ΕΥ ΖΗΝ

Όσα είδα στο Κτήμα Μιχαηλίδη, του Στράτου Καραγαβριηλίδη

mediterreanean.PNG
Spread the love

mediterreanean.PNG

 

Mediterranean Hotel και Rodos Palace : πολυτέλεια για όλους

_παλασ_-_Αντίγραφο.PNG

 

 

 

 

Ο Στράτος Καραγαβριηλίδης είναι οινογεύστης.   

 

Η περιοχή της Δράμας, όπως αποδεικνύουν αρχαιολογικά ευρήματα, ήταν στην αρχαιότητα ένας απέραντος αμπελώνας, κάτι που δικαιολογεί και την λατρεία του θεού Διονύσιου σε όλη την γύρω περιοχή .

(Οίνος ευφραίνει καρδια ανθρώπου )

Νομίζω ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε την περιοχή σαν Προβηγκία η ακόμα και σαν Μπορντό.

Το ρολόι μου δείχνει 27/2/2015 και ώρα 8 το πρωί και ήδη πλησιάζω στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας στο οινοποιείο
του Ιορδάνη Μιχαηλίδη.

Με ένα πλατύ χαμόγελο και μέ μια καλημέρα με αρώματα κρασιού, έλα αρχίζει η δουλεια λέει, αλλά θα μιλάμε και μιλάει ενώ παράλληλα καθαρίζει Βαρελια, μια ομάδα λίγο πιο εκεί αρχίζει την εμφιάλωση. 

Ακούραστος έχουν περάσει σχεδόν 2 ωρες και ήδη με έχει μιλήσει για τις ρίζες που έχει βάλει φέτος (υπομονή λέει έχουμε για το κρασί άλλα και εκείνο θα μας ανταμείψει ).

Για τους κορμούς και τις κλήματιδες για τα μάτια, τα φύλλα, τα άνθη, τα σταφύλια τον εμβολιασμό, το κλάδεμα (εκεί είναι κάθετος λέει …. κάθε χρόνο από πιτσιρίκι έβλεπα τον πατέρα μου που κατέβαλε αρκετή προσπάθεια για να μπορέσει να κλαδέψει σωστά έτσι ώστε η ανάπτυξη του φυτού και ο σχηματισμός των κληματιδων να μην γίνει σε βάρος της παραγωγής αλλά και της ποιότητας ανάλογα με την ποικιλία).

Λέει για το έδαφος, για το κλίμα της Δράμας, τις ποικιλίες που έχει και για τους ανθρώπους που έχει μαζί του. Ξαφνικά και σε χρόνο απίστευτο στρώνεται ένα πρόχειρο τραπέζι για όλους τους εργάτες ….φαΐ και κρασί … μια πορεία λέει χωρίς μυστικά, απλά μικρά πράγματα που τα βλέπεις, αν αγαπάς και εκτιμάς το αμπέλι σου) .

Τον βλέπω να ανοίγει μια πύλη ροζέ Syrah, μεθοδικός, παθιασμένος, ευθύς γνήσιος μακεδόνας! Απολαυστικές μυρωδιές γύρω από το ροζέ του, εκρηκτικά αρώματα που ο καθένας θα διαπιστώσει από φράουλα, βατόμουρο έως μπανάνα και καραμέλα με μια επιγευση που κρατάει ακόμη !

Έλα παιδιά λέει συνεχίζουμε τώρα.

Και πάνε για εμφιάλωση της μαλαγουζιάς του κτήματος !

Κλειδί το όνομα της .

Πλούσια, φρουτώδη, μια επίθεση αρωμάτων στην μύτη …. Και αρκετά λιπαρή αλλά φρέσκια με φυτικές αποχρώσεις !

“Φωνάζει έτσι δεν είναι;” ρωτάει ο Ιορδάνης και απαντάω “Ναι ροδάκινο βερίκοκα πλούσιο στόμα!”

Την πιστεύω αυτήν με συναρπάζει η ξεχασμένη βασίλισσα !

Το χρώματα στο ποτήρι χρυσό κίτρινο θα κερδίσει τις εντυπώσεις !

Για φέτος με λέει θα έχουμε γύρω στις 3000 φιάλες καλά είναι.

Θέλω ποιότητα όχι ποσότητα !

Αυτό…

Κάπως έτσι θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την ενημέρωση και την φιλοξενία του!

 

Το 2004 ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης ξεκίνησε την κατασκευή του σύγχρονου οινοποιείου, δίπλα στον ιδιόκτητο αμπελώνα στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου λίγο έξω από την Δράμα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 2005 με το εργονομικό οινοποιείο που περιλαμβάνει τον χώρο παραγωγής με την αίθουσα παραλαβής και επεξεργασίας του τρυγητού και τις δεξαμενές ζυμώσεων, τον χώρο παλαίωσης με το κελάρι των δρύινων γαλλικών βαρελιών, τον χώρο εμφιάλωσης με την σύγχρονη εμφιαλωτική γραμμή και τον χώρο αποθήκευσης – παλαίωσης του εμφιαλωμένου οίνου.

 

SHARE
RELATED POSTS
Σμάρω Σωτηράκη
Άστρα 2017: αναλυτική ενημέρωση για τα 12 ζώδια, της Σμάρως Σωτηράκη
Το 2015 μου: απαντά ο Γιάννης Στουραΐτης για το iPorta.gr
Οι Εύζωνες, του Πάνου Βενέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.