Πόρτα στην Πολιτική

Όταν το Ποτάμι συναντήσει την Τελεία, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

Το συμπατριώτη Δήμαρχο της Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο τον συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί έχει το λεγόμενο «τσαγανό». Συχνά οδηγεί ο ίδιος το απορριμματοφόρο του Δήμου. Έχει γκρεμίσει τα διόδια που εμποδίζουν τους αγρότες να πάνε στα χωράφια τους (φαντάσου να χρειάζεται να πληρώσεις για να πας σε 5 χωράφια σου που απέχουν 500 μέτρα το ένα από το  άλλο, αλλά είναι από την άλλη μεριά της Εθνικής (τρόπος του λέγειν) Οδού. Συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για τα διόδια στη Φθιώτιδα. Πέντε τον αριθμό σε ένα νομό και έτσι όπως πάμε ο κυριότερος δρόμος της χώρας θα γίνει δρόμων 110 μέτρων μετ’ εμπο-διοδίων. Κι έχει πετάξει με τις κλωτσιές κάποιον που του ζήτησε προμήθεια με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα.

 

Την ίδια στιγμή όμως δήλωσε ότι ιδρύει κόμμα που θα το ονομάσει «Τελεία».

 

Και ότι συμπαθεί τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού. Προσωπικά ο Σταύρος δεν είναι η μεγάλη συμπάθειά μου, κυρίως λόγω της θολότητας του νερού.  Κάπου μου θυμίζει την Ουτοπία του Πλάτωνα: Δε μπορείς να φτιάξεις τη νέα κοινωνία στηριγμένος σε αρχές μιας παλιάς που έχει κατασαπίσει.

 

«Θα βάλω στο κόμμα άτομα που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την πολική». Σταύρε  ή αφελής είσαι ή μας δουλεύεις, μάλλον το δεύτερο: τα άτομα σου αυτά σε δυο χρόνια θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα με τους άλλους πολιτικούς, αν δεν ζητήσεις να καταργηθούν από τους βουλευτές οι ταχύτατες παραγραφές, οι ασυλίες, τα προνόμια και δέκα άλλα πράγματα. Ήτοι να ισχύει ό,τι για κάθε έλληνα πολίτη. Ξέρω ότι κανένα κόμμα, ακόμα και της αντιπολίτευσης, δε το θέλει αυτό, άσχετα αν το είπαν μια φορά για να μείνει στα records: Από το ΚΚΕ ως την άλλη άκρη, τη Χρυσή Αυγή, μια χαρά νιώθει ο βουλευτής να έχει την αυτοκινητάρα του δωρεάν, τον οδηγό του, το αστυνομικό / κηπουρό του, τον/την γραμματέα του (συνήθως του αντίθετου φύλου). Τα έχει άλλος δημόσιος υπάλληλος αυτά? Και υπάρχει τόση πολιτική βία στην Ελλάδα που να χρειάζεται ο λαοφιλής Αντώνης και παλιότερα ο λαοφιλέστερος ΓΑΠ 4,000 αστυνομικούς για να μιλήσει στη ΔΕΘ? Ναι έγινε η δολοφονία του Μπακογιάννη, αλλά οι χιλιάδες άλλες που γίνονται σε πολίτες που μένουν σε μη αστυνομευμένες περιοχές? Κοντολογίς Σταύρε, «μη μου τους κύκλους τάραττε» γιατί άντε να βρεις υποψήφιους αν τους τα κόψεις αυτά. Κι ακόμα χειρότερα, άντε να ψάχνουν 5 και 10 και 15 χρόνια πίσω για χαριστικές παροχές,  κρατικές επιχορηγήσεις, διαφημίσεις, αγύριστα τραπεζικά δάνεια, σε Media που δούλεψες και τους όπισθεν υποστηριχτές και να αρχίσουν να πέφτουν κεφάλια όπως στο Ματζικέρτ.

 

Γι’ αυτό λέω ότι θα πέσει πολύ θολούρα όταν ενωθεί το Ποτάμι με την Τελεία, αν δεν έχω κάνει λάθος στην εκτίμησή μου για το Γκλέτσο. Μπορεί να έχει το 70% στη Φθιώτιδα αλλά θέλει πανελλαδική προβολή κι εδώ επισήμανε τον Σταύρο ως τον μη χείρονα βέλτιστον. Αλλά ήταν και πάλι επιφυλακτικός: «Βλέπω με μεγάλη συμπάθεια το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Θα ήθελα να συναντηθώ με αυτόν (πολιτικά), μόνο αν το επιλέξει ο λαός. Στόχος δεν είναι να γίνουμε όλοι ένα κόμμα. Αν το κάνουμε αυτό τότε θα αρχίσει η διαφθορά. Είναι στο χέρι του λαού. Ό,τι πει ο λαός θα γίνει».

 

Πάντως μόλις δήλωσε τη συμπάθειά του στο Σταύρο, περίμενα λίγο…

 

Και άρχισαν οι παιάνες να ηχούν από το protogon.gr, την ιστοσελίδα του Σταύρου. Τι Μεσσία, τι Θεό και Παντοκράτορα δεν τον έκαναν τον Αποστόλη. Σιγά ρε παιδιά, εντάξει το ψωμί σας βγάζετε στο protagon  αλλά κρατήστε και λίγο τα προσχήματα. Δεν είδα καμιά άλλη ιστοσελίδα να προβάλει τόσο αστραπιαία την «Τελεία».

 

«Απόστολος της Στυλίδας», «Απόστολος της Κάθαρσης», «Περπάτησε πάνω στα νερά», «Γκλέτσος που τους χρειάζεται», και διάφορα ακόμα άρθρα εδώ και καιρό στο protagon.

 

Το είπα και στην αρχή: τον Γκλέτσο το συμπαθώ και πιστεύω ότι είναι από τους λίγους δημάρχους που βάζουν πρώτα τα δήμο και μετά τον εαυτό τους. Αλλά υπάρχουν και άλλοι δήμαρχοι, πολύ λίγοι ίσως, που κάνουν το ίδιο. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτή η δυσανάλογη δημοσιότητα από μια και μόνο ιστοσελίδα.

 

Ο  Γκλέτσος, όσο τον ξέρω, δεν αστειεύεται ούτε μασάει τα λόγια του για να αρέσει σε όλους, όπως ο Σταύρος. Είναι ταύρος σε υαλοπωλείο όταν βλέπει την αδικία, ενώ ο Σταύρος προσπαθεί να τη «στρογγυλέψει» κατά το «λάθε βιώσας» .

 

Ως εκ τούτου σκέφτομαι μήπως η ένωση Ποταμιού (από 8% στις εκλογές στο 3.5% κατά την τελευταία δημοσκόπηση) με την Τελεία σημαίνει τελικά: «Ποτάμι; Τελεία».

ΥΓ 1: Ο άλλος Απόστολος Γλέτσος, στη Λαμία  με την Χρυσή Αυγή, είναι απλά ξάδελφός του, ήτοι τα παιχνίδια της ιστορίας!

ΥΓ 2: Η απαλλαγή του από το δικαστήριο για το ξήλωμα των διοδίων.

 

Χρήστος Μαγγούτας

SHARE
RELATED POSTS
Μην πείτε «καλά Χριστούγεννα», είναι παρωχημένο, του Γιάννη Σιδέρη
Γερά, κύριε Σταύρο και μην κάνεις πίσω!, του Γιώργου Αρκουλή
Ο κορονοϊός και το κουνούπι, της Τζίνας Δαβιλά
2 Σχόλια
 • Χρήστος Μαγγούτας
  16 Σεπτεμβρίου 2014 at 15:25

  @ΒΠ
  ΘΑ εσύ έχεις ένστικτο. Μια ζωή βλέπεις πέρα και πίσω απο τις γραμμές και τις τελείες και τις προεκτάσεις του και δεν ξεγελιέσαι.

  @Ενας
  Όταν από ανώνυμος Ένας ή Καν-Ένας βαφτιστείς και απαντήσεις στο “παιδαριώδες” ερώτημα: “Πώς θα φτιάξω μια νέα πολιτική που όμως δε θα μου πειράζει τη παλιά που είχα” τότε θα σταματήσω να γράφω. Αλλιώς προσφέρεις άλλη μισ στρώση στους Σταύλους του Αυγεία.

 • Β.Π.
  16 Σεπτεμβρίου 2014 at 06:28

  Με βάζεις σε πειρασμό και προκαλείς τα γελοιογραφικά μου ένστικτα, Χρήστο. Εγώ δηλαδή που βλέπω παντού εικόνες, βλέπω το ποτάμι σαν μια γραμμή. Βάλε και την τελεία και έχεις τελεία-γραμμή = τελεία και παύλα.
  ο Θα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.