκη γιατί ασχημονείς, του Ηλία Τσέρκη

photo_1.jpg
Spread the love

photo_1.jpg

 

O Ηλίας Τσέρκης είναι γιατρός Παθολόγος 

 

 

 

 

 

---------------------------.jpg

 

 

 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γάκης ασχημονεί κατά του επιστημονικού κλάδου και του κοινωνικού συνόλου της Δωδεκανήσου.

 

Διαβάσαμε την δήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ όπου αντί να ζητήσει συγνώμη από όλους τους Δωδεκανήσιους για την αύξηση του ΦΠΑ, παρόλο τις αντίθετες διαβεβαιώσεις το προηγούμενο διάστημα, στρέφεται κατά επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων της περιοχής μας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, προεκλογικά αμφισβητούσε σε έντονο ύφος την πιθανότητα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μας.

Την προηγούμενη Τετάρτη 30/09 στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ζητούσε συγγνώμη από τους Δωδεκανήσιους για την κατάργηση του ΦΠΑ και έτεινε χείρα συνεργασίας προς τους φορείς, ενώ δήλωνε πως θα συμπαραταχτεί μαζί με οποίον προσφύγει σε εθνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια για την ακύρωση κατάργησης.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας «στο κόκκινο» στην Αθήνα, ο κ. Γάκης έβαλλε κατά των φορέων και των παραγωγικών τάξεων της Δωδεκανήσου, υποστηρίζοντας πως εκείνοι ήθελαν μια συμφωνία άνευ όρων στηρίζοντας το «ναι» στο δημοψήφισμα και εννοώντας επί της ουσίας πως εκείνοι ευθύνονται για την επιβολή του μέτρου !!! (ξεχνά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος).

Την Παρασκευή το πρωί στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δήλωνε:

«Παρακολουθώντας τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των κοινωνικών τάξεων, των παραγωγικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είδα κάποιον (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, επιχειρηματίες) να καλεί τους πολίτες να ζητάνε αποδείξεις ή τα μέλη τους να εκδίδουν αποδείξεις και να αποδίδουν στο κράτος τους φόρους που εισπράττουν.»

Συνοπτικά απαντάμε στον ανεκδιήγητο και αχαρακτήριστο κ. Γάκη:

1ο) Ασχημονεί κατά του επιστημονικού κλάδου και ειδικά των ιατρών, μετατοπίζοντας ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

2ο) Είναι παντελώς ανενημέρωτος διότι: Οι παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίες πραγματοποι¬ούνται στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, συνεχίζουν να απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α. (Ν 3842/2010 – ΦΕΚ 58 Α΄, άρθρο 62 και εγκύκλιος ΠΟΛ. 1100/24-6-2010)
3ο) Την ανεπάρκεια και ολιγωρία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών τις μετατοπίζει στα συλλογικά μας όργανα.

4ο) Κατά τη διάρκεια της κρίσης οι ιατροί έχουμε συμπαρασταθεί τόσο στα ιατρεία μας (δημόσια & ιδιωτικά) όσο και σε οργανωμένες κοινωνικές δράσεις, στους συνανθρώπους μας. Τόσο αυτόνομα όσο και με διάφορους κοινωνικούς φορείς αλλά και μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Κρατάμε την κοινωνία όρθια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Δεν μεγαλώνουμε την ύφεση ούτε την φοροδιαφυγή.

5ο) Συμμετέχουμε στην εξέταση των προσφύγων και μεταναστών, εθελοντικά και δωρεάν, παρόλο που η ευρωπαϊκή ένωση διαθέτει κονδύλια για την διασυνοριακή ιατρική που όμως ποτέ δεν φθάνουν στους ιατρούς.

6ο ) Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανήλθαν σε 5.5 δις € τον Σεπτέμβρη 2015 ενώ το Δεκέμβρη του 2014 ήταν λιγότερο από 4 δις. Να θυμίσουμε πως το 2012 ήταν περισσότερο από 7 δις.

Στα νοσοκομεία οφείλουν 1,2 δις , στον ΕΟΠΥΥ 1,5 δις, στους συμβεβλημένους ιατρούς οφείλουν 6 μηνών δεδουλευμένα.

7ο) Η μετανάστευση των ιατρών ξεπερνά τις 12.000 την τελευταία 5ετία και των επιστημόνων τις 60.000 και αυτός μας θεωρεί κοινωνική ελίτ, όταν μερίδα των ιατρών επιβιώνουν αναξιοπρεπώς.

Εμείς υπερασπιζόμαστε και συνεχίζουμε τις κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις με μεγάλο κόπο και τεράστιο πόνο. Δεν στρέφουμε τον κόσμο εναντίον των βουλευτών. Πράγμα που ο κ. Γάκης το πράττει για να μετατοπίσει την τεράστια ευθύνη που του αναλογεί.

Προτείνουμε στον κ. Γάκη την παραίτηση ως μέσο εξιλέωσης και μια συγγνώμη στον Δωδεκανησιακό λαό για τις πράξεις του αλλά και τις δηλώσεις του.

 

Για τον τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

 

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδος 6 Μαρτίου: Μπίγαλης, Μαντώ, Δάκης, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη στο Colorado
Στράτος Καρίκης: “Δήμος με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο.”
Εμπλουτίζεται η Πινακοθήκη της Ρόδου με έργα του Δημήτρη Κούκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.