Πόρτα στον Κόσμο

Ομαδικοί τάφοι μεταναστών εντοπίστηκαν στη Μαλαισία

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μαλαισίας δήλωσε πως 139 τάφοι, που πιστεύεται πως περιέχουν τα λείψανα μεταναστών, βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ταϊλάνδη και πως ορισμένοι από τους τάφους περιείχαν περισσότερα από ένα πτώματα.

 

Οι τάφοι βρέθηκαν σε 28 χώρους που πιστεύεται ότι ήταν καταυλισμοί εμπορίας ανθρώπων σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα σύνορα, στο βόρειο τμήμα της Μαλαισίας, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής, Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

 

“Στην επιχείρηση την οποία διεξαγάγαμε από τις 11 έως τις 23 Μαΐου ανακαλύψαμε αυτό που πιστεύουμε πως είναι 139 τάφοι”, δήλωσε ο Χαλίντ στους δημοσιογράφους.

 

Πρόσθεσε πως ένας τάφος βρισκόταν περίπου σε απόσταση 100 μέτρων από έναν μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη νωρίτερα αυτό τον μήνα.

 

“Η πρώτη ομάδα των αξιωματικών μας έφθασε στην περιοχή σήμερα το πρωί για να ξεθάψει τα πτώματα”, είπε ο Χαλίντ.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας Άχμαντ Ζαχίντ Χαμίντι είχε δηλώσει χθες πως αξιωματούχοι εργάζονται για να προσδιορίσουν κατά πόσον οι τάφοι ανήκουν σε θύματα εμπορίας ανθρώπων.

 

Τουλάχιστον 26 πτώματα ξεθάφτηκαν από τον μαζικό τάφο στην Ταϊλάνδη που ανακαλύφθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Βρισκόταν κοντά σε έναν καταυλισμό που πιστεύεται πως συνδέεται με κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

 

Η Νοτιοανατολική Ασία είναι αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση, καθώς χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται από παράνομα κυκλώματα διακινητών από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές στη Μαλαισία και στην Ινδονησία μέσω Ταϊλάνδης.

 

Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές, βρέθηκαν μεσοπέλαγα σε πλοία στη Μαλαισία και στην Ινδονησία αυτό τον μήνα εξαιτίας της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ταϊλάνδη εναντίον των διακινητών.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Βούτυρο και Όπλα”* – “Guns versus Butter”**, του Γιώργου Σαράφογλου
Ήταν «ανάγκη»;…Ναι ήταν., του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Ο κόσμος που ζούμε…, του Άρη Μαραγκόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.