Απόψεις

Όλα για το μαστό, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

 

Οκτώβριος, ο μήνας που καθιερώθηκε ως μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Μία δράση με διεθνή χαρακτήρα, με κύριο στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Μιας ασθένειας που είναι η συχνότερη στον γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα νέα κρούσματα, για να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε στατιστικά στοιχεία των θανάτων, για να αντιληφθούμε όλες οι γυναίκες πως η σωστή ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, θα πρέπει να μπει στη ζωή μας. Είναι από αυτά τα πρέπει που δεν έχουν επεξήγηση και δεν χωρούν εξήγηση…

Παρόλο που έχουν πραγματοποιηθεί άλματα στη διαγνωστική και τη θεραπευτική ιατρική, ο καρκίνος του μαστού παραμένει ανεξέλεγκτος. Η θνητότητα στατιστικά έχει μειωθεί, αλλά έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων περιστατικών. Τα τελευταία χρόνια βέβαια, και λόγω της αύξησης των περιστατικών, έχουν δημιουργηθεί πληθώρα συλλόγων και μη κερδοσκοπικών σωματείων, με στόχο την οργανωμένη αλληλοβοήθεια, την ψυχολογική υποστήριξή και την ενημέρωση για τον καρκίνο. Επίσης, οι δράσεις από το ίδιο το κράτος έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ας αφιερώσουμε οι γυναίκες τον απαραίτητο χρόνο για την ενημέρωσης και τον προληπτικό έλεγχο.

Το άκουσμα και μόνο της απαγορευμένης λέξης «καρκίνος», δημιουργεί όχι μόνο άσχημες σκέψεις και συναισθήματα, αλλά ίσως είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Η απώθηση δεν είναι λύση!

Ή άγνοια δεν είναι η λύση!

Γυναίκες! Μην κλείνεται τα μάτια από φόβο!

Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι τα όπλα κάθε γυναίκας! Και μπορούμε να γίνουμε δυνατές!

Ψάξτε, ρωτήστε, ενημερωθείτε!

 

Βρείτε τη φόρμα συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου εδώ

 

Αναστασία Φωκά

SHARE
RELATED POSTS
«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», του Κώστα Σκανδαλίδη
annaDeligiannitsioulpa.jpg
Μην ενδίδεις, Αλέξη Τσίπρα, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Φάε και συ μια πόρτα…, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.