Πόρτα στη Ψυχολογία

Όταν το ζευγάρι κυνηγάει το σεξ!, του Θάνου Ασκητή

Spread the love

Δρ Θάνος Ασκητής,

Καθηγητής Ψυχιατρικής EUC

Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δεν ξέρω πόσο μας κυνηγάει ο χρόνος ή εμείς νιώθουμε ότι δεν μας φτάνει, μου κάνει όμως εντύπωση κάτι που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Αυξάνονται δραματικά οι άνθρωποι που κάνουν σεξ κοιτώντας το ρολόι τους, λες και αυτό είναι μέσα στις υποχρεώσεις ενός προγραμματισμού ή το άγχος μιας “ξεπέτας” γιατί έτσι πιστεύουμε ότι νιώθουμε καλύτερα.

Αυτό όλο το είδα πολύ ξεκάθαρα ξεδιπλωμένο στο ζευγάρι που μπροστά μου μετρούσε ο ένας τα λεπτά και ο άλλος τη διάθεση, κατηγορούμενοι μεταξύ τους στο «πότε, πως και που πρέπει να κάνουμε σεξ». Αποτέλεσμα το σεξ να έχει ζαλιστεί τόσο πολύ που δεν τους θέλει καθόλου μέσα στη ζωή του. Άντε να ξεμπλοκάρεις ένα ζευγάρι που η επιθυμία έχει γίνει χρονόμετρο, η σεξουαλική επαφή λεπτοδείκτες και ο οργασμός ένα κακόηχο αλάρμ!

Έτσι, τους είπα να πετάξουν το ρολόι έξω από το «πρέπει», να πετάξουν και το «πρέπει» στα σκουπίδια και να αφήσουν το σεξ να μπει στο μυαλό τους, όταν αυτό «τους έρθει» Η σημείωση μόνο σε όλα αυτά είναι μία: «Αν μου έρθει να στο πω και αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις δεν τρέχει τίποτα. Υπάρχει πάντα μία επόμενη φορά χωρίς προσμονές, χρεώσεις και ρολόγια που μας θυμίζουν ότι ο χρόνος δεν μας φτάνει και είμαστε ασυνεπείς στο καθήκον ενός σεξ που δεν πάει πουθενά!»

askitis.gr

SHARE
RELATED POSTS
10 διατροφικές συνήθειες που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία, του Θάνου Ασκητή
Εθελοντισμός, του Ιωάννη Χουρδά
Τι είναι η ευτυχία; της Μαρίνας Μόσχα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.