Υγεία

Παγκόσμια ημέρα Μεταμοσχεύσεων-δες το βίντεο, αφορά όλους!

1781940015_eb4b0ed5c9_b.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

1781940015_eb4b0ed5c9_b.jpg

 

 

Η Δωρεά Οργάνων μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα να ευαισθητοποιηθούμε.

 

Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί ποια είναι η στάση μας απέναντι στη Δωρεά Οργάνων;

 

Η 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, όπως αυτή έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όχι μόνο των κοινωνικών φορέων αλλά και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στο θέμα της δωρεάς. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού χάρτη Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων και τα αίτια μπορούν να εντοπιστούν κυρίως στην ελλιπή ενημέρωση και στην απροθυμία των συγγενών να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων οικείων τους προσώπων που χάθηκαν. Σε πολλές περιπτώσεις, τα όργανα κάποιου δυνητικού δότη δεν μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί ο ίδιος δεν έχει ποτέ συζητήσει με την οικογένειά του τη θετική του στάση απέναντι στη δωρεά.

 

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση και εκατομμύρια ακόμη περιμένουν το μόσχευμα που θα τους κρατήσει στη ζωή.

 

Αποφάσισε τώρα για σένα και ενημέρωσε την οικογένειά σου ότι επιθυμείς να γίνεις δότης οργάνων.

 

Η Δωρεά Οργάνων μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα να ευαισθητοποιηθούμε. Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί ποια είναι η στάση μας απέναντι στη Δωρεά Οργάνων; Η 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, όπως αυτή έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όχι μόνο των κοινωνικών φορέων αλλά και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στο θέμα της δωρεάς. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού χάρτη Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων και τα αίτια μπορούν να εντοπιστούν κυρίως στην ελλιπή ενημέρωση και στην απροθυμία των συγγενών να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων οικείων τους προσώπων που χάθηκαν. Σε πολλές περιπτώσεις, τα όργανα κάποιου δυνητικού δότη δεν μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί ο ίδιος δεν έχει ποτέ συζητήσει με την οικογένειά του τη θετική του στάση απέναντι στη δωρεά. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση και εκατομμύρια ακόμη περιμένουν το μόσχευμα που θα τους κρατήσει στη ζωή. Αποφάσισε τώρα για σένα και ενημέρωσε την οικογένειά σου ότι επιθυμείς να γίνεις δότης οργάνων.

Posted by Dimitris Kontopidis on Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

SHARE
RELATED POSTS
Τα κλιματιστικά δεν είναι αθώα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ηλιόσποροι για καλή υγεία, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ανακουφίστε τα πόδια σας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.