Πόρτα στην Πολιτική

«Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου – οι βουλευτές πιο ίσοι», του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

Αφού η κ. Γκερέκου έσωσε ως Υπουργός Πολιτισμού την Κέρκυρα και έφερε τα Μάρμαρα στην Αθήνα, τώρα θέλει να σώσει και την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ως περιφερειάρχης στο «Μέγα Ιόνιο» – φαντάζομαι ότι στην πρώτη θα απαγορέψει τους σεισμούς και στις δεύτερη τους Οδυσσείς.

Και είναι πολύ ανώτερος χαρακτήρας: δεν ήξερε (όσο κι αν το λέει το σύνταγμα) ότι ο αοιδός σύζυγός της χρωστούσε 5.5 εκατομμύρια στην εφορία, τι κυρά-Κατίνα ήταν να ψάχνει κάθε πρωί τις τσέπες του μήπως βρει κάνα εικοσάφραγκο να πάει στη λαϊκή για ψώνια; Πάντως μεταμελήθηκε ως νέα Μαρία Μαγδαληνή και παραιτήθηκε από το Υπουργείο, αλλά όχι και από το βουλευτικό αξίωμα. Για το λόγο αυτό το 2011 και εν μέσω τσεκουρώματος 30-50% των μισθών, για να επισκεφτεί ως απλή βουλευτής τα Χριστούγεννα τους ψηφοφόρους της που τη λάτρευαν στην Κέρκυρα, ζήτησε μόνο τα παρακάτω, τα οποία εγκρίθηκαν με αριθμό πρωτοκόλλου 6332/11/138655: (όσοι βαριέστε να το διαβάσετε όλο ιδού μια περίληψη: «δυο ανώτεροι αστυνομικοί, «εξοπλισμένο» (?) περιπολικό, αστυνομικό σκύλο, καθημερινή επιτήρηση για 15 μέρες και χαφιέδες για να δίνουν πληροφορίες για τυχόν οργανωμένα έκτροπα».

Τώρα, αν θέλετε, απολαύστε και το επίσημο έγγραφο του Ελληνικού κράτους:

Α. Η Υποδ/νση Ασφάλειας, με προσωπική μέριμνα Δ/ντού της:

Να λάβει κατά την άφιξη, κίνηση, παραμονή και αναχώρηση της επισήμου, επιβαλλόμενα μέτρα ασφαλείας προς πρόληψη και αποτροπή οποιουδήποτε έκτροπου και να διαθέσει κατά τις μετακινήσεις της κατάλληλα επανδρωμένο – εξοπλισμένο αυτοκίνητο συνοδευτικής ασφάλειας, σύμφωνα με κινήσεις – επισκέψεις της. Οι χώροι όπου παραστεί να ερευνηθούν έγκαιρα και σχολαστικά από την Ο.Ε.Ε.Μ και αστυνομικό σκύλο και να επιτηρούνται συνεχώς. Μέχρι αναχωρήσεώς της (8-1-2012), να επιτηρούνται ουσιαστικά και καθημερινά από τις Υπηρεσίες σας με τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες, η οικία διαμονής της στο Λιστόν και το Πολιτικό Γραφείο της, επί της οδού Ευγ. Βουλγάρεως (δίπλα από την Εθνική Τράπεζα), προς αποτροπή οποιουδήποτε έκτροπου.

Β. Το Τμήμα Τροχαίας με προσωπική μέριμνα Δ/τού του, να λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα αρμοδιότητάς του, κατά την επίσκεψη της κ Γκερέκου σε συνεργασία και με την Υποδ/νση Ασφάλειας.

Γ. Το Α.Τ Αερολιμένα υπό τον Διοικητή του να λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα αρμοδιότητάς του, κατά την αναχώρηση της κ. Γκερέκου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής αναχώρησή της από τον Αερολιμένα.

Δ. Το Α.Τ Κέρκυρας παρακαλείται για την ενημέρωσή του και την λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του, σε συνεργασία και με Υποδ/νση Ασφάλειας με ευθύνη Διοικητού του. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί από την Υποδ/νση Ασφάλειας, για την έγκαιρη και ακριβή πληροφόρηση [ήτοι χαφιέδες], για τυχόν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε χώρους όπου ενδεχομένως θα παραστεί η Βουλευτής, προκειμένου να λαμβάνονται έγκαιρα από τη Υπηρεσία της όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας, τροχαίας και τάξης.»

Δεν ξέρω αν τώρα θα ζητήσει να τη συνοδεύουν και 2-3 σεισμολόγοι για να την προειδοποιούν για σεισμούς να μην τρομάξει απότομα η κοπέλα και πάθει ψυχικό κλονισμό.

Δε ζητάει τίποτα δηλαδή η κ. Γκερέκου παρά όλο το αστυνομικό τμήμα [όπου οι αστυνομικοί έπρεπε να φέρνουν από το σπίτι τους ακόμα και το χαρτί υγείας]. Και δε γνωρίζω πόσο κόστισε στους φορολογούμενους το ταξιδάκι της.

Ως Ελληνας πολίτης με ίδια δικαιώματα ζήτησα την ίδια προστασία της αστυνομίας (πλην των σκύλων γιατί έχω καμιά 10-ριά σκυλαλιτάκια φιλαράκια που με προστατεύουν δωρεάν) για να γιορτάσω το φετινό Πάσχα στο χωριό μου, γιατί με έχουν βάλει στο μάτι τουλάχιστο 4-5 κόμματα που όλα τα βρίζω και δεν ξέρουν πού ανήκω και αν ανήκω πουθενά.

Δεν πήρα ακόμα απάντηση. Ίσως μπερδεύτηκαν οι άνθρωποι και νόμισαν ότι τα ζήτησα για το Πάσχα του 2020. Ή μπορεί να περιμένουν τροποποίηση του συντάγματος από τον συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο: «Ακροτελεύτια διάταξη: όλοι οι Έλληνες είναι ίσιοι ενώπιον του νόμου – μετά θάνατον».

Πάντως είναι ντροπή για το Μέγα Ιόνιο να μην ψηφίσει την κ. Γκερέκου. Θα χάσουν μια τέτοια καλλίγραμμη κυρία που θα ομορφαίνει όχι μόνο το Ιόνιο αλλά και όλη την Αδριατική ως τη Λιβύη; Εγώ πάντως θα κάνω μεταδημότευση στην Ιθάκη, μια και είμαι εκ του εξωτερικού και το δικαιούμαι – το είχε πει κι ο Γιώργος στην «Επιστροφή στην Ιθάκη». Και θα την ψηφίσω, κανονικά: από ξανθιά θα την κάνω «Αραπίνα, [ΚΑΤΑ]μαύρη, ξελογιάστρα», όπως στον άσμα του Τσιτσάνη …

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Η κυβέρνηση ψάχνει «παγίδα» για όσους παρακινούν τους πρόσφυγες σε γιουρούσια, του Γιάννη Σιδέρη
Χ. Θεοχάρης: ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την αντιμετώπιση των συνεπειών πτώχευσης της Thomas Cook
Το Ποτάμι είναι «το κακό παράδειγμα» για το παλιό κομματικό σύστημα- βασικές του θέσεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.