Πόρτα στην Πολιτική

Παππάς προς ΝΔ: Θέλετε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απαντήσεις στην κριτική της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ρωτώντας την ΝΔ αν τολμά να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου.

 

_ΠΑΠΠΑΣ_ΒΟΥΛΗ.jpg

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η ΝΔ θεωρεί πως επειδή πλέον εισήλθαμε στην ψηφιακή εκπομπή, δεν χρειάζεται άδεια για τα τηλεοπτικά δίκτυα που εκπέμπουν με ψηφιακό σήμα: «αυτό ισοδυναμεί με έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Ο λαός και η κυβέρνηση δικαιούται να ξέρει αν υπάρχει τέτοια παραίνεση. Αν δεν υπάρχει αυτή θα είμαστε στη διάθεση των κομμάτων και της Βουλής για βελτιώσεις», τόνισε.

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε την βούληση της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι θα καταθέσει την αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι «δεσμευόμαστε σε κάθε επισήμανση να έχουμε λεπτομερή και τεκμηριωμένη απάντηση».

Αναφερόμενος στο ρόλο του υπουργού ο Ν. Παππάς επεσήμανε ότι «επειδή ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ, η μόνη αρμοδιότητα που μένει είναι ο αριθμός των αδειών και το τίμημα». Και πρόσθεσε ότι πρέπει να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής ανάμεσα στα μήντια, τις τράπεζες και το πολιτικό σύστημα.

«Λένε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός έγινε για να αποκτήσει η κυβέρνηση πολιτική στήριξη. Αν αυτός ήταν ο σχεδιασμός, έχει αποτύχει παταγωδώς», σχολίασε ο Ν. Παππάς και υπογράμμισε ότι «κανείς δεν εμπόδιζε τις προηγούμενες κυβερνήσεις να επιβάλλουν τους φόρους και τα τέλη συχνοτήτων».

Αναφερόμενος στο θέμα των εργαζόμενων ο υπουργός Επικρατείας χαιρέτισε το ενδιαφέρον των κομμάτων,. Αλλά επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνονται δύο κριτικές. Αν υπάρχει μέριμνα για τις θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχει αναφορά στο νομοσχέδιο και δεν μπορούμε ταυτόχρονα να λέμε ότι πιέζονται οι ιδιοκτήτες και θα υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητας».

Για το θέμα του ΕΣΡ ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «πρέπει η ανεξάρτητη αρχή να είναι θωρακισμένη και ο διαγωνισμός να μην είναι ευάλωτος» και με το νομοσχέδιο «αυτά μπορούμε να τα διευθετήσουμε».

Όσον αφορά την DIGEA ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί η DIGEA, δικαιούται όμως και το δημόσιο να έχει την δική του πλατφόρμα. Την προηγούμενη περίοδο είχαμε δεχθεί παρατηρήσεις ότι 12 περιοχές, όλως τυχαίως με εθνικό ενδιαφέρον, δεν είχαν σήμα». «Θα διαμορφωθούν οι συνθήκες στοιχειώδους ανταγωνισμού», τόνισε.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Συνάντηση Μάνου Κόνσολα και Κωνσταντίνου Λούλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας. Αυξάνεται το κονδύλι για τις άγονες γραμμές, ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στην κρουαζιέρα»
Ευρωβουλή-Κ.Αρβανίτης: Η Ελλάδα στο Μικροσκόπιο της Κομισιόν για τα Θέματα Ενημέρωσης – Ο Μητσοτάκης Εκθέτει Διεθνώς τη Χώρα
«Μη αξιόπιστη» η πρόταση για τους θεσμούς

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.