Πόρτα στην Πολιτική

Πάνος Μπιτσαξής για τους 8 πραξικοπηματίες: “Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμπράξει η Ελλάδα σε καθεστώς μη Δικαίου”-Ακούστε όλη τη συζήτηση

mpitsaksis1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mpitsaksis1.jpg

 

 

Για την επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για την τύχη των 8 Πραξικοπηματιών της Τουρκίας:

 

“Είναι ίσως η σοβαρότερη υπόθεση στο πεδίο Δικαίου της έκδοσης. Εμφανίζεται μια υπόθεση πολιτικά πολύπλοκή, νομικά όμως είναι μια απλή υπόθεση. Υπάρχουν προϋποθέσεις δίκαιης δίκης στη Τουρκία, από αμερόληπτο δικαστήριο που θα κρίνει την υπόθεση ακούγοντας τους ισχυρισμούς τους; Κινδυνεύουν με εξευτελισμό και θανάτωση; Για αυτά τα ερωτήματα καλείται να μιλήσει ο Άρειος Πάγος. Αυτά τα θέματα σε καθαρόαιμο νομικό επίπεδο αποτελεί μονοσήμαντη υπόθεση. Αλλά μιλάμε για την Τουρκία που οι δικαστές ανεβοκατεβαίνουν με αποφάσεις εκτελεστικής εξουσίας. Το όλο περιβάλλον ήταν που ήταν απέγινε. Άρα προϋποθέσεις έκδοσης χωρίς εγγυήσεις για δίκαιη δίκη κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν. Η κυβέρνηση έχει δείξει και εδώ αδεξιότητα και επιπολαιότητα. Ο Ευρωπαϊκός νομικός προσανατολισμός δεν εκδίδει ανθρώπους αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ταιριάζει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

 

Το πώς συμπίπτει η διαδικασία στον Άρειο Πάγο με την διάσκεψη για το κυπριακό και άλλα θέματα. Ξεφεύγει από την νομική συζήτηση και πάει σε άλλα πεδία. Οι συμπτώσεις δείχνουν την τεράστια διαχειριστική ανικανότητα, λείπει η επιδεξιότητα.

 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο παλιός, έλεγε μια φράση που όφειλε να γνωρίζει ο πρωθυπουργός: “Στην Πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται”. Δεν συντρέχουν, κατά την προσωπική μου άποψη,  προϋποθέσεις έκδοσης των 8 και το ελάχιστο που αναμένω από τον Άρειο Πάγο είναι να αποπέμψει το φάκελο και να ζητήσει από την Τουρκία πρόσθετες και εξειδικευμένες πληροφορίες και εγγυήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της δίκης τους και να κρατηθούν οι δικαζόμενοι σε συνθήκες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως τη δίκη τους. Δυσικά και δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στην Τουρκία που ζει υπό έκτακτες περιστάσεις και κράτος Δικαίου δεν υπάρχει. Υπο αυτών των συνθηκών δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμπράξει η Ελλάδα.

 

Δυστυχώς η Ελλάδα και η Κυβέρνηση έχει χάσει τον χρόνο διαχείρισης της υπόθεσης και οφείλει να θέλει να προστατεύσει το κύρος της χώρας και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό να συνταχθεί με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Άλλο δρόμο δεν έχει. Απεμπόλησε αξίες και ανακάτεψε κατά τρόπο βαρύτατα αμελή το Κυπριακό και το θέμα των 8 αξιωματικών της Τουρκίας με διαπραγματεύσεις αδέξιες”. 

 

Ακούστε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του κ. Μπιτσαξή για το ζήτημα των 8 πραξικοπηματιών όπως αυτή καταγράφηκε στον Παλμό 99.5 και στην εκπομπή Πρόσωπα και Τραγούδια” με την Τζίνα Δαβιλά 

 

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/v6H3E73vUpQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Γάκης από το Αγαθονήσι: «Η 25η Μαρτίου είναι ταυτισμένη με την Ανεξαρτησία των Ελλήνων»
Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη
Αγάπη μου, έχουμε δικτατορία!, της Δέσποινας Κοντάκη
Τραμπ: “Προσοχή- Κίνδυνος” – Trump: “Attention-Danger”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.