Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Οι 7 φορολογικές πληγές του Οκτωβρίου

TaxBurden.jpg
Spread the love

 

 

TaxBurden.jpg

 

 

Οι 7 φορολογικές πληγές του Οκτωβρίου

 

Πριν προλάβουν οι νέοι βουλευτές που θα αναδειχθούν από την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου να ψηφίσουν τα πρώτα νομοσχέδια, οι πολίτες θα …μετράνε ήδη τα μετεκλογικά μέτρα που θα έχουν πέσει στις πλάτες τους. Επτά μέτρα, θα υλοποιηθούν από τον πρώτο κιόλας μήνα. Ιδού ο κατάλογος:

 

1. Από την 1η Οκτωβρίου οι νέοι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών θα πρέπει με απόφασή τους να κανονίσουν ποια νησιά θα υποστούν αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ και ποια όχι. Το κριτήριο, θα είναι το κατά κεφαλή εισόδημα. Ο νόμος δεν ορίζει πόσα νησιά θα πρέπει να υποστούν την αύξηση από την 1η Οκτωβρίου και ποια μπορεί να γλιτώσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

2. 1η Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί και ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Το μόνο που εκκρεμεί είναι εκδοθεί η διευκρινιστική εγκύκλιος από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

3. Μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, η ΓΓΔΕ θα πρέπει να ετοιμάσει τις λίστες με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα με στόχο τα προσκλητήρια για την ασφάλιση να σταλούν μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Όσοι παραλάβουν τα ειδοποιητήρια, θα έχουν οκτώ ημέρες για να ασφαλιστούν αλλά θα επιβαρυνθούν και με 250 ευρώ παράβολο.

4. Ο νόμος ορίζει ότι οι διορθώσεις στον μηχανισμό των 100 δόσεων, θα πρέπει να γίνουν δύο μήνες από τη ψήφιση του νόμου δηλαδή στις 14 Οκτωβρίου. Έτσι, για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες, η δόση του Οκτωβρίου θα είναι αισθητά αυξημένη σε σχέση με τον αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου.

5. Η μεγάλη εκκρεμότητα του Οκτωβρίου, είναι φυσικά ο ΕΝΦΙΑ. Ο ίδιος ο νόμος αφήνει περιθώριο στην ΓΓΔΕ να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά μέχρι τις 26 Οκτωβρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

6. Η επιδότηση θέρμανσης που θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, είτε θα είναι κουτσουρεμένη είτε θα περικοπεί εντελώς μέσα από τη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων.

7. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα χάσουν και οι αγρότες καθώς το πετρέλαιο κίνησης θα είναι κατά 14 λεπτά το λίτρο ακριβότερο τουλάχιστον. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης από τα 68 λεπτά ανά λίτρο, θα φτάσει στα 200 λεπτά φέτος και στα 330 λεπτά από του χρόνου.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ουσιαστική Παλιγγενεσία, του Κωνσταντίνου Παΐδα
Παναγιώτης Ραφαήλ: συγκινητική η αρωγή των πολιτών- Ανάλγητο δείχνει το ελληνικό Υπουργείο Υγείας- Κύπρος: διαφορετική αντιμετώπιση για το ίδιο θέμα
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ιδέα, υγιής πολιτική ιδέα. Και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.